Meewis: “Iedereen moet trots zijn op onze prestatie”

De vrouwen van HGC hebben promotie afgedwongen naar de hoofdklasse zaalcompetitie. Afgelopen zondag wonnen de Gazellen hun eerste twee wedstrijden, waarmee ze hun plekje in de hoofdklasse veilig stelden.

HGC streed in een poule van vier voor de bovenste twee posities die recht gaven op promotie. De belangrijke eerste wedstrijd won de Wassenaarse ploeg met 3-2 van Hurley. “Er lag veel druk op de eerste wedstrijd,”vertelt een dolgelukkige HGC-coach Floris Meewis. “Het is de sleutel naar het tweede duel. Die overwinning was heel belangrijk, de tweede wedstrijd kan je dan net iets lekkerder ingaan.”

Het tweede duel tegen Groningen won HGC met 2-0. “We hadden het lastig. Qua spel waren wij beter, maar het was veel getouwtrek en erg moeilijk om om hen heen te hockeyen.” Door de twee overwinningen was de formatie van Meewis al zeker van een plek in de hoofdklasse. De laatste wedstrijd tegen Laren was er slechts eentje voor de statistieken. Dat was duidelijk te merken. “De ontlading na de wedstrijd tegen Groningen was enorm. Dat we dan met 9-1 verliezen is jammer voor ons publiek, maar iedereen moet trots zijn op onze prestatie dit hele zaalhockeyseizoen.”

Het is nog maar de vraag of Meewis volgens seizoen met HGC actief is in de hoofdklasse. De oefenmeester heeft zich alleen voor het huidige zaalseizoen aan de club verbonden. “Ik heb die meiden in deze korte periode echt leren kennen. Ik ga ze echt missen.”

Comments (5)

  1. Goed voor het hockey in de Haagse regio. Gefeliciteerd HGC. Van harte.

  2. floris wie??

  3. Wellicht FLoris wie het het ook mag zijn als vervanger voor Peter Taylor, hij promoveerd wel meteen :P.

    Moet er wel bij zeggen dat deze groep eigenlijk geen coaching nodig heeft, het is een zeer talentvolle groep. Elke gek was met ze gepromoveerd.

  4. Floris is een coach met weinig mogelijkheden en kunde.

  5. Floris is leuk voor Loenen en 2e klasse dames.. Ik ken hem persoonlijk niet maar heb wel wat verhalen gehoord van mensen van S’weijde en Houten.

Reageer