Marijne: “We werden weggecounterd”

Zondag ging Den Bosch op bezoek in Amstelveen bij Pinoké. Daar verloor de ploeg van Sjoerd Marijne met 3-2 van de Steekneuzen. In het Brabants Dagblad vertelt de oefenmeester waar het fout ging bij zijn ploeg.

Het was voor Marijne overduidelijk waarom zijn team verloor van Pinoké. Den Bosch moest zelf spelen maken en dat ging volgens Marijne niet eens zo onaardig. De Brabanders kregen twee strafcorners en een aantal veldkansen, waar meer rendement uit kon komen vindt Marijne en daarom spreekt hij ook van een ‘onnodige nederlaag’. “We werden weggecounterd,” zegt Marijne.

“We misten op de beslissende momenten slimmigheid. Niet alleen voor de goal, maar ook in het spel rond een scheidsrechter, met overtredingen. Zoals Mathijs Brouwer dat wel heeft.”

De topscorer van Den Bosch maakte in dit duel zijn negende doelpunt van het seizoen. Zoals wel vaker gebeurde de laatste weken kwam de tegenstander op voorsprong en moest Den Bosch in de achtervolging. De goal van Austin-Smith kwam te laat om een overwinning in zicht te houden. “Dat hebben we al vaak meegemaakt,” constateerde Marijne.

Met deze nederlaag is de top zes niet meer in beeld. Het gat met de Steekneuzen is momenteel acht punten. De nummer tien Schaerweijde staat akelig dichtbij, dat gat is slechts één punt. “Dat was niet onze ambitie, maar is wel realiteit nu. In paniek raken we niet. In de eerste seizoenshelft was dat ook al zo toen we de beste zes ploegen hadden gehad.”

Reageer