Lloyd Madsen keert niet terug bij Pinoké

De Zuid-Afrikaanse verdediger Lloyd Madsen keert na de winterstop niet meer terug bij Pinoké. Madsen heeft onlangs zijn contract met de Steekneuzen verbroken. Hij zal dus aanstaande zondag tegen buurman Amsterdam niet meer in actie komen.

Onlangs is Madsen verloofd en is hij verhuisd van Durban naar Johannesburg. In eerste instantie zou hij meereizen met het Zuid-Afrikaanse team richting Rio de Janeiro om daar de Hockey World League te spelen, maar hij heeft besloten om dat niet te doen en eerst te settelen in Johannesburg.

“Ik heb vier fantastische jaren bij Pinoké gehad en ik vond het geweldig om in de Nederlandse hoofdklasse te spelen,” laat Madsen aan Hoofdklassehockey.nl weten.

Comments (14)

 1. Zo, dat is nog eens lekker zeg….

  Je maakt aan het begin vh seizoen toch een bewuste keuze om te hockeyen en daar kun je zo 1 week voor de competitie niet op terugkomen, omdat je bent verloofd en je gaat verhuizen!?
  Kan me ook niet voorstellen dat een meisje en huis de enige reden is. Dit is zeker een aderlating voor de Steekneuzen!

  Misschien had hij toch beter kunnen gaan golfen of tennissen 😉

 2. Prima toch? Kunnen ze weer een talent uit eigen jeugd inpassen.

  Vind het wel mooi dat de ene na de andere aftaait. Tijd voor verjonging, verfrissing, talent ontwikkelen en geen matige buitenlanders meer halen (vind Madsen trouwens wel een goede hockeyer).

  Nederlandse talenten zorgen niet alleen voor continuïteit, ze hebben ook een veel hoger plafond dan de ingevlogen Kiwi’s, Afrikanen, Argentijnen, etc. Als deze trend doorzet dan zal het niveau van de hoofdklasse ook weer toenemen.

  Fijn hoor!!

 3. Jammer om te horen! Lloyd is absoluut een van belangrijke spelers geweest in de transitie die Pinoke heeft doorgemaakt de afgelopen jaren.
  Zowel binnen als buiten de lijnen een topper.

  Dit geeft inderdaad wel meer ruimte aan de ambitie van Pinoke om meer jeugdspelers door te voeren.

 4. Gevallen als deze geven normaals aan dat het voor nederlandse clubs beter is om te investeren in eigen jeugd e.d. en minder in buitenlandse spelers. Buitenlandse spelers (mits goede) voegen zeker wat toe aan een team en de competitie, maar clubs moeten zich afvragen in hoeverre deze toegevoegde ook daadwerkelijk wat oplevert. In dit geval heeft deze jongen een aantal jaar in nederland gespeeld, maar hij vertrekt wel op een bijzonder moment aangezien een club ermee rekening houdt dat hij een seizoen volmaakt. Hadden zij vooraf geweten dat hij dat niet zou doen dan was de kans klein geweest dat ze hem aan het begin van het seizoen een contract hadden aangeboden. Uiteraard kan dit ook met nederlandse spelers gebeuren, maar de impact hiervan op een club is dan een stuk minder groot aangezien zij ook minder geld krijgen en er van hun minder wordt verwacht. Het is een feit dat er van buitenlandse spelers nu eenmaal meer wordt verwacht dan van nederlandse. Het is zonde om te constateren dat er tal van voorbeelden zijn van buitenlandse spelers die midden in een seizoen niet meer terugkeren (recent bv 4 spelers van schc) of dat veel buitenlandse spelers maar 1 jaar bij een club blijven. Clubs zijn de dupe van hun eigen beleid en moeten zich toch echt een keer gaan afvragen wat de waarde is van buitenlandse spelers voor de langere termijn van een team en club. Helaas is het kwartje bij veel clubs nog niet gevallen…

 5. goed bezig Hoofdklassehockey.nl. Hockey.nl loopt weer hijgend achter jullie aan!

