Marc Lammers sluit niet uit dat een Belgische ploeg de EHL wint

De Knock-out fase van de EHL begint volgend weekend. Zowel Rotterdam, Amsterdam en Bloemendaal zullen in het paasweekend in actie komen op het terrein van hockeyclub Amsterdam. Behalve Nederlandse teams zullen natuurlijk ook internationale clubteams deelnemen. Onze zuiderburen komen bijvoorbeeld met drie teams naar de KO16 van de EHL. Bondscoach Marc Lammer sluit zelfs niet uit dat we dit jaar een Europees clubkampioen uit België krijgen. In de Hockey Weekly vertelt hij waarom.

Het is geen toeval meer dat België met drie clubs bij de laatste zestien van de Europese clubcompetitie zit. Door goede prestaties van onder meer KHC Dragons in de voorgaande edities kreeg België er een derde startplek bij en die is dit jaar goed besteed. “Het clubhockey komt in België op een steeds hoger niveau,” merkt Marc Lammers, bondscoach van België zelf ook.

Lammers bespeurt in België trots op de prestaties van de ploegen op het Europese platform. “Drie bij de laatste zestien van de EHL, dat is een mooie prestatie. Bovendien haalde Dragons vorig seizoen al de laatste vier.”

Lammers geeft echter de Waterloo Duck de beste kansen in het paasweekend. “Die ploeg maakt de beste indruk in de Belgische competitie, staat ook ver bovenaan. Waterloo heeft zes internationals en nog drie, vier spelers die er tegenaan zitten en soms al met de nationale ploeg meetrainen en ook nog eens een paar spelers in de onder 21 selectie. Plus een goede Argentijn. En ook nog eens drie oud-internationals die het heel aardig doen.”

Lees het volledige artikel in de Hockey Weekly van donderdag 21 maart.

Comments (2)

  1. Hockeyplayer

    Geen Argentijn bij Waterloo Ducks….

  2. Inderdaad geen Argentijn te bespeuren, alleen ex-BNT, BNT & goldenU21-ers!

Reageer