Looije: “Soms moet er meer lef in bij ons”

Afgelopen zondag behaalde Schaerweijde een ruime 4-1 overwinning in de ontmoeting met Pinoké. Hiermee kan Schaerweijde vol goede moed het dubbelweekend ingaan, waar de heren Kampong en Voordaan treffen. In het AD/Utrechts nieuwsblad vertelt Schaerweijde-coach Bart Looije over de overwinning.

“Of dit nou een bevrijdende overwinning is? Nou, we zijn heel blij dat we hebben laten zien wat we kunnen,” aldus Looije. “We hebben na de wedstrijd tegen Oranje Zwart goed met elkaar gepraat en dan is het prettig als je het nu laat zien. We hebben onszelf goed beloond. Ik ben trots op het team en we zouden altijd die uitstraling moeten hebben zoals tegen Pinoké. Soms moet er meer lef in bij ons.”

Ondanks de zege blijft de ploeg uit Zeist steken op de tiende stek, omdat Den Bosch verraste met een zege op Rotterdam. “Het was inderdaad verrassend, maar knap van ze. Ook weer oninteressant, want daar hebben wij totaal geen invloed op,” vult assistent-coach Bas Bogaard aan tegen Hoofdklassehockey.nl.

Aanstaande vrijdag speelt Schaerweijde tegen grootmacht Kampong en zondag reizen de heren af naar Groenekan voor het duel tegen Voordaan.

“We verwachten dezelfde energie en scherpte door te zetten. We gaan werken naar een plekje boven plek tien,” vult Bogaard aan.

Comments (4)

  1. Geef Schaerweijde wel een goede kans tegen Kampong. Als het zelfvertrouwen en bovengenoemde lef er maar weer is. Winnen van nummer 5 Pinoke is een prima resultaat. Kampong mist De Wijn, hun belangrijkste speler, en meer belangrijke spelers die met blessures kampen. Gelijkspel of een overwinning voor Schaerweijde!

  2. ik moet er zo om lachen, nu ineens is Kampong een grootmacht? waarom? wat hebben ze bewezen de afgelopen 20 jaar? Bl’ daal, Amsterdam dat zijn de grootmachten….dan heel lang niks en dan een beetje OZ wellicht en dan een keer HGC….maar Kampong??????

  3. Kampong is is wel beter dan Schaerweijde niet alleen in de zaal maar ook op het veld denk ik. Kampong is gewoon een grootmacht in vergelijking met Sch Voordaan en schaerweijde dit seizoen.

    Maar Schaerweijde kan weer mooi punten pakken tegen voordaan denk ik.

  4. Gewoon bloed, zweet, tranen en knallen en aan afspraken houden. Doe ik de pitchers na de wedstrijd. Toedeloe en tot vrijdag.

Reageer