LIVE FIH Pro League Grand Final (D): Nederland wint in het laatste kwart van Duitsland (Eindstand 2 – 1) – Hoofdklasse Hockey Nederland

LIVE FIH Pro League Grand Final (D): Nederland wint in het laatste kwart van Duitsland (Eindstand 2 – 1)

 

Vanaf 20.00 volg je hier alle ontwikkelingen in de halve finales van de FIH Pro League bij de dames. De Nederlandse dames nemen het op tegen Duitsland. Alle ontwikkelingen rondom de Grand Final volg je live in dit weblog: 

Opstelling Nederland: Veenendaal (Gk), Koolen, Leurink, Keetels, Verschoor, Welten, van Maasakker, Veen, Stam, van Geffen en de Goede

Opstelling Duitsland: Kubalski (Gk), Horn, Wortmann, Oruz, Schroder, Grave, Micheel, Muller Wieland, Maertens, Huse Granitzki

0′ De volksliederen hebben geklonken. In voorgaande wedstrijden kon Nederland met moeite winnen van Duitsland. Wat brengt de ons wedstrijd?

1′ Leurink neemt bal uit. En meteen een kansje voor Veen. Kubalski is alert.

3′ Ook een eerste kansje voor Duitsland. Een schot wordt gelost. Toch vindt de scheidsrechter dat Duitsland indirect afhoudt.

5′ Mooi one-touch hockey op het middenveld van Nederland. De bal belandt bij Welten. Zij krijgt de bal op haar voeten.

10′ Kelly Jonker staat in het veld. De speelster van Amsterdam speelt samen met Matla weer in de spits

11′ Nederland speelt afwachtend. In de eerste minuut kwam er een kansje voor Oranje. Daarna werd er weinig gecreëerd.

12′ Marijn Veen laat voor de eerste keer het Nederlandse publiek klappen. Een mooie individuele actie gaat de cirkel van Duitsland in. Helaas kan zij de bal net niet binnenhouden.

13′ De video wordt ingeschakeld. Een voet van Nederland zou het argument van Duitsland zijn. En inderdaad, de scheidsrechter geeft nu een corner voor Duitsland. De sleep is van Rebecca Grote. Keihard gaat de bal in de linker kruising. 0 – 1 voor Duitsland.

15′ Nederland probeert nog iets te forceren in de laatste minuut van het eerste kwart. De druk gaat omhoog

Eerste kwart

16′ Wederom is het Duitsland die druk zet op Nederland. Annan roept: ‘Meer druk naar voren’

18′ Nederland bouwt weer op. De bal gaat over links naar Verschoor. Met veel snelheid passeert zij haar directe tegenstander. Haar voorzet gaat helaas hoog, en wordt als gevaarlijk beoordeeld.

20′ Groene kaart voor Xan de Waard

22′ Nederland heeft veel balbezit en de eerste kans is nu ook daar. Lidewij Welten krijgt een kans om te tippen.

26′ Nederland krijgt geen kansen ondanks het vele balbezit.

27′ Duitsland speelt nu erg laag. De meeste spelers staan rond de eigen 23-meterlijn de tegenstander op te wachten.

28′ Een backhand schot van Margot van Geffen gaat via een stick van Duitsland hoog over.

29′ Dreiging van Matla in de cirkel van Duitsland. Ze probeert een corner te versieren. Dit lukt niet en Duitsland werkt de bal weg

30′ Strafbal voor Nederland. De bal wordt hoog in geflatst en gestopt op het lichaam van een Duitse verdediger. Een duidelijke strafbal. Nee toch niet. Duitsland vraagt de video aan. De call voor obstructie wordt overgenomen door de video. Duitsland mag uitslaan.

Einde tweede kwart

31′ We zijn begonnen aan het derde kwart. Nunnink is een van de weinig spelers bij het Nederlands team die niet speelt bij de ‘grote-3′ (Amsterdam, Den Bosch en SCHC). Annan selecteert voornamelijk speelsters vanuit deze clubs. Hoe lang kan Nunnink het nog permitteren om niet bij de grote clubs te spelen? In het derde kwart staat zij in ieder geval wel in de basis.

33′ Eva de Goede speelt goed. Veel steekpasses komen aan waardoor er dreiging naar voren blijft.

37′ Grote kans voor Nederland. De bal wordt voorgegeven door Verschoor. Welten lijkt hem weer binnen te tippen. Ook ditmaal zit de keeper er goed bij

39′ Een fantastische redding van Kubalski na een inzet van Verschoor. Met een zweefduik gaat ze naar hoek van het goal. En meteen komt daar de rebound. Kelly Jonker is er als de kippen bij. Maar ook ditmaal is Kubalski actief en werkt zij de bal uit haar goal.

41′ De eerste dreiging voor Duitsland wordt meteen beloond met een strafcorner. Een prima redding van Veenendaal. De sluitpost van Oranje speelt goed in de Pro League en staat ook terecht in het goal bij Oranje

43’ Duitsland blijft druk houden. Annan roept vanaf de zijkant: ‘druk’

44′ Groene kaart voor Victoria Huse

45′ De laatste minuut gaat in. Nederland zet druk

Einde derde kwart

46′ Nederland heeft nog 15 minuten om de achterstand onschadelijk te maken.

48′ Xan de Waard speelt erg sterk. Haar snelheid aan de bal in combinatie met haar bewegelijkheid maakt het soms onmogelijk voor de tegenstander om te volgen

50′ Lange corner voor Duitsland. Geen doelpunt

52′ Frederique Matla! Wie anders? Een voorzet van Verschoor gaat op de tip. Matla tipt de bal en maakt haar tiende doelpunt van de Pro League.

55′ Strafcorner voor Nederland. Matla en van den Assem staan klaar. Een sleep van Matla met als gevolg dat Kubalski weer een zweefredding moet doen. Ze plukt de bal uit het dak van het doel. Kubalski speelt uitstekend.

56′ Nederland zet druk in het vierde kwart. Lidewij Welten prikt de bal in het goal. Nederland staat op voorsprong. 

57′ Strafcorner voor Duitsland. De video scheidsrechter bepaalt dat de bal buiten de cirkel moet worden uitgenomen. Geen strafcorner voor Duitsland.

58′ Gele kaart voor Granitzki

59′ Margot van Geffen probeert de bal in de hoek vast te houden.

Einde wedstrijd

Leave a Reply