Kyra Fortuin speelt weergaloos en scoort twee doelpunten voor eigen publiek – Hoofdklasse Hockey Nederland

Kyra Fortuin speelt weergaloos en scoort twee doelpunten voor eigen publiek

 

In de gewonnen 7-1 wedstrijd van Nederland tegen de Verenigde Staten is Kyra Fortuin één van de dames die excelleerde in het team van Oranje. De speelster die normaal voor Hoofdklasse club SCHC speelt mocht haar eerste twee doelpunten maken voor het Nederlands elftal. 

In een volgepakt stadion van HC Rotterdam keken vandaag 5.000 toeschouwers hoe Kyra Fortuin de 2-1 en de 4-1 op haar naam mocht schrijven. Niet alleen haar doelpunten, ook het spel van Fortuin sprak veel mensen aan. Dreigend en aanvallend was zij vandaag vaak een kwaal voor de Amerikaanse defensie. ‘De ambiance in dit volgepakte stadion was ontzettend fijn. Ik heb ontzettend genoten. Dat ik hier dan ook nog twee keer scoor, is hartstikke mooi. Voor mij waren dit de eerste doelpunten voor het Nederlands elftal’, aldus Kyra Fortuin.

Ondanks dat Amerika al snel op een 0-1 voorsprong kwamen te staan, was het al snel Nederland die haar rug kon rechten. Met hoog baltempo en veel ballen die snel bij de spitsen werden neergelegd, kon Nederland al snel terug komen in de wedstrijd. ‘We waren vandaag echt een klasse beter dan Amerika. Afgesproken hadden we dat we ons eigen spel moesten spelen. Dat er veel kansen zouden komen, hadden we wel verwacht. Dat er ook nog zoveel doelpunten vallen is erg mooi. We wilden vooral graag voorwaarts hockeyen. Vandaag deden we dat heel goed. Wel waren er een aantal slordige momenten, deze nemen we mee naar de volgende wedstrijd’, aldus Fortuin.

Door: Hans Hofstra

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