Michel van den Heuvel terug op ’t Kopje

Michel van den Heuvel keert terug naar ‘t Kopje. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Van den Heuvel de nieuwe hoofdcoach van Heren 1 van Bloemendaal. Daarmee haalt het bestuur van Bloemendaal een oude bekende terug die in het verleden zeer succesvol was met het eerste herenteam. Michel van den Heuvel - Coach

Tussen 2004 en 2008 won Bloemendaal onder leiding van Van den Heuvel drie landstitels op rij en de Europacup. Van den Heuvel is momenteel coach bij Oranje Zwart, waarmee hij regerend lands- en EHL-kampioen is.

Bloemendaal, dat dit seizoen nog volop in de race is voor een play-offplaats, is blij met de komst van Van den Heuvel. Bestuurslid tophockey Pepijn Post: ‘Michel is een van de meest ervaren en succesvolste hockeycoaches van het moment. Het pas in de visie van Bloemendaal om een ervaren coach aan het roer te hebben van deze jonge ploeg met veel potentie. Michel is in staat om spelers, jong en oud, het beste uit zichzelf te laten halen. Met zijn ambitie en drive hopen wij, zoals Bloemendaal altijd nastreeft, weer veel prijzen te winnen.’

Van den Heuvel kijkt uit naar zijn overstap na de zomer. ‘Vanaf het eerste gesprek was ik enthousiast om weer terug te keren bij Bloemendaal. Het is de club die mij in belangrijke mate heeft gevormd tot de coach die ik uiteindelijk ben geworden. Oranje Zwart, de club waar ik zelf heb gehockeyd en ook lang gecoacht heb, ligt natuurlijk aan mijn hart, maar weer aan de slag te kunnen gaan bij Bloemendaal voelt echt als terugkeren naar een oude liefde. Ik heb veel zin om er volle bak tegenaan te gaan en weer een fantastische periode op het Kopje te beleven.’

Van den Heuvel wordt opgevolgd door Lucas Judge. Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (22)

 1. Pourquoi?

  Waarom wordt er al zo snel weer afscheid genomen van Laurence Docherty? Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de succesvolle wederopstanding van Bloemendaal na de deplorabele seizoensstart voor een groot deel te danken is aan zijn inbreng.

 2. Dat is het verschil. Bij OR durven ze het.Ik zie geen verschil tussen Judge en Docherty? Bij Bloemendaal vinden ze een naam belangrijker. Denk wel dat hij daar meer gaat doen dan alleen Heren 1. TD gaat ook weg daar.

 3. Nou dat levert Bloemendaal weer een paar extra internationals, titels en een lege clubkas op. Blijkbaar is ’t dat waard. VD Heuvel bouwt nooit, wil alleen oogsten met beste materiaal. Kan hij ook als geen ander. Past goed bij Bloemendaal wat dat betreft. Veel waardering voor Oranje Rood om Judge voor de leeuwen te gooien. Leuk!

 4. @Henk VD Heuvel bouwt nooit? Onzin! Kijk eens waar OZ nu staat! VD Heuvel is met Caldas de beste coach van NL en wat mij betreft de volgende bondscoach.

 5. @Gras, dat heet niet bouwen als je met 14 internationals kampioen wordt. Dat het een goede coach is staat buiten kijf maar de nieuwe bondscoach, dat ging de vorige keer niet zo lekker weet je nog…

 6. Michel op de fiets ole ole!!! Forza 1895! #ReturnOfTheLegend

 7. Floppieenteun

  Goede zet van Bloemendaal. Kaliber: Caldas, Lammers en Oltmans. Hoop dat Tichelman ook blijft. Zou een mooi duo zijn. Wil van de Heuvel gelijk oogsten dan moet er, naast Fuchs, nog wel wat bijkomen. Hoor de namen van Hauke en Fuerste rondzingen bij Bloemendaal. Meer een gerucht lijkt me. Boon en Fuchs in de spits zou ook wat zijn :-). Iemand nog andere namen die aan Bloemendaal gelinkt kunnen worden?

