Laren pakt EHCCC ten koste van Den Bosch


De hockeysters van Laren hebben voor een stunt gezorgd door ten koste van Den Bosch de Champions Cup te winnen.
De ploeg van scheidend coach Richard de Snaijer won in Amstelveen met 1-0 en pakte zo zijn eerste grote prijs.
Den Bosch stond al voor de veertiende keer op rij in de eindstrijd van het belangrijkste Europa Cup-toernooi en verloor alleen de eerste keer; in 1999 was Rot Weiss Köln te sterk.
Laren en Den Bosch stonden de afgelopen drie jaar ook in de finale van de play-offs om de landstitel tegenover elkaar en steeds wonnen de Brabantse dames. Bij de Champions Cup van vorig jaar hield Den Bosch Laren uit de finale.
Moed
De Bossche dames domineerden in het eerste kwart van de eindstrijd in het zonovergoten Wagener-stadion. Maar ook de vijf strafcorners die de ploeg mocht nemen, leverden echter geen treffer op.
Na de fraaie 1-0 van Kim Lammers na een vrije slag van Julia Müller vatte Laren moed en kreeg het voor rust kansen om de marge te vergroten. Doelvrouwe Lizzie Koeton stond echter pal.
In de tweede helft golfde het spel op en neer en was Den Bosch in de slotfase bij een strafcornervariant dicht bij de 1-1; aangeefster Sabine Mol kreeg de bal terug en trof de paal.
“Ik was liever landskampioen geworden, maar dit is ook een mooie prijs”, glunderde matchwinnaar Lammers.
Bron: NOS

Comments (18)

 1. Spannende wedstrijd die Laren, over de hele wedstrijd gezien, verdient gewonnen heeft. Eerste kwartier zette Den Bosch veel druk en was het moeilijk, maar de tweede helft was erg sterk van Laren. Verdedigend stond het vele malen beter.

 2. Melden op veld 4

  Doekje voor het bloeden op de Larense wonden. Niet minder gefeliciteerd hoor. Maar zonde is het wel dat je het hele jaar zo goed speelt maar dat het seizoen eigenlijk te lang duurt.

 3. Verdiende overwinning, en dat zeg ik als DB fan. Reken maar dat DB ook die 14e titel op rij graag had gewonnen. DB was tot de goal van Lammers veel sterker, maar daarna had Laren het heft in handen. Misschien wel goed zo, na zo’n uitstekend seizoen. Ben wel blij dat we nu van praatjesmaker De Snaijer verlost zijn.

 4. hockeyer

  De Snaijer, onwijs goede coach

 5. @rob, luister liever naar de Snaijer die wat te melden heeft dan naar die dooie Ehren, die zichzelf week in week uit in de underdogpositie zet.

 6. mama mia

  Erg genoten van de wedstrijd van vandaag. Heel spannend en Laren heeft terecht de cup mee naar huis genomen. Fantastisch seizoen gespeeld,kampioen van de reguliere competitie. Helaas geen beste play off finale ,maar ook een tweede plaats is geen schande. Vandaag hebben ze laten zien dat ze echt wel op beslissende momenten kunnen winnen. Gun het de meiden en ook captain Dijkstra die dit jaar moeilijke beslissingen moest nemen en geknokt heeft met haar team. Focus op winst met Laren toch ten dele gerealiseerd. Hopelijk zien we het complete team terug volgend jaar in de competitie ,want dan gaan ze zeker voor de winst.
  Eeen fijne en sportieve zomer gewenst voor alle speelsters. Veel succes in Londen voor de internationals.

 7. Maar Ehren legt wel de schuld bij zijn eigen team en heeft het niet over die geluksfactor.
  Verder genoten van Paumen, die stuurt haar ploeg en heeft het onder controle. Goderie draagt bij Den Bosch het bandje, maar Paumen is de daadwerkelijke leider op het veld.

 8. @roos, nee maar dezelfde Ehren is als hij tegen KZ of Mop speelt niet de favoriet,altijd maar die underdogpositie.

 9. Toch maakt hij wel altijd duidelijk wat ze willen bereiken. Den Bosch heeft het hele jaar uitgesproken landskampioen te willen worden. En als het niet goed loopt, leggen ze de schuld bij zichzelf. Dat kan ik wel waarderen.

