Kemperman: ‘Leuk om weer in Nederland tegen vrienden te hockeyen’


Robbert Kemperman speelt, na een afwezigheid van twee jaar, het komende jaar weer in de Nederlandse hoofdklasse. Hij heeft de afgelopen twee seizoenen bij Rot-Weiss Köln gehockeyd. Zondag speelt hij met Kampong de eerste wedstrijd tegen HGC, tijd om eens te vragen hoe het met de middenvelder gaat.
“Het gaat heel goed! Ik ben op dit moment met m’n maatje Tim van der Steen onderweg naar Amsterdam. We gaan eind deze maand verhuizen naar Amsterdam dus we moeten daar wat dingen voor regelen.”
Kampong
Kemperman is sinds drie weken weer aan het trainen met Kampong: “Het gaat goed, we zijn sinds deze week compleet. Ook de Ierse keeper David Harte die van SCHC overkwam is er nu bij.” De middenvelder van het Nederlands elftal vindt het niet moeilijk om zich weer te moeten motiveren na zo’n geweldige zomer. Kemperman: “Ik heb natuurlijk de afgelopen twee jaar in Duitsland gehockeyd. Ik vind het super om weer in Nederland te hockeyen, tegen mijn vrienden, daarom is de zin om weer te hockeyen alleen maar meer geworden. Daarbij komt dat het ook een geweldig team is waarmee we het ver kunnen schoppen. Ik heb weer heel veel zin om te beginnen”
Deze week zullen er bij Kampong duidelijke doelstellingen op papier worden gezet. Kemperman zegt in ieder geval wel met Kampong bij de eerste vier te willen eindigen: “Met ons team gaan we in eerste instantie voor de play-offs, daarna kijken we weer verder.”
Zondag HGC uit
Kemperman speelt zondag zijn eerste wedstrijd voor Kampong uit bij HGC: “Ik mag aannemen dat we gaan winnen, op de ABN AMRO Cup wonnen we 3-0 van HGC. Het is natuurlijk in een eerste competitiewedstrijd altijd lastig te zeggen, maar ik heb er een goed gevoel over. Drie punten mee naar huis nemen zou top zijn.”
We vroegen Kemperman de uitslagen van het komende weekeinde:
Amsterdam-Pinoké: “2-2, een mooie derby”
Schaerweijde-Den Bosch: “0-2, ik heb nog nooit tegen Schaerweijde gespeeld…”
Laren-Voordaan: “3-2, Voordaan gaat het Laren erg lastig maken”
HGC-Kampong: “1-4, haha, zou mooi zijn als ik er drie maak…”
Bloemendaal-Rotterdam: “2-1, revanche en op ’t Kopje is het altijd lastig”
SCHC-Oranje Zwart: “1-5, dat gaat een harde klap worden”

Reageer