Comments (10)

 1. balletje

  Den Bosch kan zeker lelijk zijn.

  Koeton sloeg opzettelijk Kim in het gezicht met haar handschoen. De bal was niet eens in de buurt. Zeer zwak gevloten, dit had natuurlijk bestraft moeten worden.

  NEXT YEAR LAREN CHAMPIONS!!!!!

 2. Hoe knap het ook is van DB,toch begint elk jaar dezelfde winnaar mij toch echt te vervelen. Voor elke sport en welke competitie dan ook is het niet goed als er zo weinig spanning in de top 4 zit en als de winnaar van te voren al bijna te voorspellen is. Oranje hockey is gaaf maar op clubniveau is het saai en voorspelbaar en is er niet veel aan.
  Overigens heeft Kim gelijk. De Bosche dames zijn hard en medogeloos en dat is wél de juiste topsportmentaliteit. Over lijken gaan,alleen zó maak je het af. Toch hoop ik dat het volgend jaar anders zal zijn:Laren,SCHC of Amsterdam. Alles beter dan wéér Den Bosch.

 3. Ja, het is misschien minder verrassend dat de Bossche dames weer kampioen worden. Ik denk alleen niet dat we dat hun moeten verwijten. Laat de andere clubs nu maar eens de handschoen oppakken. Zonder naar de ander te wijzen…

 4. Ik ben het eens dat het wat saai is geworden. Maar dit is wel de eerste keer ooit dat de top 4 zo dicht bijelkaar zit. Elk team bestaat voor bijna 3/4 aan internationals.
  Dat de winnaar dit jaar van tevoren alvast stond is absolute onzin. DB heeft het op eigen kracht en ook met een slecht lopende corner gedaan. Dat is gewoon heel erg knap!
  Laren heeft individueel gewoon de betere speelsters, maar niet het beste team. Erg knap met het wegvallen van Schopman, die toch de kip met de gouden eiren is voor elke coach.

 5. amsterdammer

  Daarom bewonder ik de mentaliteit van volledige toewijding ook zo enorm

 6. Ik vraag mij af of degenen die vinden dat er weinig spanning zit in de top 4 in de afgelopen weken langs de lijn hebben gestaan bij de play-off duels…
  Elk team had kunnen winnen. Meerdere duels pas in verlenging of na strafballen en nooit met onzettende grote uitslagen. Knap gedaan van de hele top 4 om deze laatste paar weken zo te knallen en het spannend te houden. De uitkomst – ‘alweer Den Bosch’- gaat misschien wat vervelen, maar hoe goed je speelt, als je het niet afmaakt ga je naar huis zonder prijs.

 7. Mmm….ik heb geen bitches gezien of gehoord bij Den Bosch. Wel naslaan door een Larense dame, fors uitschelden van een pas 17 jarige Bossche speelster en veel fysiek spel van toch vooral Laren zijde. Wanneer Kim bedoelt dat DB meer karakter en een winnersinstelling heeft, dan ben ik het met haar eens. Grr..dat heeft niets met ‘bitches’ te maken. Voor zover die aanwezig waren in de twee finale wedstrijden was dat niet aan Bossche zijde.

 8. J vd Marel

  Ze worden al járenlang de Bitches van Den Bosch genoemd en daar zijn de Bosche dames nog trots op ook. Kim bedoelde het niet lullig,ze doelde slechts op die welbekende bijnaam. Ik ben absoluut geen fan van DB maar dat zij altijd winnen mag je hen natuurlijk niet kwalijk nemen. Kim is in het veld ook een ´bitch´ een keiharde die over lijken gaat maar die mentaliteit hebben niet alle Laren dames. Krijgen de teams mentale begeleiding op dit vlak van een mental coach? Een ´bitch´ hoef je niet van nature te zijn maar die bitchy mentaliteit is wel aan te leren.

 9. De Bossche dames leren, naast uitstekend hockey, nog twee zaken: inderdaad keihard, af en toe gemeen zijn, maar ook de vermoorde onschuld spelen. Ze ‘bespelen’ ook de arbitragte door die vaak bij de de voornaam te noemen.

  Voorbeeld: Aantal jaren geleden speelde mijn dochter in de halve finales van de play-offs tegen Den Bosch. Zij stond naast een inmiddels gestopte, gelouterde international. Op het moment dat er een bal in hun richting kwam, kreeg ze bij het starten in de richting van de bal, een keiharde stoot met de greep van de stick in haar ribben. Ze ging tegen de grond onder het roepen van: ” xxxxx, zie je dat dan niet scheids.” Hij had het blijkbaar niet gezien, maar ze kreeg wel geel vanwege de hartgrondige vloek en haar kreet. Feit was dat ze het veld zelfs niet meer in kon nadat ze haar straf had uitgezeten en zelfs drie weken niet kon hockeyen met twee gekneusde ribben.

  Dde daderes kon mooi weer blijven spelen in de richrting van de scheidsen zonder voor deze wandaad te worden gestraft.

 10. Goeie truc… arbitrage bij de voornaam noemen. Ongekend, heeft vast nog nooit een ander team aan gedacht. 😉 En naar die toneelschool zijn ze allemaal wel eens geweest…

  Vervelend voorbeeld. Jammer dat dan inderdaad zo’n uitroep in pijn verkeerd wordt opgevat en de verkeerde persoon op de bank beland. Er gebeurd een boel wat niet gezien wordt/waar niet op gelet wordt.

Reageer