Koploper Den Bosch verslaat hekkensluiter HDM met veilige marge

HDM – Den Bosch 2-4 (0-1)
0-1 Vera Vorstenbosch, 1-1 Tarryn Bright (sc.), 1-2 Vera Vorstenbosch, 1-3 Maartje Paumen (sc.), 1-4 Lidewij Welten, 2-4 Pien van Nes (sc.)
Het gat tussen beide ploegen op de ranglijst schiep de verwachting dat HDM een lastige middag tegemoet ging. Het krachtverschil tussen lijstaanvoerder Den Bosch en de rode lantaarndrager HDM was vanmiddag echter niet zoals de ranglijst doet vermoeden.
Den Bosch moest even warm worden, want het kwam pas na een half uur spelen aan scoren toe. Toen HDM na rust de score gelijk wist te trekken was dat  het sein voor Den Bosch om een versnelling hoger te gaan spelen. De dames van Raoul Ehren kwamen drie minuten na de gelijkmaker alweer op voorsprong door een tweede treffer van Vera Vorstenbosch.
Maartje Paumen en Lidewij Welten waren vanmiddag opnieuw ‘triggerhappy’. Met nog tien minuten op de klok stond er ineens een veilige 1-4 op het scorebord.
HDM toonde karakter, Pien van Nes wist nog te scoren uit een strafcorner en bepaalde de eindstand op 2-4.
Bij HDM staat dit seizoen de Spaanse international Maria Lopez de Aguilaz onder de lat.
HDM had Sophie Bravenboer, nu tweede keeper van Den Bosch, na acht jaar trouwe dienst op een zijspoor gezet.
Het aantrekken van de Spaanse concurrente gebeurde toen Bravenboer al bezig was met de voorbereiding. Toen zij tweede keus bleek en daar geen genoegen mee nam, was de start van de competitie dichtbij en dat maakte haar zoektocht niet gemakkelijker.
Over deze kwestie van afgelopen zomer wilde Sophie Bravenboer liever geen commentaar leveren.
Wel liet de goalie weten dat Den Bosch een prima alternatief is gebleken. “Ik heb het hier heel erg naar mijn zin”, aldus Bravenboer.

Reageer