Macey de Ruiter: ‘We weten dat we thuishoren in de top vier’ – Hoofdklasse Hockey Nederland

Macey de Ruiter: ‘We weten dat we thuishoren in de top vier’

Met het oog op deelname aan de play-offs boekten de dames van Laren een belangrijke overwinning op Oranje-Rood (3-1). Drie punten in de tas en dat was voor de Gooise ploeg alweer een tijdje geleden. Laren had namelijk al vier duels op rij niet meer gewonnen, tot verbazing van Macey de Ruiter.

“Toen ik dat hoorde, dacht ik wel even: oei, dat meen je niet”, zegt De Ruiter die oordeelt dat de winst van Laren op Oranje-Rood terecht was. “Op basis van de tweede helft zeker.”

Score ombuigen

In die tweede helft boog Laren een 1-0 achterstand om in een 3-1 overwinning. Oranje-Rood was voor rust op voorsprong gekomen door een rake strafcorner van Yibbi Jansen. Twee goals van Stephanie de Groof en een doelpunt van Lieke van Wijk, allen uit een corner, zorgden ervoor dat Laren als winnaar van het veld stapte.

“Het was een wedstrijd met twee gezichten”, blikt De Ruiter terug op het duel. “De eerste helft was niet goed en ver onder niveau. Als Oranje-Rood in de eerste helft de corners afmaakt, wordt het een heel ander verhaal.”

Donderspeech

“In rust kregen we een donderspeech en hebben we onszelf ook toegesproken”, gaat De Ruiter verder. “We hebben teruggeknokt en in de tweede helft was het veel beter. We hadden continue balbezit en haalden veel rendement uit corners.”

De Ruiter gist naar een oorzaak waarom het in de eerste helft niet liep bij Laren. “Het gebeurt gewoon. En we waren ook teveel met de bal aan het rennen.”

Elke wedstrijd is een finale

Dankzij de zege zit Laren nog volop in de strijd om plaats vier, die recht geeft op deelname aan de play-offs. “We weten dat we thuishoren in de top vier. Het is spannend en elke wedstrijd is een finale. Het gaat ergens om. Het is een mooie oefening voor ons, voor de jonkies. Wellicht dat het ons helpt in de play-offs.”

Comments (5)

 1. Gelukkig een artikel over een ander club als Amsterdam bij hockey.nl
  Die maken het wel erg bont met kleur bekennen richting hun bondsbestuurders. Nog veel erger dan Utrechtse en Haagse maffia in het verleden. Grote heimwee naar Wakkie!!
  Dus hoofklassehockey.nl probeer meer visits naar je toe te trekken met leuke interviews en artikelen zodat we hockey.nl app van de telefoon kunnen gooien.

 2. Steekneus

  Helemaal eens, Schaar! En die beelden, hoe leuk 12 samenvattingen op een site. Hoop ook dat de reacties weer tot leven komen, vooral die genuanceerde dan!!

 3. haha complot denker schaar. Zo zal het wel zitten idd, bondsbestuurders bellen met hockey.nl, jongens meer artikelen over amsterdam (relevantie?!).
  On topic Laren gaat gewoon vierde worden en OR haakt na zondag af. Eigenlijk doen die het buiten de 6 punten tegen die rot club uit amsterdam, gewoon helemaal niet zo goed. Mix van internationals, jong oranje, ned A, hadden veel meer punten moeten hebben. Vreemd dat die zoveel lof krijgen.

 4. @Sjon helemaal mee eens. Ze doen het niet slecht, maar gezien het spelers materiaal mag je iets meer vuurwerk verwachten..

  Ik denk ook dat ze nu def. afhaken.. en de çlassieke top 4′ weer vast staat.. 🙁

 5. OR op papier al jaren een goed team maar komt er al 5 seizoenen niet uit op het veld..

Leave a Reply