Nieuw-Zeelanders kom niet terug en nieuwe staf bij SCHC

De vier Nieuw-Zeelandse internationals die tot de selectie behoorden van SCHC Heren 1 zullen na de winterstop niet terugkomen. Het viertal wordt vervangen door een aantal spelers uit de A-jeugd.

SCHC meldt in een persbericht dat de contracten van Hugo Inglis, Stephen Jenness, Arun Panchia en Blair Tarrant per 1 februari worden ontbonden. “De vier internationals van Nieuw Zeeland zijn na de winterstop te weinig beschikbaar voor SCHC door langdurige verplichtingen met het nationaal team. Doordat de vier na de winterstop veel vaker door het nationale team worden opgeëist dan was voorzien, krijgen de talentvolle A-junioren nu sneller de kans zich te laten zien op het hoogste niveau.”

Uitbreiding Staf

De technische staf van SCHC Heren 1 wordt voor de tweede seizoenshelft uitgebreid met Norbert Nederlof en inspanningsfysioloog Rik Cost.  Dit maakt intensivering van de trainingen mogelijk en bevordert de begeleiding en inpassing van jeugdige spelers. Daarnaast ondersteunt Rik Cost de staf in de voorbereiding. De inspanningsfysioloog van onder meer het Nederlands Elftal heeft een speciaal programma ontwikkeld voor Heren 1. De uitvoering van dit programma is inmiddels begonnen. Er wordt tien weken lang intensief getraind op het veld en in de sportschool. In februari reist de selectie enkele dagen af naar Sevilla voor een trainingsstage.

Comments (32)

 1. Best wel triest nieuws. Niet dat de Nieuw Zeelanders nou zoveel toegevoegde waarde hadden, maar het geeft nog maar eens aan hoe kwetsbaar je bent met zoveel buitenlandse spelers.

 2. Dit is toch wel weer een duidelijk kenmerk van een amateursport. Een speler onder contract hebben en de helft moeten missen door verplichtingen van het land. Moet Messi een keer doen, sorry Barcelona, ik ben er even een paar weken niet want ik moet trainen met Argentinie. Klote voor SCHC, doe je niks aan en heb je maar te accepteren. misschien moet er eens een volledige internationale agenda komen zoals bij voetbal. ( met die idiote afrika cup als uitzondering )

 3. lekker slim om mensen met ervaring weg te sturen.. de rest vd selectie zou niet eens basisspeler in de ovk zijn. nu al aan t bouwen naar volgend seizoen HCAS uit?

 4. Op naar de overgangsklasse en kijken hoe lang het duurt voor Nederlof het heeft overgenomen .wat een slecht beleid, triest.

 5. Met Norbert Nederlaag gaat het ze zeker lukken!

 6. Lijkt me hele slimme keuze.
  Bouwen om volgend jaar weer te kunnen promoveren.

  Gelukkig voor SCHC hoeven ze niet naar asten want die hockeyen dan weer lekker in de eerste klasse.

 7. SCHC heeft de pech dat het de contracten afsloot voordat NZ een nieuwe bondscoach aanstelde, Colin Batch, en dus ook een nieuw programma aankondigde.

  Goed, tikkeltje naïef misschien dat ze niet meteen aan de bel hebben getrokken (in oktober), maar hou het maar op pech.

 8. Als die gasten echt zo goed waren geweest had schc ze never nooit laten gaan, zeker niet in de situatie waarin ze nu zitten.. Met de jeugdspelers erbij gaan ze het sowieso niet beter doen, ik voorspel dan ook dat schc het eerste team ooit is dat geen punt gaat pakken in een hoofdklasseseizoen.

 9. Ik was niet onder de indruk van deze Nieuw Zeelanders. Maar ja, ik weet ook niet wie er dan moet spelen daar want de spoeling is dun. Misschien dat Pim zijn stick weer uit de wilgen kan halen… Was wel een goede speler altijd.

 10. Whahaha pim een goede speler, ja misschien toen eindhoven in de eerste klasse speelde…

 11. Stichtse trentsetter om de rest van nederland schoon te trekken met middelmatige buitenlandse hockeyspelers?
  Wie de jeugd heeft heeft de toekomst!

