Marijne: “We houden wel van spanning”

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

Ook de hockeymannen van Oranje Zwart moeten zaterdagmiddag (12.00 uur) aan de bak tegen niet de minste tegenstander op de EHL. Het sterke RC Polo uit Barcelona is één van de populairste hockeyclubs van Europa en kent menig topspeler, zoals Pau Quemada, Alex Fabregas en Christian Wein.

Het zal een interessante ontmoeting worden voor de huidige nummer 3 uit de Hoofdklasse, die voor coach Sjoerd Marijne geen onbekende is. “Ik heb vorig jaar met Amsterdam al tegen ze gespeeld in de troostfinale. Die wonnen we weliswaar met 4-3, maar het is een sterke en moeilijke tegenstander.”

Ondanks de spannende ontmoeting gaan de Eindhovenaren redelijk relaxed de wedstrijd in. “We zijn ontspannen. Het zal wel anders worden dan de normale competitie. Het gaat nu echt om winst of verlies; er is geen herkansing zoals in de Hoofdklasse. Dat geeft de ploeg toch wel een gezonde spanning, maar daar houden we wel van. We hebben er ontzettend veel zin in en het is een goede onderbreking van de reguliere competitie.”

Met de van een blessure teruggekeerde Jeroen Delmée en Bob de Voogd is het team zo goed als helemaal fit. Wel was er nog een klein vraagteken bij de Spaanse Marc Sallès die voortijdig aan de wedstrijd tegen Pinoké vorige week zondag uitviel door een hamstringblessure. “Ik verwacht dat Marc zal spelen zaterdag, dus het team is fit,” vertelt Marijne. “We hebben vanavond en morgenmiddag nog een training en dan rijden we op ons gemakje naar Haarlem, want daar slapen we in een hotel.”

Mocht de ploeg van Marijne het sterke RC Polo verslaan, dan kan het publiek zich gaan opmaken voor een potentiële Nederlandse kwartfinale. Want als Bloemendaal regerend EHL-kampioen Uhlenhorster verslaat, staan de twee ploegen maandag recht tegenover elkaar.

Foto: Thomas Briels in de EHL-wedstrijd tegen KS Pomorzanin Torun.

Reageer