 6. Goede nieuwsgaring HKH.nl! Hockey.nl loopt weer hijgend achter jullie aan!

 7. Zal ook niet gebeuren @pietje. teveel haantjes in het (bestuurlijk) hockey.

 8. @Amsterdam

  Nee helaas zie ik dat ook in, korte termijn visie om in de hoofdklasse te blijven overheerst bij veel clubs. Het ging natuurlijk al mis bij het initiatief van een aantal jaar geleden waar het gentlemen’s agreement om een x-aantal buitenlanders in je team te hebben door iedereen behalve Rotterdam werd gesteund. Dit initiatief had er voor kunnen zorgen dat clubs zich meer op de jeugd-opleiding e.d. waren gaan richten om zo een stabiele club te worden. Helaas ligt de prioriteit voor veel clubs nu bij het halen van matige spelers van buitenaf voor een meestal te hoge prijs.

 9. Begrijp het opportunisme van alle NL clubs die buitenlanders halen wel. Je kan je namelijk helemaal focussen op de jeugdopleiding en het inpassen van eigen opgeleide jeugd, maar zolang je niet meedoet om het kampioenschap, wil die topjeugd ook weer verder. En dan is het voor clubs met veel NL internationals over het algemeen vrij eenvoudig om met een telefoontje (van een international)zo een toptalent binnen te halen. Aangezien alle clubs uiteindelijk toch Hoofdklasse willen blijven spelen, moeten ze kwaliteit inkopen en er is in NL blijkbaar niet voldoende kwaliteit om 12 hoofdklasseteams mee te vullen… Het is een vicieuze cirkel, waar we alleen door interventie van de KNHB en helaas ook een beetje de financiele crisis uit zullen komen.

 10. @JW. wat je schrijft klopt wel. de KNHB zal zoals altijd niets doen. die draaien al jaren op dezelfde versie, terwijl de hele wereld als op 3.0 draait. Vervanging management en bestuur kan zoals in het bedrijfsleven alleen maar helpen. teveel,’old boys’ netwerk.

 11. @Amsterdam, begrijp je punt, maar los van de interne uitdaging van de KNHB, wat voor maatregelen zouden ze kunnen nemen. We zijn nog steeds een amateursport, niemand betaald voor een kaartje en als we tijdens de Play Offs wel 2.50 voor een kaartje vragen is het hek van de dam in NL. Laten we daarom even een paar suggesties doen:

  – Maximum budgetten instellen (audited door BDO)
  – Minimaal 3 spelers eigen jeugd in selectie
  – Maximaal 2 buitenlanders
  – Verplichte overnamevergoeding voor jeugdspelers van andere club
  – Geen belangen verstrengeling bij coaches, dus geen clubcoaches als NL coaches;

  Op deze manier facilliteer je een bredere top, maar geen idee wat de negatieve of positieve impact is op de kwaliteit van NL hockey, want ook hier hebben een aantal buitenlanders wel degelijk een positieve impact gehad.

  WDYT

 12. JW goed plan! laat hoofdhockeyklasse.nl er daar maar eens een column over maken om dit onder de aandacht te brengen. strafsanctie; degradatie uit je klasse

 13. @Amsterdam, waarom zou de KNHB ook wat moeten doen? clubs mogen toch zeker zelf hun beleid maken? en al stel je 11 buitenlanders op dat is toch een zaak van een club en dat jij er een andere mening over hebt, prima.

 14. De knhb kan er in principe ook weinig aan doen aangezien het door onze wet niet mogelijk is om een x-aantal buitenlanders per team vast te stellen, vandaar het initiatief van de gentlemen’s agreement van een aantal jaar geleden. Zolang clubs blijven vasthouden aan het huidige beleid veranderd er niks. Het is alleen jammer om te constateren dat er vanuit veel clubs teveel een kotertermijnvisie gehanteerd wordt om in de hoofdklasse te blijven met als gevolg dat er veel matige buitenlanders worden gehaald die weinig toevoegen aan een team/club en dat er daarnaast teveel buitenlanders maar kort bij een team blijven waardoor de toegevoegde waarde voor een team/club maar beperkt blijft.

Reageer