Lieke van Wijk: ‘Het voelt zuur. Dat is een goed teken’

De dames van Laren verloren zondag met 1-2 op eigen veld van Amsterdam. Een kleine, maar wel terechte nederlaag. Lieke van Wijk was vanzelfsprekend niet blij met het verlies, maar de strafcornerspecialiste van Laren was wel te spreken over het team.

“Als je de statistieken erbij pakt, zullen zij (Amsterdam, red.) meer kansen hebben gehad”, zegt Van Wijk. “Maar het voelt wel zuur. Dat is een goed teken. Het gevoel dat we echt meededen was er, dus dan baal je dat je niet op zijn minst gelijkspeelt. Maar we zaten er heel dichtbij en dat geeft wel een trots gevoel.”

Trots

“Trots, omdat we echt vooruitgaan”, gaat Van Wijk verder. “Twee weken geleden hebben we flink op ons broek gehad van Amsterdam in een oefenwedstrijd. Daarin ging aardig wat mis. En nu zie je dat we in die twee weken de dingen doen die we trainen en bespreken. Je ziet er steeds meer uit komen. Daarom zeg ik trots.”

Laren nam afgelopen seizoen afscheid van verschillende vaste krachten onder wie Naomi van As. Bovendien wist de ploeg, die jarenlang een vaste waarde was in de play-offs, zich niet bij de beste vier te scharen. Met nieuwe speelsters en Robert-Jan Cox als coach als opvolger van de opgestapte Donald Drost is er misschien wel sprake van een nieuwe start.

Geen test

“Ja, het is wel echt een nieuw traject”, beaamt Van Wijk, die het duel met Amsterdam niet zag als een testcase voor de jonge ploeg. “Nee joh, we zitten in week twee. We hebben met elkaar afgesproken dat je zeg maar aan het einde van het seizoen moet doen, wat je wilt doen. En daar werk je eigenlijk een heel seizoen naar toe.”

Of dat dan uiteindelijk genoeg is voor plaatsing voor de play-offs is nog koffiedik kijken. “We gaan het zien, maar we zijn er niet echt mee bezig. Natuurlijk is je eigen ambitie hoog. Dat zie je, we balen dat we niet gelijkspelen.”

Beter worden

De persoonlijke ambitie van Van Wijk is dit jaar: beter worden. “Ik heb een jaar redelijk stilgestaan”, zegt Van Wijk, die afgelopen seizoen lange kant aan de kant stond met een vervelende rugblessure. “Ik ben wel heel blij dat ik hier sta, heel blij. Ik was nog nooit zo blij om een voorbereiding mee te doen. De eerste keer dat ik echt een hele voorbereiding heb meegedaan.”

“Ik was wel bang”, vervolgt Van Wijk. “Een rugblessure is wel wat heftiger dan een elleboogblessure. Ik was bang dat ik restklachten zou houden, maar dat valt me reuze mee. Alleen na een hele zware werk- en trainingsweek heb ik een beetje last, maar dat is echt veel minder dat ze me hadden verteld. Elke training ben ik als een kindje zo blij.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Laren en Amsterdam

Reageer