Liveverslag FINALE HK (H): Bloemendaal – Kampong (Eindstand 1 – 2)

 

Hoofdklassehockey is vanmiddag LIVE bij de wedstrijd Bloemendaal – Kampong (H). De tweede finale wedstrijd wordt in Bloemendaal gespeeld. De wedstrijd wordt een half uur voor aanvang gevolgd. Zie hier de preview Bloemendaal – Kampong. Ook volgen wij de wedstrijd HGC – Amsterdam die ook om 16.00 uur van start gaat. 

Spelerslijst Kampong: Harte, Wolff, de Werd, Janssen, Balk, Ceulemans, Roelofs, Kellerman, de Wijn, Kemperman, de Ridder, Phijffer, Visser, Meulenbroek, Kropholler, Havenga, Luijkx, Luijkx en de vilder

Spelerslijst Bloemendaal: Visser (Gk), van Doren, de Groot, Swaen, ’t Hart, Bovendeert, Brinkman, van der Drift, Croon, Schuurman, Wiese, Brinkman, Stockbroekx, Wijsman, Luijckx, Fuchs, Wortelboer

0′ De spelers maken zich op voor de tweede wedstrijd. Kan Kampong revanche nemen in de wedstrijd tegen Bloemendaal? Kemperman staat wel op het wedstrijdformulier, maar zal vandaag niet spelen

1′ We zijn begonnen

3′ De wedstrijd is nog geen vijf minuten oud of Yannick van der Drift scoort de 1 – 0 voor de thuisploeg. Kampong loopt nu al achter de feiten aan

4′ Maar het is Kampong die veerkracht toont. De eerste strafcorner van de wedstrijd is voor Kampong. Het is Janssen die voor de sleep gaat, maar net zoals afgelopen woensdag kan hij zijn poging niet omtoveren tot een doelpunt.

6′ De Werd en Meulenbroek zijn beiden uit het tweede gehaald. Meulenbroek maakte afgelopen woensdag nog de gelijkmaker in de wedstrijd die Kampong net verloor.

9′ De wedstrijd is afwachtend. Vaak beland de bal op een voet, waardoor er weinig tempo in de wedstrijd zit

10′ Het is warm. Het veld lijkt al erg droog te worden.

11′ Ondertussen is het Ashley Jackson die in de wedstrijd HGC – Amsterdam de 1 – 0 heeft gemaakt met een strafbal. Als HGC wint, wordt er een derde duel afgedwongen.

13′ Kampong bouwt rustig op en Bloemendaal staat in een lage druk. De oranje-hemden waren afgelopen woensdag levensgevaarlijk in de omschakeling. Met Jorrit Croon bezit de ploeg over een snelle en technische middenvelder die levensgevaarlijk is in de counter.

14′ Strafcorner twee voor Kampong. Jip Janssen is wederom de man die sleept. De bal lijkt de linker bovenkruising in te gaan. Visser zit er goed bij en kan de bal vrij gemakkelijk tegenhouden.

18′ Kampong zet druk. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd lijkt dit iets soepeler te gaan.

Kampong keeper Harte in actie. (c) Roel Ubels
Kampong keeper Harte in actie. (c) Roel Ubels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Einde eerste kwart

19′ Het stadion zit vol met veel oranje fans voor Bloemendaal en blauwe fans van Kampong. Het is druk en gezellig op het Kopje

20′ Bloemendaal probeert druk te zetten

22′ Kampong staat onder druk. Bloemendaal probeert dit kwart de wedstrijd op slot te gooien. Snelle aanvallen van Brinkman leveren gevaar op. De keeper van Kampong (Harte), hoeft nog niet echt in actie te komen.

23′ In korte tijd heeft Amsterdam ondertussen de 1 – 0 achterstand omgezet in een 1 – 2 voorsprong.

26′ Nu is Kampong weer aan zet. Bloemendaal wordt terug gedreven in eigen cirkel. Een prachtige tip-in van Boet Phijffer zorgt ervoor dat Kampong terug komt in de wedstrijd. 1 – 1. 

28′ Kampong blijft druk zetten. Waar de gasten in de beginfase even onder druk werden gezet door Bloemendaal, wordt nu het initiatief weer overgenomen. Bloemendaal speelt met 9 man door twee groenen kaarten

30′ Een gigantische kans voor Kellerman. Zijn inzet lijkt erin te gaan, maar Visser kan zijn handschoen er nog tegen aan zetten, waardoor de bal de cirkel uitgaat.

31′ Schuurman is fel voor Bloemendaal. Hij zorgt voor een cirkelpenetratie aan de rechterkant. Zijn inzet kan makkelijk worden tegengehouden.

32′ Kampong blijft de bal rustig rondspelen. Gaan zij proberen om de 1 – 2 voor de rust nog te halen?

33′ Fuchs wordt vaak gezocht. De Duitse aanvaller zorgde vorige week voor de aansluitingstreffer tegen Amsterdam. Uiteindelijk zorgde Fuchs tijdens de shoot-outs ervoor dat Bloemendaal de overwinning na twee speelrondes al kon pakken.

