Wedstrijdverslag Amsterdam heren en dames

Het zag er niet naar uit dat er vandaag gehockeyd kon worden, maar op het nieuwe veld 4 kon zowaar gespeeld worden (met dank aan de vegers van vanmorgen!). Besloten werd dat onze beide topteams daar hun wedstrijd konden spelen. Alle overige wedstrijden werden afgelast.

Dames 1 kwam tegen HDM helaas niet verder dan een doelpuntloos gelijkpel en mocht daar blij mee zijn. Kitty van Male kon door een blessure niet meespelen, maar het goede nieuws was dat Kiki Collot d’Escury voor ’t eerst dit seizoen weer in het veld stond en dat Eva de Goede bijna de hele wedstrijd koKittyn meespelen. Volgende week komt Rotterdam op bezoek: de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het zou mooi zijn als de dames met een overwinning gaan overwinteren.

Heel wat drukker was het bij de topper tussen Heren 1 en Oranje Zwart. Inmiddels had Puur gezorgd voor gluhwein langs de lijn en stond er een pan erwtensoep in de frituurwagen.

OZ kwam al na een minuut op voorsprong dankzij Bob de Voogd, maar vijf minuten later stond het alweer gelijk na een mooie actie die via Robert Tigges en Billy Bakker door Mirco Pruyser uit een rebound werd afgerond. Mirco zorgde ook voor de tweede treffer. Na een nonchalance in de verdediging van OZ en een snelle reactie van Teun Rohof kon Valentin Verga vrij de cirkel in, waar hij de meegelopen Mirco op maat bediende: 2-1 na 20 minuten. Amsterdam combineerde fraai, maar verzuimde de voorsprong  uit te bouwen. In de tweede helft begon Amsterdam sterk, maar OZ trok het initiatief naar zich toe. De gedachten van velen ging naar de wedstrijd aan het begin van het seizoen toen de 4-2 voorsprong in de laatste paar minuten uit handen werd gegeven. Maar ditmaal was  de hele ploeg supergeconcentreerd en gaf slechts 1 strafcorner weg. Het schot van Mink vd Weerden werd opnieuw fraai door Klaas Veering gepareerd en met name in de laatste tien minuten stond, zat of lag hij keer op keer op de goede plek om de winst in Amsterdam te houden. De ploeg van coach Taco van de Honert mag zich ‘winterkampioen noemen’. Op 6 maart wordt de competitie hervat.

Bron: Website AH&BCReageer