Marieke Dijkstra stopt na dit seizoen bij Kampong – Hoofdklasse Hockey Nederland

Marieke Dijkstra stopt na dit seizoen bij Kampong

Marieke Dijkstra stopt aan het eind van dit seizoen als assistent-coach van Kampong Dames 1. Sinds 1997 is Marieke bij Dames 1 betrokken. Vrijwel direct na het stoppen als hockeyer werd Dijkstra opgenomen in de technische staf. Na een half leven betrokken geweest te zijn bij Dames 1 vindt  Marieke het tijd voor wat anders.

Bestuurslid tophockey Martin van Nierop: “Het is bijzonder jammer dat Marieke stopt bij Dames 1. Als speelster en trainer/coach heeft ze vele successen behaald met Kampong. Marieke is een echte top Kamponger. We zijn haar dankbaar voor haar inzet al die jaren. We wensen Marieke alle succes toe bij het ontwikkelen van haar verdere carrière.” Marieke Dijkstra wil zich oriënteren op nieuwe dingen. “Mogelijk neem ik een sabbatical year voor het hockey. Maar ik zou het ook prachtig vinden om aan de slag te gaan als assistent bij een Herenteam in de Hoofdklasse.” Als bondscoach van het dames zaalhockey heeft ze in ieder geval druk met het EK zaalhockey dat in januari 2014 plaats vindt. Daarnaast wordt er gekeken of Dijkstra haar ervaring als hockeyer en psycholoog in kan zetten om de toptalenten binnen Kampong te begeleiden. Naast Hockey werkt Marieke voor de VSU Topsort en ze geeft onder de naam Marieke Dijkstra Academie trainingen aan bedrijven.

Dijkstra speelde 14 jaar in Dames 1. In die periode kwam ze 13 keer uit voor oranje (veld). Ze speelde 52 interlands in de zaal. Bij haar afscheid als hockeyer werd ze lid van verdiensten van Kampong. Als eerste aanvoerder van het zaalteam zette Dijkstra zaalhockey op de kaart bij Kampong. In de zaal werd ze met Kampong zes keer landskampioen en haalde vier keer brons op het EK voor clubteams.

Comments (3)

  1. wel lekker druk met reacties en bedankjes hier.

  2. Jammer dat ze weggaat, maar ook weer wel goed voor dames 1. Vernieuwing is alleen maar goed en misschien had dit al eerder moeten plaatsvinden.

  3. Wat vind Pieter Bos er eigenlijk van?

Leave a Reply