MOP voelt zich zwaar benadeeld

Nog voor het duel tegen Kampong was begonnen, was er al sprake van irritaties bij MOP. De scheidsrechters Laurens Hendrikx en Sander Thomassen kwamen pas vijf minuten voor aanvangstijd het veld op. Toen kwamen ze tot de ontdekking dat Kampong met andere sokken moest spelen, anders waren de teams moeilijk uit elkaar te houden.

MOP-coach Toon Siepman noemde het onprofessioneel en manager Marielle Swinkels snapte niet dat de heren zo laat pas het veld opkwamen en was boos. Het kwam daarna ook niet meer goed tussen MOP en de arbitrage. Vlak voor rust werd zowel Marcella van der Poel als Lieke van Wijk van MOP met geel naar de kant gestuurd. Waarop Siepman tekeer ging tegen de arbiter: “Het enige wat ik van je vraag is of je een beetje fatsoenlijk wil fluiten,” sprak hij wanhopig nadat Van Wijk eraf werd gestuurd.

Scheidsrechter Hendrikx vroeg Siepman tot bedaren, maar dat deed hij niet waardoor Hendrikx hem vroeg achter de boarding plaats te nemen. “Het probleem is dat de scheidsrechters om 12.43 uur het veld opkomen en dan met die sokwissel komen. Vervolgens fluiten ze het eerste kwartier overal naast. Dan krijg ik het gevoel dat we niet serieus genomen worden,” aldus Siepman in het Brabants Dagblad. “Dáár gaat het om. Er zijn ook zo veel technische dingen die de scheidsrechters verkeerd beoordelen. Het niveau van de Nederlandse arbitrage is te laag.”

Ondanks, de volgens MOP, arbitrale dwalingen waren de beslissingen van de scheidsrechters niet doorslaggevend. Het valt ook zeker niet te ontkennen dat de twee kansen na rust en één strafcorner die MOP kreeg ook wel erg karig waren.

Comments (10)

 1. amsterdam

  de arbitrage was bij Hurley-Pinoké ook niet best.Bij gebrek aan een weerwoord worden beide coaches uit het veld gestuurd. Het is tegenwoordig in de dames hoofdklasse meer regelmaat dat toeval dat er slecht gefloten wordt.

 2. De arbitrage kan zo wie zo het hoofdklasse niveau niet aan, maar ook bij de top jeugd komen de dames en heren echt te kort.
  Het spel is te snel voor ze en doordat de meeste zelf niet op een behoorlijk niveau gespeeld hebben zien de ook veel dingen niet of niet goed.
  Stick liften zien ze vaak niet gewoon afhouden wat wel degelijk nog bestaat hebben ze nooit van gehoord enz enz

 3. kijk ook eens naar het atletische postuur van een groot aantal arbiters. Als je niet goed mee kan komen en niet wendbaar bent, mis je ook veel!!!

 4. Het postuur is niet het probleem Kees. Bij hdm-Nijmegen was er ook een wat forse scheids. Die floot gewoon een prima pot. Misschien wordt het hockey niet altijd meer zichtbaar voor twee paar ogen?

 5. Ik geloof dat de scheidsrechtersbond ook mee moet gaan in het professionaliseren van de sport, steeds. Velen scheidsrechters fluiten geheel vrijwillig met nog net een onkosten vergoeding van de bond en zien het fluiten van een wedstrijd in mijn ogen meer als hobby. Betaal deze scheidsrechters waardoor hier tegenover staat dat zij wat extra’s moeten leveren in bijvoorbeeld het volgen van cursussen, waardoor het niveau omhoog gaat!

 6. Daar gaan we weer. Hoeveel hockeyers zijn er? 250.000 of zo? Mssn 500 bonds? Dus 0,2 % van de hockeyers.

  Als die stuurlui nu eens gingen fluiten ging het niveau vast omhoog…

 7. @Leiden,jij bent waarschijnlijk scheidsrechter?

 8. @leiden; hand in eigen boezem stoppen is niet iets wat het nederlandse abitrage gilde goed in is. zelfs hun leider Elders verzand vaak in de meest onmogelijke smoesjes. Geeft toe dat het onder de maat is een maak een plan om er iets aan te doen!

 9. @schaar, dat vind ik wel een aardige, wie moet een plan maken?
  Wat ik duidelijk wil maken is dat zolang arbitrage geen prioriteit is voor clubs en zo weinig mensen, 0,2% voor de bond, willen fluiten het nooit zo goed gaat worden als mensen willen.
  Zolang mensen als jij en hierboven alleen maar roepen dat het niet goed is maar er verder niets aan doen verandert er niets.

  Accepteer dat nu maar gewoon of ga er voor zorgen dat meer mensen gaan fluiten.

 10. Tralalala

  Wat een drogreden toch weer. Waarom zou het nivo omhoog gaan als er meer scheidsen bijkomen. Lekker makkelijk ook, zelf niet met het spel mee ontwikkelen maar met de vinger naar de clubs wijzen. Dieptriest is het eigenlijk.

Reageer