LIVE EK Hockey (H): Nederland wint van Duitsland (Eindstand 3 – 2) – Hoofdklasse Hockey Nederland

LIVE EK Hockey (H): Nederland wint van Duitsland (Eindstand 3 – 2)

 

Vanaf 20.30 uur vangt aan in Antwerpen de tweede wedstrijd van de Nederlandse mannen van het EK Hockey. Hoofdklassehockey doet LIVE verslag van de wedstrijd Nederland – Duitsland. Tevens geven wij hier ook alle statistieken van de wedstrijd.

Opstelling Nederland: van der Ven (Gk), de Geus, Bakker, van Ass (C), de Wijn, Baart, Pruijser, Kellerman, Brinkman Janssen en van der Weerden

Opstelling Duitsland: Aly (Gk), Muller, Grambusch (C), Windfeder, Haner, Herzbruch, Ruhr, Zwicker, Fuchs, Oruz en Grosse

0′ De volksliederen hebben geklonken. Nederland en Duitsland staan klaar voor de afslag. Wie gaat deze kraker winnen?

2′ De eerste kans van de wedstrijd is voor Hertzberger. Een fantastische steekpass gaat er richting de spits van Rotterdam. De bal stuitert net iets te ver van zijn stick, waardoor hij net niet de bal kan slaan.

5′ Duitsland speelt erg laag en laat Nederland rustig aan de bal. De Duitsers loeren op de counter.

7′ Op de topscorerslijst staan Kellerman en Pruijser beiden met twee doelpunten bijna bovenaan. Beide spelers kunnen vandaag een poging wagen om de top drie binnen te komen.

9′ Een afwachtend begin. Nederland kon in de eerste wedstrijd tegen Ierland meteen uithalen. Tegen Duitsland liggen de verhoudingen anders. Het eerste kwart is een soort schaakspel.

11′ Het publiek is nu een klein beetje hoorbaar. Helaas is het wel alleen het Duitse publiek die aan het zingen is.

12′ Een geweldige onderschepping van Kellerman. Hij onderbreekt de opbouw van Duitsland en kan een 2:2 situatie afdingen. Samen met Pruijser rent hij richting vijandelijke cirkel. De bal gaat naar Pruijser die even de schijn wekt de bal op zijn backhand te slaan. Uiteindelijk gaat de bal terug naar zijn forehand. Een zwak schot is het vervolg. Geen doelpunt.

15′ Het einde van het eerste kwart nadert. Nederland heeft een licht voordeel qua balbezit (54% om 46% voor Duitsland).

Einde eerste kwart

16′ De tweede kans voor Hertzberger. Zijn tip gaat naast het goal

18′ Een derde kans voor Jeroen Hertzberger. Hij krijgt de bal in een scrimmage voor zijn forehand. De bal stuitert tegen de zijkant van het goal.

20′ Groene kaart voor Nguyen

21′ Een grote fout in de defensie van Duitsland. De bal wordt kinderlijk ingeleverd. Pruyser ontvangt, legt de bal op zijn backhand, en roeit de bal keihard door de benen van de keeper heen. Het staat 1 – 0 voor Oranje!

24′ Een strafbal voor Duitsland! Er wordt op de stick gehakt. Tim Herzbruch staat klaar. De bal gaat linksboven in de kruising. 1 – 1

27′ Een vrije bal wordt door de Geus uitgenomen. Een mooie diagonale bal gaat de cirkel van Duitsland in. Kellerman neemt aan en kan slaan. De bal gaat net naast het goal.

28′ Groene kaart voor Sander de Wijn

Einde tweede kwart

31′ Het derde kwart is begonnen

32′ Het Nederlandse publiek is voor het eerst nu ook hoorbaar.

34′ De eerste strafcorner van de wedstrijd is voor Nederland. De verdediging loopt de sleep van Mink van der Weerden eruit

37′ Een opvallend verschil met de vorige wedstrijd is dat Nederland af en toe jaagt op de defensie van Duitsland. De Duitsers worden onder druk gehouden.

39′ Strafcorner 1 voor Duitsland. Een domme fout van de Nederlandse defensie. De corner wordt er uitgelopen

40′ Billy Bakker komt in de cirkel. Hij haalt uit en de bal gaat op de plank. Nederland komt weer op voorsprong

41′ Van der Ven schopt de bal hoog terug na een inzet van de Duitsers. Volgens de scheidsrechter gebeurt dit met gevaar. Een corner voor Duitsland. Lukas Windfeder sleept de bal links onder in de hoek. 

Einde derde kwart

46′ Het laatste kwart gaat van start. Blaak heeft weer de plaats ingenomen van van der Ven

51′ Een prachtige aanval gaat op snelheid richting het goal van Duitsland. Met one touch hockey komt de bal bij Brinkman, die de bal in het goal kan flatsen. 

57′ Duitsland vraagt de video aan. Duitsland krijgt een strafcorner. Wat gaat er gebeuren. De Duitsers weten dat linksonder de slechte kant van Blaak was tijdens de Pro League en de eerste wedstrijd op het EK tegen Ierland. De sleep gaat linksonder. Blaak heeft geleerd, hij pareert de bal.

59′ Nederland lijkt te gaan winnen

Einde wedstrijd

Leave a Reply