Matthijs Brouwer: ‘We hebben stof tot nadenken’ – Hoofdklasse Hockey Nederland

Matthijs Brouwer: ‘We hebben stof tot nadenken’

De dames van Nijmegen slaagden er zondag niet in om in de strijd tegen degradatie concurrent Huizen op zes punten te zetten. In het onderlinge duel dolf de ploeg van coach Matthijs Brouwer met 3-1 het onderspit. Beide ploegen gaan de winterstop nu in met vier punten. Groningen is hekkensluiter met één punt.

“Het is zonde”, zegt Brouwer na afloop van het duel in Huizen. “Ik denk dat wij een hele goede eerste helft hebben gespeeld en Huizen een hele goede tweede helft. Maar je doet er niets meer aan. Het is geweest. We hebben stof tot nadenken de komende twee maanden.”

Kansen Nijmegen

Nijmegen begon goed aan het duel. Met name in het eerste kwart kreeg de ploeg de kansen om de score te openen. Na tien minuten stuitte Elsa de Haas op keepster Robin van den Ende, die daarna nog twee keer handelend op moest treden om een achterstand voor Huizen te voorkomen.

Het was de Gooise ploeg die in het tweede kwart verrassend op voorsprong kwam. Amber Folmer tikte een voorzet vanaf rechts bij de eerste paal achter keepster Saskia van Duivenboden. Lang kon Huizen niet genieten van de 1-0, want vijf minuten later maakte Michelle Simons gelijk. Ze omspeelde Van den Ende en met de backhand sloeg Simons de bal binnen.

Huizen houdt stand

Huizen mocht van geluk spreken dat de ploeg niet voor rust nog meer treffers kreeg te incasseren. Een backhand van Tessa Schoenaker zeilde voorlangs en een tip van Klaartje Mientjes belandde naast het doel.

Het gemiste kansen kwamen Nijmegen duur te staan. Huizen nam via Folmer opnieuw de leiding. De bal werd de Nijmeegse cirkel in geslagen waarna Folmer de stick tegen de bal zette en daarmee Van Duivenboden kansloos liet. Drie minuten voor tijd bepaalde Gitte Michels de eindstand op 3-1 door een strafcorner te benutten.

Te makkelijk goals tegen

“Uiteindelijk wordt in de tweede helft alles anders”, analyseert Brouwer. “We houden ons niet meer aan de afspraken. En dan kom je eigenlijk gewoon weer op het probleem dat we al een tijdje hebben: we krijgen gewoon te makkelijk doelpunten tegen.”

“Dat is denk ik geen toeval meer”, gaat Brouwer verder. “Het is eigenlijk gewoon knullig. Dat hoort eigenlijk niet in de Hoofdklasse thuis, dat je zulke stomme goals tegen krijgt.”

Kleine finesses

Met name na de 2-1 was Huizen de bovenliggende partij. Nijmegen kreeg in het laatste kwart nog wel drie strafcorners, maar die leverden niet de gewenste treffer op. “Het zit hem in de kleine finesses. Die kleine finesses breken ons vandaag (zondag, red.) tegen Huizen op”, zegt Brouwer.

“Dat is heel jammer, want ik denk we een fantastische eerste helft van het seizoen hebben gespeeld. We hebben heel veel wedstrijden gewoon meegedaan. Ja, dan is dit toch een wedstrijd waar je een rode streep omheen zet en die verlies je.”

Geen spanning

Vooraf werd het duel tussen Huizen en Nijmegen omschreven als een zes puntenwedstrijd. Brak de spanning de ploeg op? “Nee absoluut niet. Als je ziet hoe de ploeg startte de eerste helft dan zit er absoluut geen spanning in”, antwoordt Brouwer. “Maar op het gegeven moment komt het aan op een balletje dat net wel erin gaat of net niet. Daar hebben zij het van ons gewonnen. Ja, zo simpel is het. Zij tippen de bal er wel in. Wij hebben die kans ook gehad. Ik denk dat dat het verschil is geweest.”

Met vier punten en een elfde plaats gaat Nijmegen de winterstop in. “Ik denk dat je staat waar je hoort te staan. Het gaat straks tussen Groningen, Huizen en Nijmegen. Ik denk dat dat wel duidelijk is. Eigenlijk krijg je een tweede helft van het seizoen waarin twee wedstrijden belangrijk zijn: Groningen thuis en Huizen thuis. Daar zal je de punten moeten pakken. Alles wat er voor de rest gebeurt, is mooi meegenomen.”

Comments (2)

  1. Nijmegen is gewoon een nette OVK-ploeg, horen niet in de hoofdklasse thuis. Zelfde geldt voor een Groningen zonder Willemijn B. en voor Huizen. Bloemendaal en Kampong ook niet top maar zijn wel een stapje verder dan de drie eerstgenoemden. Vind Kampong sowieso erg tegenvallen, maar ze hebben ook echt 0,0 versterkingen erbij gekregen. Wel fijn dat Fillet weer mee kan doen.

  2. Kampong heeft die Spaanse en van eentje van Pinoke gekregen, was dat het? Spaanse is aardig maar geen echt toevoeging. Die Oliva is trouwens wel erg goed. Imhoff van Pinoke ook nog niet overtuigend. Heeft bij Pinoke handvol goede wedstrijden gespeeld, maar ze was daar ook niet constant. Denk dat Kampong het nog lastig gaat krijgen, al zijn ze op papier sowieso beter dan groningen, Huizen, Nijmegen en Bdaal.

Leave a Reply