Kelly Jonker beëindigt interlandcarrière vanwege zwangerschap

 

Kelly Jonker, 168-voudig international (68 doelpunten) heeft bondscoach Alyson Annan laten weten per direct een punt achter haar interlandcarrière te zetten. De 29-jarige aanvalster die op 7 april 2008 haar debuut maakte voor Oranje, is in verwachting.

Kelly Jonker: “Mijn zwangerschap kwam voor mijn man en mij als een verrassing, maar wij zijn er ontzettend blij mee. Natuurlijk, tot voor kort was het mijn doel om met TeamNL deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Het voelt op dit moment nog een beetje raar dat die ambitie ineens voorbij is. Maar ik krijg er zoiets moois voor terug, dat is het meer dan waard. Gelukkig reageerden Alyson en het team ook direct enthousiast. Iedereen, zowel bij Oranje als bij mijn club Amsterdam, is blij voor me.”

Haar zwangerschap maakt een eind aan een mooie carrière van meer dan tien jaar bij Oranje. Jonker werd met het Nederlands Elftal Dames onder andere Olympisch (2008 – als reserve, en 2012), wereld- (2014 en 2018) en Europees kampioen (2017 en 2019). “Ik heb een fantastische tijd gehad bij het Nederlands Elftal maar daar komt nu een eind aan”, vervolgt Jonker. “Na mijn zwangerschap zal ik niet meer terugkeren bij Oranje. Ik heb nog niet besloten wat ik bij Amsterdam ga doen. Daarover neem ik later, in de zomer van 2020, een beslissing. Nu ga ik me eerst focussen op de komende periode.”

Kelly Jonker maakte tijdens de EK finale nog een van de twee doelpunten. Dit doelpunt zou voor Jonker haar laatste van Oranje worden.

Reageer