Kranstauber bezorgt HGC-mannen Europese titel – Hoofdklasse Hockey Nederland

Kranstauber bezorgt HGC-mannen Europese titel

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

De hockeymannen van HGC hebben zondagmiddag de finale van de EHL gewonnen. Op eigen veld werd het Spaanse Club de Campo met 1-0 verslagen door een strafbal van Timmo Kranstauber.

In de eerste drie kwarten van de wedstrijd kreeg het toegestroomde publiek weinig spectaculairs te zien. Er werden niet tot nauwelijks kansen gecreëerd en beide ploegen kregen geen enkele corner toegewezen. Connor Grimes en Seve van Ass waren de enige spelers aan HGC-zijde die met hun inzet voor gevaar zorgden.

HGC kreeg na rust meer grip op de wedstrijd en had met veel balbezit het betere van het spel. In het vierde kwart nam de druk van de Gazellen toe en een doelpunt hing in de lucht. De opstormende rechtsachter, Floris van der Linden, zorgde tien minuten voor tijd met zijn actie voor de enige corner voor HGC. Het werd gevierd alsof het al een doelpunt was. Niet zo gek, want de Haagse formatie heeft al heel wat strafcorners in de EHL benut.

De inzet van Kranstauber belandde echter niet in het net, maar op het masker van de lijnstop van Campo. De bal werd op de stip gelegd en dezelfde Kranstauber mocht opnieuw aanleggen. Koelbloedig zorgde de 24-jarige aanvaller voor het winnende doelpunt en liet daarmee de Roggewoning ontploffen. Club de Campo zorgde met hun aanvallende spel de laatste tien minuten voor veel spanning en liet de uitstekend keepende Sam van der Ven nog een paar keer in actie komen, maar het bleek niet genoeg.

Het Europese kampioenschap is een mooi afscheidscadeau voor de vertrekkende HGC-spelers. Rodrigo Vila en Brent Dancer gaan terug naar hun geboorteland om zich voor te bereiden op Londen, en de Spaanse Rodrigo Garza hangt zijn stick aan de wilgen. Ook interim-coach Dirk Loots, die volgend seizoen manager van Jong Oranje heren wordt, en manager Carlo Daniels verlaten de Europees kampioen.

De titel levert de club uit Wassenaar een slordige 20.000 euro op. Canadees international Rob Short ontving 5.000 euro met zijn benoeming tot ‘Most Valuable Player’.

Bekijk hier de samenvatting van de EHL-finale.

Comments (4)

 1. HGC gefeliciteerd met dit fraaie resultaat. Een pleister op de wonde van de zeer matige competitie. Toch glorie op de valreep. Proficiat!

 2. HGC, de nummer 9 van 2010-2011, verloor zelfs nog van degradant Tilburg. Ondanks dat het een knappe prestatie is van HGC, zie ik HGC absoluut niet als het beste team van Europa en Rob Short al helemaal niet als de beste waardevolle speler van de EHL! De uiteindelijke toernooiwinst is te veel beinvloed door een gunstige loting van het programma en het uiteindelijke thuisvoordeel in Wassenaar.

  Ik zou me als EHL bestuur ernstig zorgen maken over deze ontwikkeling: stel dat FC Twente de Champions League volgend jaar wint, maar toch bijna degradeert…

 3. @Long

  Feit blijft dat als je de EHL wint, je gewoon dat Europacupseizoen de beste was.

  Met jouw redenering is Amsterdam ook niet de landskampioen van dit seizoen omdat ze in de competitie twee keer van Bloemendaal, van Pinoke en Rotterdam verloren hebben.

  En als Twente volgend jaar de Champions Trophy wint en toch bijna degradeert zijn ze gewoon de beste van Europa. Een Europacup is namelijk heel iets anders van de competitie.

  Enne… thuisvoordeel? Bloemendaal had een gunstige loting en thuisvoordeel en hebben het och niet waar kunnen maken. Ze verloren van OZ… op papier een makkie voor Bloemendaal gezien de competitie.

  EHL is een knock-out systeem in de tweede fase en de vorm van de dag, de inzet, geluk, pech en dergelijke zijn factoren die gewoon meetellen.

  HGC…. Well done en als je cup omhoog mag houdern aan het eind was je gewoon de beste!!

 4. HGC gefeliciteerd.
  De beste van Europa ja, kenner? Dat lijkt me overdreven.
  Wel het slimst gespeeld tegen de clubs (soms gehavend) die ze in dit toernooi tegen kwamen.

  Gefeliciteerd

Leave a Reply