Meulenbroek: “Het is mijn hobby en geen vetpot”

Elke week heeft het AD/Utrechts nieuwsblad de rubriek ‘Even vragen aan’. Verslaggever Sander Collewijn sprak Phillip Meulenbroek van Voordaan over de wedstrijd tegen Schaerweijde.

Met zijn tiende en elfde treffer van het seizoen zorgde Voordaan-spits Phillip Meulenbroek er eigenhandig voor dat zijn ploeg zondag een punt overhield aan de wedstrijd (4-4) tegen Schaerweijde. De 25-jarige sportman van het jaar van de gemeente De Bilt wordt begeerd door meerdere hoofdklasseclubs.

Was het moeilijk om na de nederlaag tegen SCHC op vrijdagavond de focus te verleggen naar zondag?
“Nee, ik denk dat iedereen het op zijn eigen manier heeft verwerkt. Voor de een is dat een biertje drinken op SCHC, voor de ander snel naar huis. Het was wel heftig dat er weer een beslissing van de scheidsrechter in ons nadeel was.”

Wordt er door al je goals meer op je gelet door verdedigers?
“Dat valt eigenlijk wel mee. Het valt me in elk geval niet tegen. Vrijdag was het voor mij een moeilijke wedstrijd waarin mijn inbreng te beperkt was. Ik ging ook meer nadenken tijdens het hockeyen, omdat ik al sinds de winterstop niet had gescoord.”

Had je bij de 4-4 door dat er nog maar een paar seconden te spelen waren?
“Ik hoorde de toeschouwers zeggen dat er nog maar een minuut te spelen was. Ook de spelers van Schaerweijde wilden de wedstrijd uithockeyen, hoorde ik. Het was een lekker goaltje dat ik maakte toen ik over de achterlijn liep. Zo scoorde ik hem tegen SCHC voor de winterstop ook. Het ging op gevoel en mijn timing was goed.”

Je wordt al in verband gebracht met clubs als Kampong en Bloemendaal.
“Ik sta er open in. Ik ben nu aan het praten en heb met verschillende clubs koffie gedronken. Het is belangrijk voor mijn ontwikkeling dat ik in elk geval niet op de bank beland. Het geld is niet belangrijk, want het is gewoon mijn hobby en geen vetpot. Ik wil met een leuke groep jongens spelen. Het is belangrijk dat ik het naar m’n zin heb. Kampong? Ja daar ken ik wel wat jongens (Erik Bouwens is de huisgenoot van Meulenbroek). Het is net zo’n gezellig team als Voordaan. Ik wil wel kijken wat mijn plafond is.”

Comments (2)

  1. Mooi! Goede speler, kan ver komen. Is de enige reden dat Voordaan het zo goed doet dit seizoen.

  2. supporter

    Wat is de waarheid dat Philip teruggaat naar Den Bosch komend seizoen?

Reageer