LIVE Europa Cup Dames: Den Bosch – Amsterdam (Eindstand 0 – 1)

 

Vandaag starten de halve finales in Amsterdam Europa Cup voor Dames (EHCC). Om 12.00 uur start de Nederlandse kraker tussen Den Bosch en Amsterdam. Later op deze middag (aanvang 14.15 uur) speelt Der Club an der Alster tegen Real Sociedad. Vanaf 11.45 doen wij een LIVE verslag van beide wedstrijden. 

Opstelling Den Bosch: Josine Koning (gk), Fernig, van den Assem, Sanders, Koolen, Matla, Keetels (c), Welten, Hulsen, Krekelaar en van Geffen

Opstelling Amsterdam: Veenendaal (gk), van Male, Veen, Adegeest, Vega, Verschoor, Thompson, Kapelle, Albers, Stam en de Goede (c)

Een prachtige wedstrijd staat vandaag op de planning tussen de nummer 1 en 2 van de Livera Hoofdklasse. Vandaag strijden beide teams voor een plek in de finale van de EHCC. De temperatuur is ondertussen opgelopen naar 18 graden. Hier beloofd hier een mooie en warme middag te worden in het Wagener stadion.

0′ De teams lopen het veld op. Den Bosch speelt in het Geel-wit, terwijl Amsterdam in het zwarte tenue aantreed. Amsterdam kwam vrijdag terug van een 2-0 achterstand en is gebrand om vandaag een goede start te maken. Den Bosch won in de kwartfinale met 4-0, maar had moeite om de score verder op te schroeven.

1′ De wedstrijd is gestart.

2′ Beide teams lijken aanvallend te willen hockeyen. Waar Den Bosch in het begin meteen aanzet, is het Amsterdam die het initiatief snel overneemt en een lange corner haalt.

3′ Strafcorner voor Den Bosch. Afgelopen vrijdag werd een zeer laag rendement gehaald in de corner serie van Den Bosch. Heeft het team de taktiek veranderd? De bal gaat naar Matla, haar sleep eindigt op de legguards van Veenendaal.

4′ Marijn Veen speelt de bal op de voet van de verdedigster van Den Bosch. De eerste strafcorner voor Amsterdam is ook een feit. De variant die wordt gespeeld levert meteen een doelpunt op. Een identieke corner als afgelopen vrijdag, waar Amsterdam een dezelfde soort corner gebruikte en terug kwam tot 2-1. De sleep wordt rechts naast het goal gespeeld en de tip-in is van Vega.

7′ Den Bosch heeft moeite om wakker te worden. Er is veel balverlies doordat Amsterdam veel druk aan het zetten is.

8′ Vandaag zien we een andere Charlotte Vega. Ze zit er bovenop en is een plaag voor de verdediging van Den Bosch.

9′ Corner voor Amsterdam. De bal wordt niet goed gestopt en wordt raak geschoten door Amsterdam. De scheidsrechter fluit en het is een doelpunt! Meteen gaat Den Bosch verhaal halen bij de scheidsrechter, waarna wordt besloten de corner niet goed te keuren. De stand blijft staan op 0-1 in het voordeel van Amsterdam staan.

13′ Waar Felice Albers van Amsterdam in de tweede helft van de kwartfinale haar ploeg op sleeptouw nam, is ze vandaag weer erg scherp. Haar versnellingen op het middenveld zijn moeilijk te pareren voor de Bossche verdedigers.

Einde eerste kwart

16′ Den Bosch zet meteen druk. Een cirkelpenetratie aan de linkerkant levert een schot op van Lidewij Welten.

18′ Corner twee voor Den Bosch. De bal wordt weer gesleept door Matla. De bal gaat niet rechtstreeks maar op de tip. Deze wordt gemist.

21′ Amsterdam heeft iets minder druk op Den Bosch, maar de Bosschenaren kunnen er tot nu toe erg weinig mee. De bal bevind zich voornamelijk tussen de beide 23-meterlijnen.

22′ De bal gaat nu wel de cirkel van Amsterdam in. Matla neem de bal gesloten aan en slaat de bal met haar backhand richting de rechter kruising. De bal zeilt net over.

25′ Den Bosch speelt met een lage druk, wat betekent dat de ploeg voornamelijk de tegenstandster rond de middenlijn wil opvangen. Dit lijkt resultaat op te leveren, want echte kansen creëert Amsterdam op dit moment niet.

27′ Protesten vanaf de kant van Den Bosch. De bal lijkt op een voet te komen in de cirkel van Amsterdam. Lieke Hulsen is kwaad en rent naar de scheidsrechter doe. Het levert haar geen strafcorner op

28′ Een nieuwe strafcorner van Den Bosch. Wederom gaat de bal links laag richting het goal van Veenendaal. Geen doelpunt, want Veenendaal stopt de bal met haar legguards.

Einde eerste helft

31′ We beginnen aan het derde kwart. Amsterdam neemt de bal uit.

33′ Het is Den Bosch die meteen druk uitoefent. Lidewij Welten en Frederique Matla zorgen voor dreiging richting de verdediging van Amsterdam.

37′ Groene kaart voor Sian Keil (Den Bosch) voor niet op tijd afstand nemen bij een vrije bal

38′ Het tempo in de wedstrijd gaat omlaag. Beide ploegen lijken af te willen wachten.

39′ Sian Keil staat koud weer in het veld of haar eerste balcontact levert haar meteen een gele kaart op. Door te ‘hard’ te verdedigen raakt zij de stick van de tegenstandster. Vijf minuten tijdstraf voor Keil

43′ Eva de Goede speelt de bal naar Noor de Baat die de cirkel van de tegenstander nadert. Een schot lijkt te komen. Goed verdedigend werk, zorgt ervoor dat de bal buiten de cirkel blijft.

Einde derde kwart

46′ De bal wordt uitgenomen. Den Bosch heeft nog 15 minuten om de 0 – 1 achterstand gelijk te trekken.

47′ Den Bosch begint goed en krijgt een strafcorner. Het wordt de vierde corner voor de Bosschenaren. De bal gaat via Matla richting de stip. De inglijdende Welten tipt de bal. De bal gaat net over het goal van Veenendaal heen.

53′ Een slag van Matla gaat tegen het lichaam aan van Felice Albers. Meteen is het Albers die richting de grond gaat. Kan zij doorspelen?

54′ Het lijkt mee te vallen. Albers staat op en de wedstrijd wordt hervat. Den Bosch is de ploeg die nu meer risico gaat nemen en meer druk richting Amsterdam aan het zetten is. De ploeg heeft nog 6 minuten.

56′ Een groene kaart voor Marijn Veen. Een flink hak op de aanvalster van Den Bosch wordt bestraft met 2 minuten tijdstraf.

57′ Den Bosch doet er alles aan om gelijk te komen. Harde duels zijn het gevolg, waarbij Amsterdam nu vaak het onderspit delft.

58′ Matla is dreigend en zorgt met een aantal individuele acties ervoor dat Amsterdam oplettend moet blijven.

59′ De laatste minuut gaat beginnen. Een harde bal op de voeten van Jonker. De aanvalster van Amsterdam gaat naar de grond. Amsterdam gaat de wedstrijd winnen. De Landskampioen is verslagen!!!

Einde wedstrijd

Reageer