Kranstauber: “Conditie van een een wijkagent”

Het shirt van Rotterdam-aanvaller Timmo Kranstauber was nog niet bedrukt. Maar gisteren maakte hij, veel eerder dan verwacht, in de derde ronde van het zaalseizoen zijn debuut in het Rotterdamse team. Hij vertelt over zijn blessure en comeback in het AD/Rotterdams Dagblad.

Enthousiast werd Timmo Kranstauber gisteren, na afloop van de 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Hurley, door het aanwezige publiek gefeliciteerd met zijn eerste wedstrijd voor Rotterdam. Het was een verrassing dat de aanvaller alweer mocht spelen. Ook later op de dag tegen Oranje-Zwart maakte Kranstauber zijn opwachting en was hij zelfs tweemaal trefzeker.

Kranstauber raakte in de zomer, vlak nadat hij de overstap maakte van HGC naar Rotterdam, geblesseerd aan zijn knie. Bij een potje basketballen, kwam hij ongelukkig terecht na een dunk en scheurde daardoor zijn voorste kruisband af. Eind augustus werd hij geopereerd. In eerste instantie kreeg hij te horen dat zijn herstel negen tot twaalf maanden zou duren, later vertelde de fysiotherapeut dat hij zes tot negen maanden uit de roulatie zou zijn. “Lang was onduidelijk of ik dit seizoen nog in actie zou kunnen komen,” reageerde Kranstauber. “Maar het gaat allemaal veel sneller dan verwacht, na viereneenhalve maand kan ik nagenoeg alles weer.”

De strafcornerspecialist traint alweer een tijdje mee met de rest van de groep. “Maar doordat het zaalseizoen aan de gang is, trainen we minder als ploeg. Ik train daarom ook individueel een aantal keer in de week; looptraining en fitness.”

Kranstauber is niet bang voor een te vroege comeback, hij had tijdens de wedstrijden dan ook geen last van zijn knie. “Het gekke is dat het nog niet echt voelt als mijn eigen knie. Het bewegingsgevoel is nog vreemd maar dat komt wel goed.”

Het hockeyspel viel Kranstauber echter tegen. “Ik heb de conditie van een wijkagent. Daarbij heb ik al een half jaar geen hockeystick meer aangeraakt.”

De eerste wedstrijd na de winterstop hoop Kranstauber erbij te zijn. “Ik denk dat ik dan weer aardig kan meedoen. Momenteel houdt mijn knie na trainingen en wedstrijden echter nog wat vocht vast. Als dat zo blijft, zou het zomaar kunnen dat ik twee of drie weken rust moet houden. Ik moet dus niet te voorbarig zijn.”

Bron: AD/Rotterdams Dagblad

Comments (1)

  1. Mooi gesproken ” wijkagent” !!! Goed dat je er weer bij bent!

Reageer