Looije: “Die minuut duurde wel erg lang”

In de regioderby tussen Voordaan en Schaerweijde gingen beide ploegen met één punt naar huis. Er ging een leuke hockeypot vooraf aan de 4-4 eindstand. De doelpunten van Schaerweijde werden gemaakt door Matt L’Huillier (2x), Sebastiaan Westerhout en Philip Engelkens.

“Er zat spanning op deze wedstrijd. Het was een belangrijke duel voor beide teams. Elke ploeg heeft met heel veel energie deze wedstrijd gespeeld, dat was hartstikke mooi om te zien,” aldus Schaerweijde-coach Bart Looije.
Voordaan nam steeds het voortouw als het op scoren aankwam. Tot drie keer toe kwam de ploeg uit Groenekan op voorsprong en moest Schaerweijde aansluiting vinden. “Als je analyseert hoe de goals vallen, vind ik dat zij wat gelukkiger zijn geweest met de doelpunten en dat wij meer gedomineerd hebben grote delen van de wedstrijd,” zegt Looije.

Schaerweijde komt drie minuten voor tijd op voorsprong door een doelpunt van Philip Engelkens, maar in de laatste adem van de wedstrijd maakt Voordaan nog de gelijkmaker. “Ik vond het goed dat wij in de hoeken gingen staan om daar de tijd vol te spelen, maar die minuut duurde wel erg lang. Dan moet je er in ieder geval voor zorgen dat iedereen zijn man heeft en goed dekt. De spanning is dan zo hoog en dan komt er een tegenstander door en vliegt hij er in. Iets wat bij deze wedstrijd hoort, maar iets waar je als coach redelijk gek van wordt.”

De gelijke uitslag is iets waar coach-Looije helemaal niets aan heeft. “Ook Voordaan heeft niets aan een gelijkspel. Ik weet dat Stichtsche er aan komt, maar ik kijk ook naar boven. Tegen goede ploegen, tegen Kampong bijvoorbeeld zetten we in fases ook goede druk. Het probleem is alleen dat we af en toe wat te makkelijk goals tegen krijgen en als we dat eruit halen ben ik niet bang voor elke ploeg,” vertelt de oefenmeester van de Zeister-ploeg.

Op de ranglijst staan Voordaan en Schaerweijde dicht bij elkaar. Schaerweijde staat tiende met 13 punten uit vijftien wedstrijden. Voordaan staat een plek lager met 8 punten uit hetzelfde aantal duels.

Reageer