Koude start, warme finish

Was het voor het clubhuis van Klein Zwitserland nog lekker in de prille maart-zon, op de video-toren was het ijzig koud met de wind recht in het gezicht. Na de cameraman van HDM (hij kwam ‘spioneren’) van handschoenen te hebben voorzien kon wat ons betreft de wedstrijd beginnen.

Vier oefenwedstrijden gingen aan deze hervatting van de competitie vooraf. De ene wat succesvoller dan de andere. Afgelopen donderdag werd nog met 1-0 gewonnen van Huizen. Dat duel verhuisde naar het zandveld omdat Koning Winter nog steeds regeert. Toen bleek dat de dames behoorlijk last hadden van de kou. Geen wonder, het vroor een graad of 3 en de motivatie leek ook een graadje lager te staan…

Diezelfde vorst heerste ook nu nog op KZ. Na een pittige warming-up schoten onze dames als vanouds uit de startblokken. Je hoeft niet per se verstand van hockey te hebben om te constateren dat KZ er weinig van bakte. Dat resulteerde in de 1-0 voor Laren (door Kim Lammers) binnen 10 minuten! Maar met zo’n overmacht en overheersing zat er meer in en Laren bleef drukken. Steeds bleef het bij kansen en wilde de bal er maar niet in. Mijn cameracollega merkte op dat KZ niet één keer echt de cirkel was binnen geweest, maar dat het toch nog ‘maar’ 1-0 stond.

In de rust werden de neuzen nog eens dezelfde kant op gezet. Alweer stond Laren binnen 1 minuut in de cirkel van KZ en werden gaten, kansen en doelpunten gezocht. KZ tapte uit een ander vat dan voor rust en kwam steeds meer in het ritme. En zo ontstond er een min of meer een soort vechthockey dat veel weg had van ijshockey. Dat paste prima bij de temperatuur, want of het nou door het niveau kwam weet ik niet, maar ik voelde me als in een ijspakhuis. Alles leek bevroren en dat was ook zo met de stand.

Eerder leek het of KZ langzij ging komen, maar zij misten 3 corners op rij. Laren kreeg niet één corner in de tweede helft. Passie en vechtlust genoeg, maar het werd niet omgezet in rendement. Met 1-0 en 3 zwaarbevochten punten op zak konden we aan de lunch.

Dat resultaat soms meer telt dan schoonheid, bleek wel toen we de andere uitslagen hoorden: Stichtse liet punten liggen tegen Rotterdam (1-1) en staat nu tweede in de Hoofdklasse. Stichtse tweede en Laren schiet Amsterdam voorbij en staat nu derde. Volgende week thuis tegen Den Bosch!

Bron: Website Laren

Reageer