Loots: “Dat streelde mijn ego”

HGC KAMPONG

Dirk Loots volgt na dit seizoen Alejandro Verga op als hoofdcoach bij de heren van HGC. Het waren de spelers die hem over de streep trokken om terug te keren naar de ploeg, waarmee hij in 2011 als tussenpaus een ongekende prestatie leverde.

“Ik heb eerst de boot afgehouden, de puzzel viel voor mijn gevoel niet lekker in elkaar. Maar de spelers hebben zich bij het bestuur hard gemaakt voor mijn komst. Dat streelde mijn ego en is tegelijkertijd een prachtig vertrekpunt. Het helpt ook dat ik een HGC-verleden heb. Als klein jongetje liep ik er al rond. We zijn er uit gekomen, maar bij elke andere club had ik nee gezegd,” vertelt Loots in het AD/ Haagsche Courant.

Selectie

Vanaf volgend seizoen mag Loots het laten zien bij de club uit Wassenaar.  “Er loopt een groep jongens rond dat erg goed kan hockeyen, maar het alleen te weinig laat zien. En aantal ken ik nog van 2011. Ik kijk ernaar uit om met hun aan de slag te gaan. Er is een hoop te winnen,” aldus de oud-international. Het gevaar van vertrekkende spelers lig echter ook op de loer, vooral nu HGC wederom een moeizaam seizoen in de hoofdklasse kent en topclubs hun lijntjes uitwerpen. “Nee ik kan geen garantie bieden op een plaatsje in de top vier. Het is begrijpelijk dat clubs in onze vijver vissen. Het is dan ook mooi om te zien dat captain Floris van der Linden zegt dat niemand hem meer hoeft te bellen. Dat moet de rest ook doen. Als dat gebeurt, kan er iets moois ontstaan.”

Reageer