Maddie Hinch van SCHC door de FIH tot beste keeper ter wereld

Op een prachtige Valentijnsdag was het niet alleen de zon die straalde aan de Kees Boekelaan te Bilthoven. Keeper Maddie Hinch (SCHC) werd er vandaag door de FIH verkozen tot wereldkeeper van het jaar.

Ondanks het feit dat Hinch de prijs al twee keer eerder in ontvangst mocht nemen, blijft ze bescheiden. Maddie Hinch pakte de titel ‘Goalkeeper of the year’ ook reeds in 2016 en 2017  en mag zodoende voor de derde maal deze individuele prijs op haar naam schrijven. Vlak voor de training kreeg zij in select gezelschap de felbegeerde bokaal uitgereikt. Ondanks alles zag Hinch deze prijs totaal niet aankomen en reageert  ze dan ook zichtbaar verrast: ‘Ik ben absoluut sprakeloos. Dit had ik echt totaal niet verwacht.’ Op de vraag of het inmiddels begint te wennen ontkende ze stellig: ‘Ik vond het al bijzonder dat ik genomineerd was, maar om nog een keer deze prijs te winnen is geweldig. Dit went nooit.’

Door de FIH werd Eva de Goede (Amsterdam) verkozen tot wereldspeelster van het jaar, terwijl Alyson Hannan er met de titel ‘beste coach van het jaar’ vandoor ging.

 

Reageer