 10. @roos, eens, Ehren heeft het hele jaar aangegeven dat voor DB alleen het landskampioenschap geldt, en is altijd eerlijk en reëel in zijn analyse. De Snaijer kan dat nooit opbrengen en heeft het, na twee terechte nederlagen in de finale en drie verloren finales op rij over de geluksfactor. Een goed team als Laren verdient een grootsere coach.

 11. Niet zo kinderachtig.
  Als iemand in zijn eerste jaar als hoofdcoach iets bereikt met zijn voorgangers nog nooit hebben bereikt, namelijk met Laren als 1e en ongeslagen eindigen in de reguliere competitie, en de ECC winnen, dan heeft die persoon wel wat in zijn mars als coach. En wat betreft die “geluksfactor”: dat speelde wel degelijk mee. Een bal op de lat, een keeper die stopt met bolle kant terwijl de scheids dat niet ziet – dan heb je ff geen geluk. Prima dat De Snayer dat zegt, prima dat hij vindt dat Laren had kunnen winnen. In topsport moet je ambitie hebben, een geen valse bescheidenheid.
  Wens hem alle succes, en geluk, bij en met HCR.

 12. @phe, over die bal op de paal van DB in de ECC finale hoor ik hem dan weer niet. Verschil met Ehren die in zijn eerste 3 jaar als hoofdcoach 3 landstitels en 2 ECC’s pakt en als het misgaat naar zijn eigen team kijkt en kan toegeven als hij terecht verliest,

 13. Ik heb niks tegen Ehren. Sterker, hij is naar mijn bescheiden mening een (zeer) goede coach. Hij gaat door waar zijn voorgangers in voor gingen, met winnen. Enige is dat hij voorafgaand aan belangrijke wedstrijden (ten onrechte) de underdog positie kiest.
  De Snayer bereikt met dit team iets waar zijn voorgangers niet in slaagden. Laren heeft nog nooit zo goed gedraaid. Daar verdient hij lof voor. Ook een goede coach. Niets geen “drie terechte nederlagen in drie finales” dat klopt gewoon feitelijk niet. Wat betreft zijn uitlatingen, daar heb ik geen moeite mee. Kan kwestie van smaak zijn. Ik hoor gewoon iemand die de ambitie uitspreekt die bij dat team hoort, teleurstelling niet verbergt, en dat “geluk” dat hoort ook bij sport. Ik vond Laren de tweede play off wedstrijd iets beter, en ze hadden paar keer pech. Gisteren was dat anders.

 14. Je verliest/wint geen best of three series door pech/geluk. Ehren heeft ook niet voor de underdogpositie gekozen, ambitie is hele jaar geweest om kampioen te worden, Laren heeft zichzelf echter telkens weer tot favoriet gebombardeerd. Gaat er niet om of De Snaijer een goede coach is, een echte grote coach is ook waardig in zijn teleurstelling en kan toegeven als hij terecht verloren is.

 15. Wandelgangen fluisteren over een nieuwe club voor De Snaaijer. Weet iemand daar concreet iets over te melden?

 16. @Rob, de ambitie van DB is misschien wel geweest om kampioen te worden maar heb het Ehren nooit horen zeggen, de man heeft net als Fred Rutten zijn uitstaling tegen, zal best een goede coach zijn.

 17. hockeyfan

  Wat een hoop gezeik over de Snaijer en Ehren.
  Beide coaches hebben het gewoon goed gedaan.
  De een landskampioen en de ander eurpeeskampioen.
  Dus Rob stop met dat gezeur en ben een flinke jongen en accepteer het karakter van beide coaches.

 18. Hoop dat Laren het team bij elkaar kan houden, maar zal misschien wel moeilijk worden. Ehren moet niet gaan zeuren over de EHL. Het was druk bezocht en een hele goede sfeer. Dat was vorige week wel anders. Toen heeft het Den Bosch publiek zich echt schandalig gedragen met kwetsende en trieste woorden naar de speelsters. Ook het draaien van muziek/fluiten etc tijdens het huldigen van Laren was respectloos en hoort niet thuis langs het hockeyveld. Ik hoop dat Den Bosch hier iets aan gaat doen, maar heb er nog niks over gehoord(alleen dat ze boos waren dat speelsters van Laren daar iets over zeiden, onbegrijpelijk).

Reageer