Mol: “Ik heb achter die periode een dikke streep gezet”

„Het weer is fijn, de sfeer is goed en Zuid-Afrika is echt heel mooi.” Sabine Mol greep afgelopen zomer net naast een plaatsje voor de selectie die uiteindelijk in Londen de olympische titel veroverde. Daar was ze toen ‘boos’ en ‘vreselijk teleurgesteld’ over.

Het oud zeer hoopt de spits weg te poetsen in de Zuid-Afrikaanse zomer, met temperaturen van 25 tot 30 graden. „Ik heb achter die periode een dikke streep gezet”, zegt de speelster van Den Bosch. „Ik ga nu door met iets anders: een mooie, nieuwe start.”

Tijdens de Investec Cup hoort Mol bij de sevens, een groepje speelsters dat net buiten de interlandselectie valt en in plaats daarvan een zeven tegen zeventoernooi afwerkt. Hoewel Mol zich na afgelopen zomer mentaal moest oppeppen, is ze erop gebrand opnieuw een vast plekje te veroveren in de nationale selectie. „Tuurlijk, die hoop blijf ik houden. Ik zet alles op alles, maar voel op dit moment geen enkele druk.”

Comments (11)

 1. Goede speelster. Neusje voor de goal. Grappig dat ze zo laat nog doorbreekt. Lekkere chick ook 🙂

 2. In vergelijking met de andere spitsen komt ze helaas in het NL elftal te kort.

 3. reactie verwijderd

 4. Een lekkere chick? Nou ik vind er niets aan en aan die zus van haar ook niet. Erg overschat die 2 en niet Nederlands 11tal waardig ook. Het WK gaan ze niet halen,dus waarom al die moeite?

 5. Ik weet zeker dat als Emilie niet die vreselijke blessure kreeg, ze wel NL waardig zou zijn geweest. Heb haar sowieso altijd hockeytechnisch gezien beter dan haar zus gevonden. Tijdens WK Jong Oranje een van de beste zo niet de beste. Technisch erg sterk, maar is helaas nooit meer 100% de oude geworden.

  Sabine ben ik het mee eens, niet goed genoeg. Net als Daphne vd Velden.

 6. Wie is de Mol

  Mbt Sabine, hockey technisch niet helemaal NL waardig, maar haar scorend vermogen is dat wel degelijk. Die moet gewoon even de juiste plaats vinden. Als ze op de juiste manier wordt neergezet kan ze samen met Kim Lammers een bizar en debiel goed scorend team zijn.

 7. In de HK ja, maar haar scorend vermogen in NL heeft ze niet laten zien en daar word je als spits op afgerekend. Daarnaast is er ook niks mis met het scorend vermogen van Kelly Jonker bijvoorbeeld. Ssbine komt gewoon te kort als hockeyster zijnde.

 8. Samen met Kim Lammers een bizar en debiel goed scorend team?? Zie je het voor je?? Kim is een goede spits met een neusje voor de goal, dat zal niemand ontkennen. Maar die Sabine heeft nog niet eens een kwart van de capiciteiten die Kim heeft. Sabine hobbelt leuk mee, maar zal nooit een topper worden. Niet voor niets is ze al die jaren onzichtbaar in de hoofdklasse geweest en nu is ze al even onzichtbaar in Oranje.

 9. sabine al jaren onzichtbaar in de hoofdklasse? ze heeft tot een paar jaar geleden bij push in de overgangsklasse gezeten next! check your facts

 10. Ik denk dat Sabine Mol er wel komt. Die gaat het wel redden. Is een topspits die van uit elke positie kan scoren.

  Moet alleen even ervaring op doen en op de juiste manier gecoacht worden en Dan denk ik dat ze een heel erg goede kans maakt!

 11. Nou zo werkt het niet helemaal. Je wordt opgesteld als je bij de beste hoort, je wilt namelijk winnen en moet dus voor je plek strijden. Sabine heeft 3 toernooien (!!!!!!!!!) mogen spelen, plus oefenstages en zat ervaring al op kunnen doen. Maar er kwam niets uit. De selectie was vrijwel hetzelfde dus dat zou in haar voordeel hebben moeten zijn.

  Waarom zou je iemand die te kort komt opstellen terwijl je daar ook Jonker voor neer kunt zetten? Kitty van Male speelde niet zo’n geweldig OS toernooi (meerdere niet overigens, Jonker was een schim van wie ze echt is) maar staat nu wel weer een pot goed te hockeyen.

  De juiste manier gecoacht worden? Ik denk echt dat het onzin is. Nederland heeft zeer goede speelsters en elke andere speelster lukt het wel, alleen Sabine niet. Zegt meer iets over Sabine haar onvermogen dan over de andere speelsters.

  Zelfde geldt voor vd Velden, Emilie Mol (had een super goede geweest kunnen zijn).

  Ik wens ze allen het beste, maar ik hoop echt dat Caldas een keer zijn ogen goed opent en ophoud met de net niet speelsters te selecteren.

Reageer