Loots: “Ik had de winnende variant nog nooit gezien!”

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

Met een biertje in elke hand droomt Seve van Ass (foto boven) langzaam weg bij het idee dat HGC de halve finale en de finale van de EHL zou mogen organiseren. En dat is geen illusie, want de Wassenaarse ploeg won zondagmiddag de kwartfinale van het Engelse Beeston met 4-3 en plaatste zich daardoor voor de halve finale. “Het lijkt me waanzinnig als de EHL op HGC gespeeld gaat worden,” vertelt de international. “Het buitenland lijkt mij ook leuk, maar ik ben bang dat er te weinig publiek op af gaat komen. In Nederland is de ambiance fantastisch. En wat is nou mooier dan de halve finale te spelen op je eigen clubbie?”

Maar even terug naar dit weekend. Afgelopen vrijdag wonnen de blauw-zwarten moeizaam met 2-0 van het Ierse Glenanne. Dat het zondag anders zou moeten, was volgens captain Rob Short wel duidelijk (zie interview met Short). En dat ging het gelukkig ook, want HGC zat lekker in de wedstrijd. “Vandaag speelden we individueel veel beter. Vrijdag hadden we allemaal wel het besef dat het moest gebeuren, maar kregen we de knop niet om. Vandaag wel,” aldus Van Ass. Daar sloot coach Dirk Loots zich volledig bij aan. “De mentaliteit was een stuk beter. Er zat duidelijk meer passie en power in ons spel.”

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

En die passie en power resulteerde in een attractieve en doelpuntrijke wedstrijd. Opvallend te noemen wat het dat zes van de zeven doelpunten uit een strafcorner kwamen. Alleen Rodrigo Vila maakte met een tip-in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Van Ass tekende zelf voor de 2-1 uit een cornervariant en het derde doelpunt was een rechtstreekse sleep van de stick van Timmo Kranstauber. De vierde kwam op naam van Connor Grimes die languit op zijn buik de bal in het netje tipte. “Ik was blij verrast met die variant,” lacht Loots. “Ik heb deze variant namelijk nog nooit eerder gezien! Ik dacht dat ik als coach wel wat meer autoriteit zou hebben,” grapt de winnende oefenmeester. “Kende hij de variant niet, nee?”, lacht Van Ass. “Dat zou kunnen, want we trainden deze onder Dabanch (vorige coach, red.). Toen we de corner kregen stond Timmo (Kranstauber, red.) er niet in, dus moesten we creatief zijn.” Het bleek uiteindelijk de corner te zijn die de HGC-mannen naar de halve finale bracht.

HGC stuit in de halve finale op de winnaar uit de wedstrijd van maandag 25 april, Bloemendaal-Oranje Zwart. Zijn er voorkeuren? Loots: “Het maakt mij echt niet uit tegen wie we moeten spelen.” Van Ass laat wel een kleine voorkeur doorschemeren. “Ik speel altijd goed tegen hele goede tegenstanders. Ik start dan toch net iets scherper. Op dit moment vind ik Bloemendaal de beste ploeg, dus als ik mag kiezen, kies ik daarvoor. En wat is er nou mooier dan de favoriet te verslaan?”

Bekijk hier het volledige wedstrijdrapport.

Comments (7)

 1. HahahahaGC… wat een grappenmakers!

 2. ps. AJB geen EHL finale weekend op HGC! De EHL is niet alleen een Nederlands feestje en de sfeer op HGC is deprimerend. Club de Campo heeft prachtige faciliteiten en zal voldoende publiek trekken.

 3. Sascha Tamarinof

  Alsjeblieft de finale op HGC. In Nederland trek je altijd 10 keer zoveel publiek en ook de ambiance is perfect…. zelfs op HGC!!!

 4. Finales EHL
  2008 Rotterdam
  2009 Rotterdam
  2010 Amsterdam
  2011 ?

  Ik denk dat het in het teken van de EURO hockey league, goed zou zijn om het ergens anders dan in Nederland te houden. Wat moeten buitenlandse teams wel niet denken van de vooringenomenheid van het Nederlandse EHL bestuur? Ook in België komen er genoeg mensen uit Nederland kijken.

  Mocht de keuze toch op Nederland vallen, dan lijkt het mij beter om het op een neutrale locatie (bv Amsterdam) te organiseren dan in Wassenaar. Bloemendaal is overigens ook een optie!

 5. Sascha Tamarinof

  Als het om de centjes gaat en dat gaat het, is een keuze voor weer een Nederlandse finaleplaats evident. Zelfs buitenlandse teams geven toe dat de ambiance met de duizenden mensen als publiek nergens is zoals in Nederland. Hockey is immers een sport die nergens in de wereld zoveel fans en beofenaren heeft als Nederland. Dus… HGC of OZ, maakt niet uit waar. Madrid lijkt leuk, maar om dit soort finales voor enkele honderden toeschouwers te spelen doet afbreuk aan het fenomeen EHL. Nog afgezien van de matige exposure die de sponsoren (waarop de EHL zwaar leunt) in zo’n geval krijgen. Ik denk dat de sponsoren een stevige vinger in de pap hebben hier!!

 6. Maak er iets van waar Nederland goed in is: de mannen en vrouwenfinale van de Europa Cup 1 op een gezamenlijk event, bijvoorbeeld in het Wagener stadion of op Rotterdam. Weet uit het hoofd niet wie de meeste plaatsen kan bieden. Maar vol wordt het dan zeker.

 7. Never would have thunk I would find this so indispesnbale.

Reageer