MOP verplettert Laren met 5-1 – Hoofdklasse Hockey Nederland

MOP verplettert Laren met 5-1

MOP – Laren 5-1  (2-1)
0-1 Maxime Kerstholt, 1-1 Donja Zwinkels, 2-1 Sophie Bray, 3-1 Aimes de Beaumont, 4-1 Floor van Bergen, 5-1 Lieke van  Wijk
De dames van Laren zijn vanmiddag hard onderuit gegaan tegen het team van Toon Siepman (MOP). Met ruime cijfers (5-1) werd het team van Maarten Gehner in Vught verslagen.
MOP speelde als een sterk collectief. De speelsters voerden de opdrachten uit die door de coach voor de wedstrijd waren opgegeven. ‘Iedereen deed wat die moest doen’, aldus een tevreden MOP-coach Toon Siepman.
De dames van MOP pakken met deze overwinning de eerste punten van dit seizoen.

Comments (18)

 1. sterk collectief

 2. De wedstrijd gezien en dat Laren veel heeft ingeleverd. Is duidelijk te zien aan de verdediging die niet lekker op mekaar is ingespeeld. Sombroek keepte niet sterk. Lammers schreeuw was meer dan negatief en niet om een ploeg sturen. Was erg veel geschreeuw naar mekaar in de dug-out en kleedkamer. Neemt niet weg dat MOP een sterke ploeg en niet onderschat moet worden dit seizoen.

 3. Laren zal veel vaker punten gaan verliezen deze seizoenshelft. Gister ook gezien en ik vond ze uitermate kwetsbaar en inderdaad heel negatief, daar gaat alleen maar shit van komen. Hopen dat ze aansluiting bij de playoffs kunnen houden en met de terugkomst van willemijn bos, veranderd er meteen wel een hoop natuurlijk.

 4. Hoe was Miek?

 5. Laren zal zich herpakken, kan gebeuren zo’n wedstrijd. Was er niet bij ,maar hoop inderdaad dat de coaching in het veld niet te negatief is. Was in de afgelopen paar jaar juist vaak positief naar jongere speelsters en dat werkte goed !
  Team draait vast nog niet soepel vanwege de nieuwe samenstelling en natuurlijk hebben ze een paar ervaren speelsters “verloren ” die veel in dienst van het team speelden en daardoor misschien minder een glansrol hadden. Leuk dat de nieuwe spits (Maxime) gescoord heeft.

 6. Sja het venijn zit hem er vooral in dat Bos weggevallen is en de Blaey, Muller weg zijn.
  Natuurlijk scoorde Kim veel op voorzetten van Carlijn, maar laten we wel wezen: Laren heeft nog steeds Van As, Lammers, Van Geel, van Geenhuizen en ook speelsters als Nix, De Lange, De Ruiter e al wat jaartjes meedraaien en Hentenaar is ook geen onbekende. Het zal vanzelf wel weer beter draaien, maar ik verwacht wel dat Laren het tegen de topclubs moeilijk gaan krijgen en ook OZ zal een lastige zijn. Neemt niet weg dat MOP een sterk collectief is met een loeiharde corner en een uitstekende coach.

 7. Laren heeft in moeten leveren aan ervaren speelsters maar een team met o.a van As, Lammers, Sombroek, v Geenhuizen etc mag natuurlijk nooit met zo n groot verschil verliezen en zeker niet van een club dat nog maar 1 seizoen hoofdklasse speelt. Er zij nog altijd genoeg internationals over die het verschil moeten kunnen maken. Maar een goede draai om de oren op zn tijd kan helemaal geen kwaad. Nu zijn alle dames weer helemaal wakker geschud en gemotiveerder dan ooit.

 8. Voorspelbaar verlies, maar niet in die mate. Hier wreekt zich het vertrek van 5 basisspeelsters, en geen vergelijkbare vervanging. Er zijn ook helemaal niet “genoeg internationals”, slechts 2 op veld in 1 in doel. Wel erg veel jonge speelsters zonder hk ervaring. Heeft niets te maken met die zogenaamde positieve coaching in het veld vorig jaar; hoe kan Miriam zoiets weten trouwens? Laren krijgt moeilijk seizoen, zware druk op Van As en Van Geenhuizen, die het hockeyend moeten doen. Smalle basis verder. Competitie afloop voorspelbaar helaas. Ik zie schc en a’dam den bosch niet van de troon stoten.

 9. @phe, ik tel er 4 : Welten,Dijkstra,Müller en de blaey.
  Dat is inderdaad veel maar je hebt met Sombroek,Lammers en van Ass nog 3 internationals en dan heb je nog van geenhuizen en van geel ex internationals. En daarom heen spelen inderdaad jonge meiden van wie de meeste al een paar jaar meerouleren.
  De gemiddelde leeftijd is in mijn ogen helemaal niet zo jong en natuurlijk kan je een keer tegen een zeperd oplopen maar 5-1 verlies tegen met alle respect Mop is een blamage.

 10. Ik weet het niet hoor, ik volg het niet zo, maar kan het niet zijn dat MOP gewoon heel goed is? Heb dat namelijk nog niemand horen zeggen. Knappe overwinning iig!
  Of lag het aan de supporters? 🙂 haha, dom argument!

