KZ-goalie Schaper: “Duidelijk gemaakt alleen voor de positie van 1e keeper te gaan”

Sluitpost Koene Schaper begint vandaag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Klein Zwitserland. Onlangs werd bekend dat de goalie de overstap maakte van Leonidas naar de Steenbokken. In het AD/Haagsche Courant vertelt Schaper over zijn overstap.

Schaper koos dit jaar voor zijn ambitie. De overstap naar de Haagse club kwam doordat Leonidas afgelopen hockeyseizoen degradeerde uit overgangsklasse. “Het was een lastige keuze. Leonidas is een gezellige club en ik speelde in een leuk team. Het belangrijkste is dat ik gewoon in de overgangsklasse wil blijven keepen, zodat ik me verder kan ontwikkelen.”

Door het vertrek van KZ keeper Roelof Schouten Netten, kwam er in Den Haag een plaatsje vrij. Coach Peter Kalfsterman had alleen beschikking over A-junior Pascal van Lingen. Nu met Schaper erbij, zijn er twee keuzes en is er een heuse concurrentiestrijd ontstaan.

Schaper is zich ervan  bewust dat hij in Den Haag zal moeten knokken voor een plaats in het basisteam. “Ik weet eerlijk gezegd niet wat mijn concurrent allemaal kan, het is dus even afwachten,” aldus Schaper. Binnenkort krijgt hij te horen of hij daadwerkelijk eerste keus gaat worden. “Mocht dat negatief voor mij uitvallen dan heb ik nog de tijd om op zoek te gaan naar een andere club,” meldt Schaper. “Ik heb bij KZ namelijk wel duidelijk gemaakt dat ik alleen voor de positie van eerste keeper ga. Ik vind het echt niet erg om te reizen, maar zie het niet zitten om drie keer in de week naar Den Haag te gaan om alleen maar op de bank te mogen zitten. Daar pas ik eerlijk gezegd voor.”

Comments (6)

  1. Als de keeper uit A1 beter is, dan vraag ik me af of er nog een ovkclub is die hem als 1e keus onder de lat wil.

  2. Het is geen verkeerde keeper, denk dat er genoeg ovkclubs zijn die hem wel zouden willen. De vraag is alleen wanneer duidelijk is of hij eerste keus wordt, en of die clubs dan nog altijd zoeken naar een keeper. Toch een risicootje!

  3. Op dit niveau moet je wel iets kunnen. Neem dus ook zeker aan dat hij wat kan. Maar als je nu een A-keeper uit IDC of topklasse niet kan passeren, dan is dat niet echt goed voor je imago. Hoe oud is Schaper?

  4. prima keepertje wel..

  5. Schaper is een jaartje of 19-20 dacht ik. Kan nog wel een tijdje mee dus

  6. Dom commentaar. Dit probleem heeft elke keeper. Gewoon uitgaan van je eigen kwaliteit (zeker als je concurrent de JA1 keeper is) en verder je mond houden.

Reageer