 12. @Hans, ware het niet dat Schc geen jeugd heeft, de laatste jeugdspeler die daar doorbrak is Cesco vd Vliet en die doet alweer een tijdje niet mee.

  De eerste club die puntloos uit de HK zal degraderen en dan lopen er weer weet ik veel hoeveel spelers weg en kunnen ze volgend jaar net als de laatste jaren weer helemaal opnieuw beginnen.

 13. JA1 van SCHC heeft het in de voorbereidingen best goed gedaan. Ook spelen ze verdienstelijk in de landelijke competitie.

  Of ze goed genoeg zijn om die Nieuw-Zeelanders te vervangen zullen we wel zien. Kan toch geen probleem zijn? Net alsof Nieuw-Zeeland opeens het hockeyland bij uitstek is?!

  Na het wegvallen van ABN-AMRO als sponsor had men mijnsinziens al moeten denken aan seizoen 2013/2014. Had toen maar vast (lokale) jeugd de kans gegeven. Was je ook gedegradeerd maar had je alvast een jaar ervaring opgedaan en derhalve een grotere kans om meteen weer te promoveren. Nu heb je geld geschonken aan beperkte buitenlanders en sluit ik niet uit dat er nog meer spelers zullen vertrekken bij degradatie. Directe promotie is dan ook ver weg. Je moet je zelfs afvragen of de talenten uit JA1 wel willen blijven dan.

  Hopelijk begrijpt men eindelijk dat men zich meer op de jeugd moet richten. Vroeger kwamen talenten van Voordaan, Schaerweyde, Soest en Baarn op jonge leeftijd naar SCHC. Op zondag was Heren 1 een feest van herkenning met al die ‘eigen’ jongens. Mooi dat de Rabobank als hoofdsponsor is toegetreden maar ik houd mijn hart vast als “we” met het onverwachte geld van de bank weer doorgaan met het kopen van zwakke buitenlanders.

  Stop geld en tijd in de jeugd. Die heeft de toekomst. Dan maar een paar jaar overgangsklasse. Begin bij de Jongste Jeugd. Zet daar goede (betaalde) trainers op en laat de koers niet bepalen door goedbedoelende amateurs die alleen maar op die functie zitten doordat anderen er geen tijd voor willen vrij maken.

  Met een frisse ( topsport) wind bij de jeugd komt SCHC echt wel weer bovendrijven. Er zijn genoeg mensen die staan te popelen om de handschoen op te pakken.

 14. Oke sorry. Mooi betoog. Maar volgens mij moet iedereen even bij zichzelf te raden gaan dat je met een stel 18-21-jarige degradeert en dan weer snel promoveert. Daar gaan jaren overheen. Een stel hockeyers dat net uit de A komt, zal NOOIT en ten NIMMER gelijk promoveren. Het irriteert me dat men dat denkt, maar jongens A landelijk is niet gelijk aan de OVK… Bij dames hockey is dat leeftijd verschil veel kleiner, omdat daar het fysieke aspect minder telt.

 15. @ovk-er: ligt eraan wat voor hockeyers net uit de A komen, kan me herinneren dat Kampong en Laren toen zij net gedegradeerd waren het jaar erop met heel veel jeugd zijn gepromoveerd. Maar neemt niet weg dat ik het met je eens ben dat de A-competitie overgewaardeerd wordt, net zoals eigenlijk het niveau van de nederlandse jeugdteams wordt overschat.

 16. Voor alle duidelijkheid; ik wil geen enkele OVK-er tekort doen. Ook geen enkele landelijke A-jeugd speler overschatten. Maar de resterende spelers van Heren 1 aangevuld met talenten uit JA1 zullen zich toch wel handhaven in de OVK? Er vertrekken maar 4 spelers he. Geen 14!

  Ik ben alleen van mening dat als je geen geld hebt ( door het wegvallen van je hoofdsponsor) je beter je resterende geld kunt investeren in het structureel verbeteren van de jeugdopleiding dan in middelmatige spelers van 3de rangs hockeylanden als NZ (waar je klaarblijkelijk ook mee degradeert).

 17. @oud-lid, nu vertrekken er tijdens het seizoen 4, en ik gok dat er aan het einde van het seizoen vele zullen volgen.

