MOP door blessures richting degradatie

MOP-SCHC (6)

Na de winterstop had MOP nog zicht op de play-offs, maar de ploeg van Toon Siepman moet nu alles op alles zetten om degradatie tegen te gaan. De afgelopen weken verspeelden ze een karrenvracht aan punten. Mede door een waslijst aan blessures. Hockeysters van MOP geven tekst en uitleg over de situatie.

“Ik heb mijn enkelbanden gescheurd,” vertelt aanvalster Aimée de Beaumont aan Omroep Brabant. “Dat gebeurde tijdens een training voor Pasen. Toen stond ik op de hak van een teamgenootje. Verder missen we Shona McCallin en Carolien Blankevoort. Zij hebben een enkelblessure, Juliëtte Welten kampt met springschenen en Loes van de Heijden heeft een spierscheuring opgelopen.”

Druk
Zonder dit groepje geblesseerden zakte de dames uit Vught van de zesde stek naar een negende plek op de ranglijst. Het gat met Pinoké, dat nu de play-outs moet spelen, is slechts één punt. “Er staat druk op de groep, ja,” bevestigt aanvalster Donja Zwinkels. “Je ziet wat een periode van vijf weken kan doen op de ranglijst. We zitten nu echt in de gevarenzone.”

Toch wil verdedigster Marcella van der Poel niet alleen maar wijzen naar het vele blessureleed. “Het heeft ook te maken met een gebrek aan scherpte. Duidelijke afspraken die trainer Toon Siepman met ons maakt worden niet nagekomen in het veld.”

“Ik denk wél dat dit komt doordat we een aantal mensen missen,” vult Zwinkels aan. “Dat zie je ook op de training. Hoe hoger het niveau daar is, hoe beter. Dat missen we nu. En iemand als Juliëtte (Welten, red.) bijvoorbeeld. Die roept als het niet goed loopt: en nú is het afgelopen!”

Moeilijke opgave
MOP moet zondag tegen SCHC proberen de opmars in werking te stellen. Een moeilijke opgave, want Stichtsche staat derde. “Maar SCHC heeft het nooit gemakkelijk met ons,” weet Van der Poel.

Reageer