KZ-coach Zwart: “De medische begeleiding heeft zijn handen vol aan iedereen”

In de hoofdklasse draait het al jaren om dezelfde teams en verschuift en nog wel eens wat in de top-4. Verder is het op het moment onderin in de competitie buitengewoon interessant. De overgangsklasse heeft daarentegen ieder weekend andere resultaten en dat maakt de competitie zo leuk om te volgen.

Zoals afgelopen zondag bijvoorbeeld. Klein Zwitserland ging hard onderuit in Amsterdam tegen titelkandidaat Hurley. De ploeg van KZ-coach Thomas Zwart ging met 6-0 onderuit. De week daarvoor speelde de Steenbokken nog 1-1 gelijk tegen de andere favoriet, de heren van Tilburg.

“Ik kon deze zondag letterlijk beschikken over zeven fitte spelers. Nu is 6-0 natuurlijk wel heel veel, maar Hurley was op dit moment gewoon een maat te groot en wij waren niet volledig scherp. Hurley was daarnaast heel efficiënt.  Elke kans die zij kregen wisten ze te benutten, ” aldus Zwart. De oefenmeester van de Hagenesen is ervan overtuigd dat zijn ploeg een geduchte tegenstander is als zijn equipe volledig fit is, maar voorlopig ligt het team in de lappenmand. “Ik heb twee spelers met een gebroken hand en een met een zwaar gekneusde hand. Twee hebben een hamstring blessure en we zijn ook geteisterd door een griep epidemie.”

Het zat Zwart dus allemaal niet mee en moest beroep doen op vedettes en jeugdspelers. “Ik moest gebruik maken van de ‘gouwe ouwe’: Karel Klaver . Ook de jonge talenten zaten in de blessuregolf en waren gegrepen door de griep. Het zat niet echt mee.” Zwart geeft toe dat dit de momenten zijn om de jeugd van Klein Zwitserland in te zetten als Heren 1 kampt met blessureleed. “Een aantal jongens trainen al mee en dat gaat heel erg goed. Als ze volgend jaar niet volledig aansluiten bij heren dan is het wel het jaar daar op. Het zijn allemaal goede hockeyers.”

Zwart geeft toe dat er nog van alles kan gebeuren in de kampioenspoule, maar hoopt eerst dat zijn ploeg deze week volledig kan herstellen. “Gezien de gesteldheid van de ploeg ga ik nog niet ver vooruit kijken. We bekijken potje per potje en zondag staat Breda op het programma, daar ligt nu de focus. Overigens petje af voor Breda die heel goed bezig zijn, dat moeten wij stoppen natuurlijk. De medische begeleiding heeft zijn handen vol aan iedereen, maar ik hoop dat we zondag weer enigszins fit aan de wedstrijd kunnen starten.”

 

Comments (3)

  1. Verschuilen achter blessures is zo slap. Iedereen heeft daar last van, de ene periode wat meer dan de andere periode.

  2. Inderdaad een jankverhaal. Niet echt het goede voorbeeld.

  3. Een oppep sessie met Marc Lammers zou Thomas’ wereld wat minder zwart maken.

Reageer