35′ In het fluitsignaal is het Kellerman die de cirkel nog één keer ingaat. Technisch speelt hij twee man uit en legt de bal op de voet. Op het fluitsignaal voor het einde van het tweede kwart krijgt Kampong nog een corner. Wederom een gigantische fout van Kampong bij de strafcorner. De bal gaat wordt aangespeeld op Kellerman. De bal stuitert over zijn stick, waardoor de bal over de 23-meter lijn rolt. Einde tweede kwart.

Einde tweede kwart

36′ De wedstrijd gaat verder

Spanning op het Kopje waar het veld steeds droger wordt. (c) Roel Ubels
Spanning op het Kopje waar het veld steeds droger wordt. (c) Roel Ubels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

37′ Beide ploegen zijn afwachtend. Bloemendaal speelt vrijwel in hetzelfde systeem als afgelopen week. Het grote verschil is dat Kampong meer aanwezig is. Toch blijft Bloemendaal relatief makkelijk overeind.

40′ Croon en van der Drift zorgen voor gevaar voor Bloemendaal. Een schot van Croon lijkt een serieuze kans te worden. Zijn backhand wordt vrij gemakkelijk onschadelijk gemaakt.

43′ Net zoals in het tweede kwart is het Kampong die Bloemendaal laat komen. Pas later in het tweede kwart is het Kampong die terug kan komen in de wedstrijd en Bloemendaal onder druk zet.

46′ Groene kaart voor Kampong speler Sjoerd de Werd. Hij maakt obstructie

47′ Kampong probeert ondanks het spelen met tien man nu wel druk te zetten.

48′ Toch neemt Bloemendaal het initiatief over. Het derde kwart is duidelijk in het voordeel van de Oranje-hemden. Weinig kansen worden er gecreëerd aan beide kanten.

49′ Hoe wil Kampong zich uit deze situatie gaan redden. De ploeg staat bijna de gehele tijd onder druk.

50′ Amsterdam neemt ondertussen een 3 – 4 voorsprong tegen HGC. Justin-Reid Ross maakt een hattrick.

52′ Spanning in het derde kwart. Kellerman zorgt voor druk richting de cirkel van Bloemendaal. De situatie die daarop volgt zorgt voor een strafcorner voor Kampong. Jip Janssen is de man aan Kampong-zijde. Toch lijkt Janssen de spanning niet aan te kunnen. Veel corners zijn er door hem al om zeep geholpen. Wederom gaat de bal naar Janssen. Nu is het wel raak!!!! Janssen scoort! 

Einde derde kwart

53′ Kampong speelt een matig derde kwart, maar neemt toch de voorsprong. Nu zal Bloemendaal gas moeten geven. De bal gaat weer de cirkel in van Bloemendaal. Kellerman lijkt vrij te kunnen schieten, maar Wortelboer raakt de bal net aan. De bal gaat over de achterlijn.

55′ De spanning stijgt. Kampong vertraagt het spel

56′ Martijn Havenga speelt sterk voor Kampong. De speler is nog niet ingezet voor de corner. Maar ook hij kan nog worden ingezet bij eventuele nieuwe strafcorners.

58′ Counter voor Kampong. Kellerman creëert gevaar. Een grote kans voor Kampong!!! Net niet geraakt. Kelleman pakt uit frustratie de bal, en ontvangt de gele kaart. Kampong speelt vijf minuten met 10 man

59′ Nu speelt Kampong sterk. Een gigantische kans voor Ceulemans. Zijn schot gaat tegen Visser aan.

60′ Het spel golft op en neer

61′ Wat kan Bloemendaal nog? De ploeg is aanwezig, maar creëert weinig kansen.

62′ Bloemendaal gaat nu druk zetten. Kampong speelt nog steeds met tien man. Alle spelers van Kampong staan nu rond de eigen cirkel

63′ Het is weer elf tegen elf

64′ Met Kellerman in de ploeg gaat Kampong weer aanvallen. Is dit een verstandige keuze?

65′ Het lijkt van niet. Een hoge bal gaat richting de aanval van Bloemendaal. De bal gaat op de voet van Balk. Strafcorner 1 voor Bloemendaal. Tim Swaen sleept de bal hard op het lichaam van de Wijn. De corner wordt opnieuw genomen. Een foute en ongelukkige stop van Bloemendaal. Toch komt er nog een klein kansje. Swaen pusht de bal naast.

67′ Strafcorner drie voor Bloemendaal. Weer een foute stop! Bloemendaal heeft moeite met de spanning

68′ Kellerman in de counter. Een aanvallende fout van hem wordt bestraft. Bloemendaal zet weer aan

70′ Laatste minuut. Met nog 8 seconden te gaan vraagt de Wijn de video aan. Een gigantische swalbe van Ceulemans, toch doet Kampong een beroep op de video. De scheidsrechter wijst deze af.

Volg later vanmiddag de round-up

Einde wedstrijd

Reageer