Matla, Sanders, Koolen en Koning verlengen contract bij Den Bosch

Frédèrique Matla, Pien Sanders, Sanne Koolen en Josine Koning hebben hun contract bij Den Bosch met vier seizoenen verlengd. Het viertal maakte het nieuws zelf via YouTube bekend.

Bestuurslid tophockey Dames Vera Vorstenbosch vindt dat dit kwartet een mooi voorbeeld is van de talentontwikkeling van de Bossche club. “Stuk voor stuk kwamen ze op jonge leeftijd richting de Oosterplas, om zichzelf te ontwikkelen bij Dames 1”, zegt Vorstenbosch.

Meedraaien in de top

“Het blijft elk seizoen een uitdaging om de verwachtingen waar te maken. Met behulp van deze generatie en andere speelsters willen we mee blijven draaien in de top van Nederland en Europa.”

Frédèrique Matla (21), die als 15-jarige debuteerde in het vaandelteam, zegt: “De combinatie van presteren en plezier is een van de mooiste dingen bij Den Bosch. Daarnaast beschikt de club over een goede opleiding, veel kwaliteit en de juiste mentaliteit.” Ook Pien Sanders (19) draagt de club een warm hart toe. “Je kunt bij Den Bosch lekker jezelf zijn. Bovendien haalt iedereen het beste in elkaar naar boven en gaan we voor elkaar door het vuur.”

Cultuur

Sanne Koolen (21) wil bij Den Bosch ook de komende vier jaar mooie prijzen te pakken. Maar dat is niet alles. “Het is net zo belangrijk om een stabiel team te blijven. Om de cultuur van Den Bosch door te zetten, door jonge speelsters aan te laten sluiten.” Josine Koning (22) voegt hieraan toe: “We willen aan iedereen laten zien dat Den Bosch de mooiste club van Nederland is. Vooral aan de jeugd. Als zij zien hoe leuk het is om in Den Bosch te hockeyen, dan kan Den Bosch de grote club blijven die ze nu is.”

Comments (3)

 1. Goed gedaan dames. Slimme en terechte zet van den Bosch.

 2. Prima actie om de contracten te verlengen.
  Waarom zo’n doorzichtig reclamepraatje eromheen om kinderen bij andere clubs weg te lokken? Kan Den Bosch niet zelf opleiden en ze zeggen zo’n goede opleiding te hebben? Lijkt me in tegenspraak met elkaar.
  Een goede opleiding betekent dat je kinderen helpt zich naar potentie te ontwikkelen. Niet dat je getalenteerde en deels opgeleide kinderen bij andere clubs weglokt. Je concentreert zo een hoop talent. Laat ze een beetje tegen elkaar trainen/hockeyen, pikt er uiteindelijk de bruikbaarste uit en roept dat je zo’n goede opleiding hebt. Ja, ja zo ken ik er ook nog een paar.

 3. Voor een goede opleiding moet je niet bij Den Bosch zijn, maar omdat zij wel de grootste concentratie goede speelsters in het Zuiden hebben, wel om verder te kunnen komen.
  Je kan bij bv Push (wel een echte jeugdopleiding) blijven hockeyen, maar dan weet je ook dat je op je 18de uitgehockeyd bent. Topsport is niet eerlijk.
  Ik begrijp Den Bosch en die kinderen wel.

Reageer