 11. Was te verwachten dat het minder zou gaan bij Laren. Nu maar hopen dat ze gemotiveerd verder kunnen.

 12. @Els: je hebt gelijk; er vertrokken er 4, met de 5e bedoelde ik de geblesseerde Bos.
  Hoofdpunt is dat met het missen van 2 verdedigers, 2 middenvelders en 1 aanvaller uit het team van vorig jaar een zware wissel wordt getrokken. Er zijn een paar zeer jonge speelsters bij, en nee, die lopen niet “al jaren mee”. Dit team is dus niet te vergelijken met het team van de afgelopen jaren. Er zijn maar 2 dragende spelers over.
  Volgens mij zijn alle teams sterker dan vorig jaar, op HDM en Laren na. Blijft een knappe overwinning MOP, en harde confrontatie met de werkelijkheid bij Laren.

 13. @PHe, Speelsters als de Ruiter,Nix, en de lange lopen zeker al 3 jaar rond bij de dames, dat het nog geen dragende spelers zijn klopt.
  Er zijn natuurlijk veel meer dragende speelsters over Sombroek die op deze jonge leeftijd al heel veel ervaring heeft en dus gewoon in staat moet zijn om de achterhoede te coachen, verder staan in de achterhoede van Geel en Dufrenne en dat zijn beiden ook speelsters die al jaren meegaan.
  op het middenveld heb je van Geenhuizen en van Ass lijken me dragende speelsters en in de voorhoede heb je Lammers ja lijkt mij toch ook wel dragend.
  Ben het helemaal met je eens dat Laren kwaliteit heeft ingeleverd en minder is dan vorig seizoen maar met 3 internationals en 2 ex internationals mag je met alle respect natuurlijk nooit met 5-1 van Mop verliezen.

 14. @Phe :Ik reageerde op het bericht van Bert wat betreft de coaching in het veld !
  Ik zei al dat ik de wedstrijd tegen MOP niet gezien heb.
  Vorig jaar heb ik echter wel veel wedstrijden gezien en ook gemerkt hoe,met name,de jongere speelsters baat hadden bij positieve coaching in het veld!Daarom weet ik dat!
  Raak ik een teer puntje daar PHe ?
  Verder merk ik dat je het niet zo nauw neemt met de aantallen die je noemt.De jeugdige speelsters(bijna allemaal Jong Oranje speelsters:Nix,de Ruiter,de Lange en v.d.Broek)draaien allemaal al meer dan 2 jaar mee(in de HK).Zij moeten nu meer laten zien .Hentenaar is terug (HK ervaring bij DB,Laren en Amsterdam en ex-Jong Oranje )Andere jeugdspelers kunnen nu doorbreken(o.a. Kerstholt). De internationals en ex-internationals staan inderdaad onder druk,maar dat zijn ze gewend.Ik denk dat er een goede mix staat van dragende speelsters en jong talent. En ook een ervaren begeleidingsteam,niet te vergeten. De competitie is pas net begonnen!
  Misschien was MOP gewoon erg goed in vorm afgelopen zondag. De vorm van de dag maakt vaak het verschil

 15. We kunnen er lang of kort over na praten maar feit is dat dít Laren met internationals en ex internationals en jong Oranje speelsters en met de beste keeper van de wereld nooit met zo n groot verschil mag verliezen en zeker niet van met alle respect een ‘nieuwe’ hoofdklasse club als MOP.

 16. Inderdaad m vd marel, Laren had gewoon niet met zulke cijfers mogen verliezen. Er staan nog genoeg kwaliteit op het veld.
  MOP is echt wel een sterk team, dat hebben ze bewezen. MOP is een sterk collectief en fysiek erg sterk. Ze druipen niet af van de individuele klasse maar ze staan er wel. Met Van Wijk een zeer sterke gevreesde corner en Siepman is gewoon een super coach. Neemt niet weg dat Laren met Van As, Lammers, Van Geel, Van Geenhuizen, Sombroek, De Ruiter, Nix, De Lange, Hentenaar gewoon niet zo dik hadden mogen verliezen. Verliezen kan, zeker omdat Laren achterin kwetsbaar is, maar niet met 5-1.

 17. Laren is verdedigend zeer kwetsbaar geworden.
  Bijna alle verdedigende kwaliteit is met het vertrek van Merel, Julia, Wieke (gestopt) en Willemijn (langdurige blessure) verdwenen. Tel daar bij op dat Miek aan de bal een weergaloze speelster is maar geen verdedigster, Naomi verdedigen niet als hobby heeft en de kracht van Rens aanvallenis dan weet je waar de pijn zit. Niks ten nadele van Sanne, Elsie, Lisanne en Roel. Verder geen Carlijn meer voor de assists (op Kim) en alles is te verklaren.

 18. Niemand ontkend ook dat Laren verdedigend kwetsbaar is geworden, maar dan nog met dít verschil hadden zij nooit mogen verliezen en ik neem aan dat alle dames dit zelf ook vinden. Verliezen met 1 puntje verschil, oké dat kan de beste overkomen maar dit is gewoon een stevig pak voor de broek. Laren heeft nog steeds topspelers en een top keeper in Kim,Naomi,Joyce,Miek en jong Oranje speelsters, dus er is geen enkel geldig excuus voor deze blamage en ik mag hopen dat de coach dit ook zo gesteld heeft. Van zoete broodjes bakken wordt geen sporter ooit beter. En het kan dan wel zo zijn dat verdedigen niet Naomi’s hobby is maar verdedigen hoort er als middenvelder gewoon bij. Heeft Naomi met haar nieuwste hobby nog wel voldoende tijd over voor hockey?? Een top speelster die andere prioriteiten heeft is geen goed voorbeeld voor de jeugdige speelsters. Maar laten we verder geen excuses zoeken,want die zijn er niet. Een weekje straftraining 😉 En er dan weer met frisse moed tegenaan! Er is nog niets verloren!

Leave a Reply