Kyra Fortuin verruilt Oranje-Rood voor SCHC – Hoofdklasse Hockey Nederland

Kyra Fortuin verruilt Oranje-Rood voor SCHC

Na Jill Boon heeft ook Kyra Fortuin besloten Oranje-Rood te verlaten. Dat meldt Eindhovens Dagblad. De 20-jarige middenvelder gaat spelen voor SCHC. Ze heeft gekozen voor de Bilthovense club omdat ze woont en studeert in Utrecht.

Fortuin is afkomstig uit de jeugdopleiding van Oranje Zwart, de voorloper van Oranje-Rood, en speelde in het vaandelteam nog samen met Tina Bachmann, de huidige coach van SCHC.

Onzekerheid over Shihori Oikawa

Mogelijk vertrekt ook Shihori Oikawa bij Oranje-Rood. De Japanse hoopt echter toestemming te krijgen om nog een seizoen in de Hoofdklasse te spelen.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (5)

  1. Begint al een aardige leegloop..

  2. Jammer, dat er weer een talent weggaat. Clubtrouw bestaat dat nog in het vrouwenhockey.

  3. Clubliefde

    Clubliefde? Dit meisje heeft haar hele leven op OZ/OR gespeeld en gaat alleen naar SCHC omdat de reistijd naar Eindhoven niet te combineren is, lijkt me een logische stap toch? Zeker in combinatie met een intensieve studie. Afwezigheid van clubliefde of clubtrouw komt inderdaad vaker voor de afgelopen jaren, maar dat lijkt me in dit geval zeker niet aan de orde.
    Hoop dat ze het heel goed gaat doen bij SCHC! Succes Kyra!

  4. Logische stap. Ze is een groot talent,die nu kan hockeyen bij een topclub en ook zodoende met haar studie kan combineren. Veel succes Kyra

  5. Logische stap van fortuin, vooral als je studie en hockey beter kan combineren. @clubliefde ze heeft ook nog even voor de Maastrichtse Hockeyclub gespeeld voordat ze bij OZ begon te spelen 😉 haha

Leave a Reply