Martijn Havenga: ‘We hebben het op de juiste manier aangepakt’

Met de 4-3 overwinning op Den Bosch deed Kampong zichzelf zondag een groot plezier. Dankzij de drie punten doen de Utrechters nog volop mee in de strijd om een plek in de play-offs. Hoewel Kampong nog voor een lastige klus staat om die play-offs te halen, kijkt de ploeg met vertrouwen uit naar het slotstuk van de competitie.

“Dit is goed voor het vertrouwen dat nemen we mee richting de andere wedstrijden”, zegt Martijn Havenga van Kampong. “Er komen belangrijke wedstrijden aan.”

Laatste kans

Er stond zondag veel op het spel. Zowel Kampong als Den Bosch vocht eigenlijk voor zijn laatste kans. Een nederlaag zou zo goed als zeker een einde maken aan de play-offaspiraties. “Laatste kans? Zo hebben we de wedstrijd wel aangepakt”, zegt Havenga. “Zeker als je deze wedstrijd verliest, loop je verder achter de feiten aan.”

“We hebben het niet in eigen hand”, gaan Havenga verder, “maar we moeten zo veel mogelijk winnen en daar moeten we ons volle bak op focussen.”

Domper tegen Rotterdam

Kampong bracht zichzelf in een lastig parket door vorig weekend met 5-2 te verliezen van Rotterdam. “Rotterdam was een domper. Gezien de uitslag was het redelijk kansloos, hoewel we op zich niet extreem dramatisch hebben gespeeld. We maakten de kansen niet af en de kansen van Rotterdam waren te open en te makkelijk. We lieten het glippen.”

“Maar we hebben de dingen aangescherpt en dat hebben we goed opgepakt”, gaat Havenga verder. “We hebben een goede trainingsweek achter de rug, hard getraind en geëvalueerd. De dingen die we wilden zien in de wedstrijd lieten we ook op de training zien. En de belangrijke dingen hebben we meegenomen.”

Juiste manier aangepakt

Dat bleek. Vanaf het beginsignaal werd Den Bosch bij de spreekwoordelijke strot gepakt. “Vanaf moment één hebben we het uitstekend gedaan. We gaven weinig ruimte weg, lieten goed hockey zien en hadden veel kansen. We hebben het gister (zondag, red.) op de juiste manier aangepakt en het belangrijkste is dat we het als team hebben laten zien.”

Bij rust leidde Kampong met 2-0, dankzij treffer van Bjorn Kellerman en Salvador Piera Bresca, maar de score had hoger uit kunnen vallen. “We hadden kansen om meer doelpunten te maken, maar als je met 2-0 de rust in gaat moet je tevreden zijn. We hadden de wedstrijd voor rust makkelijk dicht kunnen gooien, maar dat hebben we vlak na rust wel gedaan.”

Den Bosch komt in slotfase terug

Kampong liep in de tweede helft via een benutte strafbal van Havenga en een doelpunt van Philip Meulenbroek naar 4-0. Daarna deed de ploeg het rustiger aan, waardoor Den Bosch in de laatste tien minuten nog drie keer scoorde.

“We lieten de teugels vieren”, zegt Havenga. “Dat is niet goed. Je wilt met 4-0 winnen en niet met 4-3. Het was verslapping bij ons en alles of niets bij hen. De grip die we hadden, hadden we niet meer en zij kregen kansen die erin vlogen. Echt spannend was het niet, maar we kregen wel onnodig druk op onze goal.”

Tevredenheid

Drie belangrijke punten zijn in de tas. Tevredenheid alom bij Kampong. “Het is een do-or-die-wedstrijd en als je dan zo’n wedstrijd zo aanvliegt, kan je alleen maar tevreden zijn. Absoluut.’

Comments (1)

  1. Oh wat fantastisch, je staat met 4-0 voor , je hebt ze bij de strot, we pakken het grandioos aan en zijn hartstikke tevreden? Wat een flauwekul! ! Je bent zo stom om 3 goals te incasseren door op je lauweren te rusten en je super te voelen. Wat een arrogantie.

Reageer