Matt L’Huillier topscorer Hoofdklasse – Hoofdklasse Hockey Nederland

Matt L’Huillier topscorer Hoofdklasse


Matt L’Huillier staat sinds zondag samen met Roderick Weusthof op de eerste plaats in de topscorerslijst van de Hoofdklasse. Schaerweijde won afgelopen zondag de derby tegen SCHC met 3-1. De Nieuw-Zeelander nam alle drie de treffers op zijn rekening. L’Huillier laat in het AD weten dat hij zich wel thuis voelt in Nederland.
L’Huillier speelt zijn eerste seizoen in de Hoofdklasse, eerder speelde hij al voor coach Bart Looije bij Klein Zwisterland. Zijn werkvergunning werd niet verlengd, omdat hij toen niet op het hoogste niveau hockeyde. De aanvallende rechtsachter heeft het momenteel erg naar zijn zin in Zeist: “Het Nederlandse hockey past bij mijn spel.”
Samen met Roderick Weusthof staat L’Huillier op de eerste plek in het topscorersklassement. Zijn tiende treffer was niet verkeerd: “Het was bijna het einde van de wedstrijd. Ik wist dat we bij een doelpunt zeker zouden zijn van de overwinning en dat een misser niet het einde van de wereld was. Dus ik ging ervoor. Ik pushte zo hard mogelijk op het doel. Ja, hij zat er wel lekker in.” De wedstrijd vond hij gelijk opgaan, maar de club uit Zeist ging beter om met de kansen: “Het was een lelijke wedstrijd. Het is zeker een opluchting dat we weer een keer drie punten pakken.”
In totaal stonden afgelopen zondag zes Nieuw-Zeelanders op het veld. L’Huillier en Blair Hilton wonnen van de vier jonge Kiwi’s van SCHC. “Nederlandse clubs houden van Nieuw-Zeelandse hockeyers, omdat we best wel hard werken, makkelijk in de omgang zijn en ook af en toen een biertje drinken”, zegt het krachtmens Matt H’Huillier.
 Foto: René Broekman

Comments (1)

  1. Matt is een mooie hockeyer! Veel gezuer gehad op KZ (overgangsklasse en verblijfsvergunningen dus leuk voor hem en mooi van Schaerweijde dat ze hem weer naar Nederland hebben gehaald.
    Succes Matt
    Your old team mate!

Leave a Reply