Kellerman: “Mijn eerste kampioenschap zou fantastisch zijn”

Vorige week donderdag speelden de heren van Rotterdam thuis tegen Bloemendaal. De thuisploeg trok de eerste overwinning na shoot-outs naar zich toe. Rotterdam-aanvaller Bjorn Kellerman vertelt over de wedstrijd.

“Het was een lastige wedstrijd waarin we beter waren, maar niet wisten te scoren. Maar uiteindelijk hebben we het als team tot aan de shoot-outs volgehouden en uiteindelijk de overwinning afgedwongen,” aldus Kellerman.

Na de winst op donderdag volgde de wedstrijd zaterdag uit bij de Mussen. Kellerman: “Als team waren we erg sterk. Gelukkig had Simon Child zijn dagje en scoorden drie keer. Het was een halve finale waar we op gehoopt hadden en hard voor hadden getraind. En gelukkig is dat uitgekomen.”

Nu volgt op 25 mei de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs om het Nederlands kampioenschap thuis tegen Oranje Zwart. Een dag later is de tweede wedstrijd. Ook is er eventueel een derde wedstrijd op 1 juni mochten de teams dan op een 1-1 stand in gewonnen wedstrijden zijn geëindigd. Kellerman: “Ik ben zelf jarig op die dag dus het is een extra mooie dag om te winnen en een dag later in Eindhoven kampioen te worden. Mijn eerste kampioenschap zou fantastisch zijn.”

In de winterstop zei de spits dat er drie prijzen waren die gewonnen moesten worden. De Rotterdammers grepen tot nog toe naast het zaalkampioenschap en konden de Knock-out fase van de EHL niet overleven. Nu is er dus nog maar één prijs te verdelen en daar gaan ze vol voor.

Over de toekomst is Kellerman helder: “Toen ik kwam heb ik een contract voor drie seizoenen getekend en wilde ik mezelf in het Nederlands team spelen. Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren, maar ik wil bij Rotterdam blijven en de drie jaar vol maken. Ook voor het Nederlands elftal blijf ik hard voor werken, totdat ik zelf besef dat het kansloos is.”

Comments (12)

 1. Wie is in godsnaam Kellerman?

 2. Speelde die niet in Prison Break?

 3. Fibonacci

  Nee dat was die andere Rotterdam-spits, Burrows

 4. Maar wie is Kellerman dan?

 5. Talentvolle spits die nog veel voor Rotterdam gaat betekenen!

 6. Dat klinkt als een ZZP-er. Die zeurt ook altijd zo dat hij wil bekijken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen terwijl hij eigenlijk alleen maar voor eigen gewin bezig is…

 7. Mooi ook dat hij het heeft over ‘ mijn eerste kampioenschap’, lijkt idd een zzp’er en geen teamspeler. Ik had ook nog nooit van hem gehoord, maar hij heeft het wel over het ned. Elftal. Dit jaar 6 goals als spits, dus dat schiet lekker op dan…

 8. Kenner ben blij dat jij weet wie er in de hoofdklasse speelt. Je ziet maar weer dat de andere er weinig verstand van hebben en niet weten wie er allemaal in de hoofdklasse spelen. Ik denk dan altijd maar zo reageer alleen als je ook daadwerkelijk weet wie er in welk team in de hoofdklasse speelt. Dan kun je pas adequaat reageren.

 9. Ass van Paul

  Lely laat me niet lachen. Die snotaap speelt net dit seizoen in de hoofdmacht van HCR. Daarvoor speelde hij bij de zwakste broeder uit de hoofdklasse. Beetje hoog van de toren blaast die wel, vindt je niet?

  Ik had nog nooit van hem gehoord en moest Google gebruiken. Zijn palmares zijn niet van dien aard dat je direct aan een hoogvlieger denkt. Dus…

 10. pfff, laat die jongen lekker! Het is een fanatieke, jonge getalenteerde hockeyer die ambitie heeft en voor het eerst in de finale van de play-offs staat.

  Is het dan echt nodig om zo’n jongen anoniem af te maken? Is toch leuk voor hem! Ik gun hem de titel en het aller beste.

 11. Derek King is ook getalenteerd. Maar die bakt er niets van. Talent alleen is niet voldoende.

 12. Echt een hele goede hockeyer, jaren jong oranje gespeeld

Reageer