Eindstand Pro league: Nederland wint ook tweede wedstrijd van China (Eindstand 2 – 4) – Hoofdklasse Hockey Nederland

Eindstand Pro league: Nederland wint ook tweede wedstrijd van China (Eindstand 2 – 4)

 

De Oranjedames wonnen gisteren gemakkelijk met 0 – 3 van China. Vandaag wordt de tweede wedstrijd in en tegen China gespeeld. Om 07.00 uur Nederlandse tijd is de afslag en Hoofdklassehockey doet een LIVE verslag van de wedstrijd in China. 

Line-up China: Ye (Gk), Gu, Zhang, Cui, Liang, Li, Ou, Zhang, Luo, Chen en Zhong

Line-up Oranje: Veenendaal (Gk), Pheninckx, Leurink, Keetels, Verschoor, van Maasakker, Matla, Zerbo, van den Assem, Stam en de Goede (C)

0′ De teams maken zich klaar. Oranje heeft een aantal grote veranderingen doorgevoerd. Vandaag zullen van den Assem, van Maasakker, Keetels, Jansen en Dicke de Oranjeselectie versterken. Voor van Maasakker betekent dit dat zij haar rentree gaat maken na een lange blessure in de eerste seizoenshelft. Pien Dicke maakt haar rentree voor Oranje, nadat zij door Annan in december werd aangewezen als reserve.

1′ De wedstrijd is van start gegaan. Balverlies van de Goede zorgt ervoor dat China de eerste aanval kan opzetten.

6′ Doelpunt van Nunnink! een backhandslag gaat naast het goal. Cui is het aan Chinese kant die de bal als laatste raakt, waardoor Oranje op voorsprong komt. 

7′ Nunnink is vandaag tot nu toe in topvorm. Wederom zet zij een goede aanval op. Een grote kans die er net niet ingaat.

10′ Gisteren was het Ginella Zerbo die vaak op de goede plek stond. Kan zij vandaag het verschil weer maken voor Oranje?

14′ Het is mooi om te zien dat Yibbi Jansen vandaag mee mag doen bij Oranje. Het strafcorner kanon is in vorm bij haar ploeg SCHC. Toch werd zij verbazingwekkend genoeg niet geselecteerd voor de vaste selectie van Oranje.

15′ De eerste corner van Oranje is een feit. Yibbi Jansen staat in de basis en mag slepen. Zij sleept op de legguards van Ye.

Einde eerste kwart

17′ We zijn weer begonnen. Nederland maakt aanstalten voor een tweede doelpunt

20′ Het is tot nu toe geen sterk tweede kwart van Oranje. Aanvallen wordt er weinig gebracht.

22′ Tweede strafcorner van Oranje. De sleep van Matla wordt goed gered door de Chinese keepster

23′ Een nieuwe corner voor Oranje. De bal gaat op een Chinese voet. Een mooie variant van Matla op Welten. De bal gaat via Welten op de paal. Keetels staat op de goede plek en kan de afgeketste bal in het goal werken. 

25′ Zerbo met een kans! Haar backhand wordt gemist

28′ Meerdere videomomenten achter elkaar. Nu is het China die het probeert, maar geen gelijk krijgt. Strafcorner voor Oranje. Matla pusht, en mist. China mag uitslaan.

29′ Welten speelt sterk voor Oranje. Haar aanvallende en krachtige impulsen geeft Oranje vaak veel kansen.

30′ Zwak verdedigd door Oranje. Peng kan de bal op haar backhand aannemen en de bal vol in de touwen slaan. Veenendaal kan er alleen maar naar kijken. Het staat 1 – 2 en beide teams gaan richting de thee.

Rust

31′ We zijn begonnen aan het derde kwart.

36′ Welten verdiend het! Ze staat op de goede plek en kan met haar backhand de bal in een leeg goal prikken. Het staat 0 – 3. 

39′ Strafcorner voor Oranje. Jansen sleept. Haar mooie lange sleep gaat op de legguard en wederom op de voeten van een Chinese verdedigster.

40′ Wederom een sleep van Jansen. De bal gaat hard en laag richting de rechterhoek. Een sterke redding van de lijnstop zorgt ervoor dat de score niet verder wordt opgevoerd.

Einde derde kwart

47′ Het is de topscorer van de Nederlandse velden die de 1 – 4 mag noteren. Matla draait om haar as bij de keepster van China en kan de bal in een leeg goal duwen. 

49′ Wat een schot!! Laura Nunnink haalt uit met haar backhand. De bal gaat op heuphoogte, maar komt vol op de paal terecht. Geen doelpunt.

52′ Strafcorner voor Oranje. Jansen is tot nu toe ongelukkig met haar corners. Ditmaal een variant die mislukt. Ook in de rebound kan Jansen niet haar stempel drukken. Zou het de spanning zijn?

54′ Nederland wordt verdedigend weer afgetroefd. Via de rechterkant komende de Chinezen de cirkel binnen. De bal wordt richting de strafbalstip gegeven en binnen geprikt door Chen. Het is de tweede echte aanval en dus 100% rendement voor China. 

55′ China zet weer aan. Zou de ploeg nog terug kunnen komen?

57′ Het lijkt er niet op. Nederland neemt het initiatief weer over.

59′ Keetels slaat de bal keihard op een Chinese voet. De verdedigster gaat naar de grond.

Einde wedstrijd

Leave a Reply