Lieke van Wijk: ‘We hadden niet onze beste dag’

Voor het tweede jaar op rij zijn de dames van Laren de play-offs misgelopen. En voor de tweede keer op rij zette Oranje-Rood op de laatste speeldag de voet dwars. Dit keer was de Eindhovense formatie in een direct duel met Laren duidelijk te sterk. De Gooise ploeg ging zondag op eigen veld een flink kopje onder: 0-4.

“Wij waren niet goed”, zegt Lieke van Wijk van Laren. “We hadden niet onze beste dag. Maar goed, zulke wedstrijden moet je winnen op werklust. Het gaat er nu niet om wie het beste team heeft. Je verliest de wedstrijd op andere dingen dan kwaliteit. Vandaag (zondag, red.) waren zij meer een machine dan wij. Ze hebben terecht gewonnen.”

Heer en meester

Op de overwinning van Oranje-Rood viel weinig af te dingen. De Eindhovense ploeg was heer en meester in een duel, waarvan vooraf werd verwacht dat het een spannende strijd zou worden. Niets was minder waar. De eindstand stond namelijk al bij rust op het scorebord.

In de vijfde minuut vuurde Laura Nunnink een schot af op het doel van Laren. Keepster Joyce Sombroek redde, maar de rebound belandde precies voor de stick van Maud Renders. Zij zette Oranje-Rood op voorsprong, die werd drie minuten later werd verdubbeld. Met een backhandschot maakte Freeke Moes er 0-2 van.

Vierde treffer voor Oranje-Rood

Valerie Magis, die aan de basis stond van de tweede treffer, pushte na 25 minuten een strafcorner achter Sombroek. Vlak voor het rustsignaal tipte Fleur Broers een schot van Moes binnen en zorgde ervoor dat de wedstrijd na twee kwarten al was beslist.

“De eerste twee doelpunten gaan er vrij makkelijk in”, zegt Van Wijk. “Dan is het heel lastig tegen een team dat weinig tegengoals krijgt. Zeker als dat team dan ook nog uitloopt. Ik baal echt. Echt enorm. Ik had er heel veel vertrouwen in. Het kwam er niet helemaal uit. We waren dichtbij, dan is dit heel zuur.”

Extra veldspeelster

Laren probeerde na rust nog iets te forceren. De afscheid nemende keepster Joyce Sombroek nam plaats op de bank voor een extra veldspeelster. Het leverde op een strafcorner, die Van Wijk naast pushte, na eigenlijk niets op. Het verlies betekent dat Laren voor het tweede seizoen op rij moet toekijken hoe andere ploegen gaan strijden om de prijzen.

“Het zijn twee totaal verschillende jaren, maar het voelt net zo vervelend”, zegt Van Wijk. “Dit jaar hebben we een heel jong team dat heel veel wilde leren. Het is vaak gezegd in de pers dat we niet hoefden. Dat was echt zo. Vorig jaar hadden we met Naomi (van As, red.) meer individuele klasse. Nu moeten we het hebben van het team. Dat is onze kwaliteit en die was er vandaag niet. En dan wordt het lastig.”

Concurrentie

Terwijl Amsterdam en Den Bosch boven de rest van de Hoofdklasse blijven uitsteken hebben SCHC en Laren er met Oranje-Rood een geduchte concurrent bij gekregen in de strijd om de play-offs.

“Het verschil met de rest is kleiner geworden”, zegt Van Wijk. “Oranje-Rood is beter geworden. We pakken allemaal punten van elkaar af. Dan wordt het heel close. Het is niet zo dat wij het slecht hebben gedaan. Het is meer dat meer teams het goed doen en dat het dichter bij elkaar komt te liggen. Ik vind dat een hele goede ontwikkeling en ben blij dat het wat spannender is. Het is een beetje zuur dat wij twee keer de dupe zijn.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Laren en Oranje-Rood
Bekijk de foto’s van het duel tussen Laren en Oranje-Rood

Reageer