 18. Even wat anders en ik vraag me af of hiervoor regels gelden, hoe zit het met de spelerslijsten? is er geen regel dat je minimaal 2 wedstrijden in het eerste gespeeld moet hebben alvorens je naar een H1 mag of geld dit niet voor jeugd spelers? En hoe gaat de coach van de JA1 hiermee om? ziet vier van zijn beste spelers naar H1 vertrekken of spelen deze spelers een dubbel weekend?

 19. Ik bedoel met 2 wedstrijden voor de winterstop.

 20. Jeugdspelers hoeven niet op de spelerslijst en mogen dus ten alle tijden meedoen met het 1e elftal.

 21. Op de website van SCHC staat dat het meespelen van JA1 spelers in goed overleg gaat. Ook met de ouders zodat school en vrije tijd niet in het gedrang komen. Zal dus allemaal wel meevallen!

  Wellicht hebben ze zich als club gewoon al neergelegd bij degradatie en heeft de penningmeester wat kunnen besparen door de Nieuw-Zeelanders vrij te geven?

 22. Kans bestaat dat naast H1 ook Ja1 de nek om wordt gedraaid lekker handig .

 23. @Hans, denk dat het clubbelang bij een 1e elftal hoger ligt dan bij een jeugdelftal.

  Wel mooi dat we dit jaar een unicum in de HK gaan meemaken een ploeg die degradeert met 0 punten.

 24. Ik vind het een prima stap van het bestuur van SCHC en ik denk dat ze met deze keuze trendsetter zullen zijn: de komende jaren zal de jeugd in NL kansen krijgen in de hoofdklasse en zal de 2e garnituur buitenlanders uit beeld verdwijnen. Terecht, lijkt me. Wat moet je in een amateursport die geen enkele cent oplevert, behalve wat bieromzet aan de bar, met een set ingevlogen, ongetwijfeld zee gezellige, 2e garnituur? “Kijk onze Kiwi’s draaien ook bardienst !’

  Wat van buiten komt is lekker en daar hebben opportunistische bestuurders zich de afgelopen jaren in grote getale schuldig aan gemaakt, want wie wilde nou afgerekend worden op een tijdverslindend inpassen van Jongens A1? Niks geils aan..nee, invliegen van 2 Pakistanen, daar kon je thuis-, bij je vrienden- en je maitresse wel mee aan komen.

  Enfin, er is een trend gezet. Ik gun SCHC het allerbeste. Terug naar de basis, NL topper zakcentje en autootje toestoppen en Jacques zal over 5 jaar zich niet meer achter zijn oren hoeven te krabben dat hij te vroeg geboren is en het grote geld niet ‘binnen de lijnen heeft kunnen pakken’.

  Het wordt weer zoals toen, en daar is niks mis mee,
  groet uit China,
  F.

 25. Desbetreffende

  Voorlopig weten we niks tot het einde van het seizoen is bereikt. Ik weet wel dat SCHC 10 weken in voorbereiding is, en anders aan de start zal verschijnen dan aan het begin van de competitie.

  Dit zijn slechts vermoedens/speculaties. Eerst zien dan geloven.

 26. al gaan ze 22 weken in voorbereiding, verreweg de zwakste ploeg.

  Na 22 wedstrijden puntloos en roemloos naar de OVK

 27. @desbetreffende, klopt ze zijn nu nog zwakker dan aan het begin van het seizoen zonder kiwies.Kiwies waren geen toppers maar nog altijd beter dan wat er nu overgebleven is.

 28. Lijkt me helemaal demotiverend om 2×35 minuten topfit achter de feiten aan te moeten rennen…

 29. Roverhoofdman

  Zo lang de schaduw van Adel nog over de club ligt in de vorm van kopycat coachen en trainers zal het nooit wat worden….

  En hoe kan je nou weer bij Nederlof te recht komen??? On geïnspireerd en old school daar gaan ze de oorlog ook niet mee winnen.

  Ze moeten Pim de vrije hand geven en laten bouwen!

 30. Er valt niet zoveel te bouwen gok ik want bij degradatie zal er wederom net als aan het begin van het seizoen een leegloop ontstaan.

 31. Een leegloop? Van welke spelers dan? Ha-ha

 32. @joop, kan iedereen zijn. Spelers die HK willen blijven spelen, spelers die maar hun oude club terugkeren zijn meerdere mogelijkheden lijkt me

Reageer