 8. Wat een fantastisch nieuws een grandioze coach, met groot inzicht. Bloemendaal, gefeliciteerd

 9. B’daal heeft beet

  Blake Govers gaat naar Bloemendaal

 10. Lijkt me sterk Blake Govers naar Bloemendaal zal zich namelijk moeten voorbereiden met Australie onder 21 op het WK

 11. Rizwan en Rashid mee naar Bloemendaal. wat duitsers erbij en Hup naar de landstitel. Come on Michel ……….

 12. @jan. lekkere psv-mentaliteit. kampioensploeg kopen.

 13. Bloemendaal heeft hem gehaald om prijzen te pakken en daar heb je kwaliteit voor nodig. Bloemendaal moet echt wat bij kopen om weer mee te doen voor de landstitel.

 14. Hoofdklasser

  Hebben ze niks uit eigen jeugd dan? Of gaan ze weer zoals ieder jaar kopen kopen en kopen?!

 15. @Hoofdklasser kap eens met dat eigen jeugd. Bloemendaal krijgt amper twee A-teams bij elkaar. Dan kun je niet verwachten dat daar steeds kampioenwaardige spelers uit voortkomen. Enkele zijn al doorgestroomd, denk aan J. Brinkman, van Doorn, Vos en afgelopen zondag speelde ook een andere jongen uit de eigen jeugd. Echter is deze vijver niet te vergelijken met jeugdopleidingen van Amsterdam, OZ, Kampong, Rotterdam, Pinoké, etc.

 16. @blabla, misschien zou Bloememdaal zich dan eens moeten afvragen hoe dat komt.Misschien moeten ze dus juist eens wat meer concentreren op de eigen jeugd.

 17. @slablad. Zou inderdaad mooi zijn als dat zou lukken. Alleen makkelijker gezegd dan gedaan vissen allemaal in de zelfde vijver. Daarnaast wil Bloemendaal mee spelen voor de prijzen en dan is er vaak geen ruimte voor jeugd spelers.

 18. Floppieenteun

  Prima speler Blake Govers. Alleen wel een speler voor de toekomst. Dus alleen interessant met een langjarig contract. Zou eerder investeren in een Nederlandse top jeugdspeler. Blijf me erover verbazen dat Bloemendaal er altijd in slaagt om de grootste buitenlandse toppers en Nederlandse toptrainers te halen maar (de laatste jaren) geen Nederlandse toppers (uitzondering: Brinkman en Hofman). Grote talenten als een Molenaar en Aarts hebben nog een a twee spelers van het kaliber Kemperman, de Wijn, Verga en v/d Horst om zich heen nodig om snel door te kunnen groeien. Misschien kan Bloemendaal profiteren van de leegloop bij Rotterdam (Herzberger)? Ook is er door deze leegloop nu meer kans om Mark Knowles over te halen om voor Bloemendaal te komen spelen. Ockenden zou ook een goede zijn, net als Swann, Gohdes, Hauke, Fuerste, Gougnard en Boon. Verder zie ik Hiebendaal graag komen, prima speler. En daarnaast de jeugdopleiding verbeteren. Ben het wat dat betreft wel met de bovenstaande kritiek eens.

 19. @Slablad, ze zouden dit graag verbeteren maar op last van de gemeente mag de club niet uitbreiden. Kortom, er is een wachtlijst en dus geen ruimte voor extra jeugdteams. Dus wat denk dat Bloemendaal moet doen om mee te doen om het kampioenschap. Joe

 20. Wil je landskampioen worden dan moet Je top spelers halen. Met eigen Jeugd wordt je geen Kampioen. Er is geen club die elke jaar 2 top talenten levert aan H1.

 21. En daar is Floppieenteun weer. Hahaha noem even een paar topspelers die allemaal naar Bloemendaal zouden moeten komen. Maar pas op hoor, Cartouche is ook met deze spelers bezig!
  @Floppieenteun, Om een goede jeugdopleiding te hebben, moet je misschien ook wel spelers halen. Net zoals bij heren 1.

 22. Bloemendaler

  @Floppieenteun haha, jij praat altijd zo veel onzin. Heb je dat zelf eigenlijk wel door?

Reageer