Kellerman: “Mijn doel is het WK in 2014”

Aanstaande zondag vinden de play-offs in Rotterdam plaats en een van de deelnemers is Rotterdam heren 1. Bjorn Kellerman, vertelt in het AD zijn verwachtingen en ambities.
Toen in april 2012 de lokroep kwam van Rotterdam nam Kellerman, die in z’n laatste seizoen bij SCHC tien treffers aantekende, afscheid van Bilthoven. “Het grote verschil is dat ik nu met allemaal hockeyers van niveau speel,” aldus Kellerman. “En dat is natuurlijk een prettige hockeyomgeving. Door me op te trekken aan Jeroen en Willem Hertzberger plus de Nieuw-Zeelandse internationals Simon Child en Nick Wilson, krijg ik ruim de gelegenheid om me verder te ontwikkelen tijdens de vier veldtrainingen en uiteraard competitiewedstrijden.”
Rotterdam voert in de veldcompetitie de ranglijst aan en het moet voor Kellerman prachtig zijn om deel uit te maken van een geoliede machine. Na elf wedstrijden maakte Kellerman zes doelpunten. “ Ik verwacht dat ik zeker boven het totaal van vorig jaar zal uitkomen. Er zit veel snelheid in ons aanvallende spel. We zijn klaar om een jaar na onze verloren play-off finale tegen Amsterdam, de kampioensbeker voor het eerst naar Rotterdam te halen.”

Zaal
Ook al maakte Kellerman vier jaar geleden de overstap van Amersfoort naar SCHC, tot een jaar geleden trok hij voor het zaalseizoen altijd het vertrouwde rode tricot aan om met de mannenploeg van AMHC op het hoogste echelon te acteren. In het huidige zaalseizoen bleef het rode shirt in de kast. Kellerman wil verder. Met Rotterdam krijgt hij de gelegenheid om met zaalinternationals als Willem Hertzberger en Olivier Polkamp te spelen. “Het is een team dat beslist zaalkampioen kan worden. En dat is ook een primeur voor Rotterdam. Veel gelegenheid om lang aan de bubbels te gaan is er niet. We pakken de trainingen weer snel op voor het vervolg van de veldcompetitie. We moeten namelijk onze EHL-titel verdedigen en Amsterdam van haar kampioenstroon afstoten. Kortom, we hebben alle kans om in dit jaar een unieke triple te scoren.” Kellerman beseft dat hij dit jaar met zijn neus behoorlijk in de boter is gevallen. In Rotterdam kan hij stappen maken om het laatste deel van zijn droom te laten ontluiken. “ Mijn doel is en blijft om met Oranje op de WK van 2014 te staan. Ik ga alles doen om dat te halen.”

Comments (8)

 1. Hahaha, zelfkennis??

 2. Zo’n stukje is vragen om problemen. Enerzijds maar vragen om respect op het forum, maar door dit soort weinig tot nietszeggende stukjes te plaatsen lok je negatieve reacties natuurlijk wel uit. Daar zitten helaas heel veel mensen hier op te wachten.

  Ik heb eigenlijk nog nooit van deze jongen gehoord, zal hem wel een keer gezien hebben maar hij heeft weinig indruk gemaakt. Leuk voor hem dat hij een hoog doel stelt, wel een beetje je best blijven doen dan!!

 3. @Hans Hij is up coming, goede overstap gemaakt naar Rotterdam en komt er wel! jonge jongen met veel potentie.

 4. Goede techniek en veel snelheid, dat is wel het nieuwe hockey. Past goed in het systeem van Rotterdam en nederland team. Goede ambitie!

 5. Begrijp alleen sommige stukjes niet: Rotterdam zaalkampioen een primeur? In het zaalseizoen van 2007-2008 werden ze volgens mij landskampioen. En hun EHL titel verdedigen? Vorig jaar gewonnen? Nee toch? Zou zweren dat dat Rotterdam niet was. Maar een Duitse ploeg.

  Een beetje een zwak stuk, op deze manier, vind ik.

 6. Heb nog nooit gehoord van deze naam. Hoop dat Hij het na kan komen.

 7. Kemperman speelt toch bij Kampong, niet bij hcr?

 8. ja en Natscha Keller speelt in Duitsland

Reageer