Marijne: “Ik wist wel dat de ploeg dit in zich had”

Voor velen een verrassende uitslag: Den Bosch won zondagmiddag van koploper Rotterdam, 1-2. Iedereen voorspelde misschien anders, behalve Den Bosch-coach Sjoerd Marijne. Hij blikt in het Brabants Dagblad terug op de wedstrijd.

“Het zou arrogant zijn om nu te roepen dat de winst niet als een verrassing komt, maar ik wist wel dat de ploeg dit in zich had,” zegt Marijne.

Vorige week verloren de Bosschenaren nog tegen Bloemendaal met 5-1. Ondanks de dikke nederlaag was Marijne dik tevreden over zijn ploeg. Tegen de Mussen hielden de zwarthemden ruim 40 minuten stand, maar moesten in de slotfase zwichten. Dat verliep dit keer anders, de ploeg leek geleerd te hebben van zijn fouten. “We waren nu in staat om als de tegenstander druk zette, zelf rustig te blijven. We gingen niet zoals tegen Bloemendaal mee in het snelle spel.”

Daar waar Rotterdam misschien wel last had van de blessure van de arbiter bracht het Den Bosch niet van zijn stuk. “Afgezien van twee periodes in het begin en de eerste minuten van de tweede helft, hebben we nauwelijks onder druk gestaan. Het werd in de slotseconde nog even spannend toen Rotterdam een strafcorner kreeg.”

Door deze overwinning stijgt Den Bosch van plaats acht naar zeven met 14 punten uit 13 wedstrijden. Concurrenten HGC en Laren staan op plaats acht en negen met 13 punten en wegens de afgelasting gistermiddag een wedstrijd minder gespeeld.

Reageer