Marieke Dijkstra aan het roer bij heren Voordaan – Hoofdklasse Hockey Nederland

Marieke Dijkstra aan het roer bij heren Voordaan

Marieke Dijkstra

Heren 1 van Voordaan staat komend seizoen onder leiding van Marieke Dijkstra. Dat meldt de club in een persbericht. De 34-jarige oud-international is hiermee de opvolger van Peter Kalfsterman en Bastiaan Bunnik, die vorige week afscheid namen in Groenekan.

Dijkstra is enthousiast over haar eerste klus als hoofdcoach bij een herenteam. “Een mooie stap bij een club met een positieve uitstraling en waar ik ook al een aantal spelers ken. Ik heb er erg veel zin in en zit al vol ideeën om het team verder te ontwikkelen,” aldus Dijkstra in het persbericht. Afgelopen twee seizoenen was ze assistent bij Kampong Dames 1 en ook komend seizoen is Dijkstra bondscoach van de Nederlandse zaalhockeysters.

Ambitie
Commissaris Tophockey Maarten Groenen is erg blij met de komst van Marieke Dijkstra. “Ze heeft een behoorlijke staat van dienst en een duidelijke ambitie, die uitstekend past bij onze plannen voor Heren 1. De kern van de huidige selectie blijft in tact en met Marieke hopen we de weg in te slaan naar nieuwe successen.” Marieke zal de komende tijd in samenspraak met Voordaan de rest haar begeleidingsteam samenstellen.

Comments (16)

 1. Hoppa, en door naar de 1e klasse!!

 2. Waarom denk je dat? Omdat het een vrouw is?

 3. Beste Brammetje,
  Vind jij jezelf niet een trieste gozer als je jouw reactie terug leest?
  Zelf zeker lid van een gezellige korfbalclub?

 4. Peter Kalfsterman

  Marieke,

  Heel veel succes! Gaaf dat jij het gaat doen. De mannen zullen een hoop van je leren!

  Groet, Peter

 5. Veel respect altijd gehad voor Marieke. Ben dan ook benieuwd hoe ze het bij de mannen gaat doen. Veel succes en plezier in ieder geval.

 6. Bram, wat een vreemde reactie. Denk dat Marieke meer ballen (verstand) heeft dan jij. Juist bij een herenteam zal ze goed tot haar recht komen. Go girl!

 7. @Kees, waarom juist bij een herenteam? leg even uit.

 8. Ik heb haar wel eens training zien geven. Ze neemt geen genoegen met 80 procent. Is hard, maar weet er wel een slinger aan te geven na afloop. Damesteams kunnen daar minder tegen. Heel algemeen gezegd.

 9. @kees, ja komt bij mij nog niet gelijk over als dit is de coach die Voordaan verder gaat brengen, maar goed laten we het afwachten en haar de tijd geven.

 10. Verder brengen is iets anders dan degraderen naar 1e klasse

 11. @kees, ja die reactie slaat ook nergens op.

 12. We zullen zien jongens!!

 13. wat heeft die Dijkstra buiten de zaal verder gedaan.

  Paar interlands maar toch verder op coach niveau nog nooit zelfstandig voor een groep gestaan.

  Buiten Utrecht eo heeft niemand ooit van haar gehoord.

 14. @Hans, je moet ooit een keer zelfstandig beginnen he?

 15. @ Gijs

  zeker maar waarom niet bij Kampong D1, leek een logische stap.

  Of speelt er meer…….

 16. @Hans, misschien had de huidige coach van Kampong nog wel een contract? en misschien wilde ze zelf wel een keer in een andere omgeving werken?

Leave a Reply