Marc Schwarz: “We staan voor een mooie uitdaging met SCHC”

Kersverse SCHC-aanwinst Marc Schwarz heeft zin in zijn eerste seizoen bij de club uit Bilthoven. Na enige twijfel of hij wel buiten Amsterdam wilde gaan spelen is de rappe 23-jarige buitenspeler erg content met zijn overstap.
“Ik wist eerst niet of ik wel buiten Amsterdam wilde spelen, zat te twijfelen aan de andere clubs in het Amsterdam bos of overgangsklasseclubs in de omgeving van Amsterdam. Totdat SCHC belde, liet blijken me graag te willen hebben en ik een heel prettig gesprek had met coach Pim Wijzenbeek. Hoe mooi ik Amsterdam ook vind en m’n vrienden in die ploeg ga missen, ik ben nog jong en wil veel aan spelen toekomen. Die kans is bij SCHC gewoon groter dan bij Amsterdam.”
Wordt niet makkelijk
Dat SCHC het niet makkelijk gaat krijgen beseft Schwarz zich terdege: “We hebben een hele jonge ploeg. De gemiddelde leeftijd is denk ik 22 jaar. We hebben 14 nieuwe spelers, een nieuwe coach voor de groep en een nieuwe tactiek. Dat is behoorlijk wennen, maar ik heb zeker vertrouwen in dit team en het is echt een mooie uitdaging om er een mooi seizoen van te maken. Je ziet dat we groeien als team, we spelen elke wedstrijd weer iets beter. De komst van de Nieuw-Zeelanders is ook absoluut een kwaliteitsimpuls. Deze jongens zijn van internationaal niveau en je ziet dat de rest van de spelersgroep zich daar aan optrekt.”
Wedstrijd voor wedstrijd bekijken
Het doel van SCHC is in ieder geval om de play-outs te ontlopen, maar verder zijn er nog geen concrete doelstellingen uitgesproken.  Schwarz: “We gaan het nu wedstrijd voor wedstrijd bekijken. We zullen onze punten vooral moeten pakken tegen de ploegen uit het rechterrijtje. Tegen de topploegen zullen we moeten proberen af en toe wat puntjes af te snoepen.”
Of SCHC in staat is om puntjes te snoepen van een topploeg kunt u zondag zien als Marc Schwarz met zijn ploeg om 14.45 thuis tegen play-offkandidaat Oranje Zwart aan het seizoen begint .

Reageer