Nieuwe namen bij de heren Oranje selectie

Er zijn nieuwe namen opgedoken in de Oranje selectie van de heren. Constantijn Jonker, Jan Willem Buissant en keeper Sam van der Ven zijn door bondscoach Paul van Ass uitgenodigd om deel uit te maken van de trainingsgroep van het Nederlands Elftal. Naast de geselecteerden van de Champions Trophy 2012 in Melbourne voegen Robert van der Horst en Mink van der Weerden zich weer bij de groep.

Nieuw in de trainingsgroep is oud Jong Oranje speler Goof van de Kamp. Vanuit Jong Oranje stromen Roel Bovendeert, Jelle Galema, en Diede van Puffelen door. Met het oog op het WK < 21, dat in december 2013 in India plaats vindt, is dit drietal deze zomer ook beschikbaar voor Jong Oranje.

Woensdag 20 maart start het Nederlands Elftal met de voorbereiding op de Rabobank Hockey World League (13-23 juni 2013, Rotterdam) en het Europese Kampioenschap (17-25 augustus 2013, Antwerpen).

Trainingsgroep

Seve van Ass H.G.C.
Sander Baart M.H.C. Oranje-Zwart
Billy Bakker Amsterdamsche H. & B.C.
Marcel Balkestein M.H.C. Oranje-Zwart
Pirmin Blaak (GK) H.C. Rotterdam
Roel Bovendeert H.C. Bloemendaal
Jan Willem Buissant Amsterdamsche H. & B.C.
Quirijn Caspers S.V. Kampong
Jelle Galema M.H.C. Oranje-Zwart
Jeroen Hertzberger H.C. Rotterdam
Rogier Hofman H.C. Bloemendaal
Robert van der Horst M.H.C. Oranje-Zwart
Tim Jenniskens H.C. Bloemendaal
Wouter Jolie H.C. Bloemendaal
Constantijn Jonker S.V. Kampong
Goof van der Kamp H.G.C.
Robbert Kemperman S.V. Kampong
Floris van der Linden H.G.C.
Diede van Puffelen H.C. Bloemendaal
Glenn Schuurman H.C. Bloemendaal
Jaap Stockmann (GK) H.C. Bloemendaal
Sam van der Ven (GK) H.G.C.
Valentin Verga Amsterdamsche H. & B.C.
Klaas Vermeulen Amsterdamsche H. & B.C.
Bob de Voogd M.H.C. Oranje-Zwart
Mink van der Weerden M.H.C. Oranje-Zwart
Sander de Wijn S.V. Kampong

 

 

Comments (36)

 1. Zo, Buissant! Had ik even niet verwacht. Vind hem zeer getalenteerd maar ook verschrikkelijk lui. Wellicht dat ze hem bij oranje een oud Hollandse Rijnpunter (onder zijn achterwerk) kunnen geven. Dan wordt het misschien nog eens wat met Wimpie.

  (misschien ook een adviesje meegeven dat hij geen interviews meer moet geven, redelijk gênant)

 2. Vd Kamp speelt wel een lekker seizoen, natuurlijk. Logisch dat hij er bij zit. HGC verdient het ook wel om 4 jongens in het Nederlands team te hebben.

 3. stampertje

  5 van HGC had ook gekund (Hiebendaal)

 4. Goed dat van Ass Diede van Puffelen heeft geselecteerd.Zal mij niet verbazen als hij het WK gaat halen in 2014.
  Speler met een groot tactisch inzicht en een goede versnelling in de benen.
  Zal fysiek nog stappen moeten maken wellicht,maar dat is een kwestie van tijd

 5. Buissant valt toch wel af. Met talent kom je er niet. We hebben het over het Nederlands elftal niet over de kantklosclub voor bejaarden.

 6. Wat is er met die Buissant aan de hand dat hij blijkbaar niet zo populair is? Heeft die een te grote mond ofzo of is die te lui of mist hij de juiste mentaliteit?? Ik ken hem niet goed maar zie regelmatig zijn naam voor bij komen in niet al te positieve zin..

 7. Waarom 4 spelers van HGC? In de competitie kunnen ze niet eens overeind staan tegen, met al respect, spelers van teams als Voordaan, Schaerweijde en SCHC.
  Ik kan betere spelers opnoemen dan van Ass, van der Ven en van der Kamp.
  Ik noem een Diederik Mars, Sjoerd Gerretsen, Olivier Polkamp, Glenn Schuurman, Lex hoogeveen, Roderick Musters en Joost van de Vijfeijken. Bijna allemaal jongens die Oranje onder hebben gedaan.
  ik zeg vriendjes politiek. Die van Ass trekt natuurlijk zijn zoon naar voren terwijl die jongen met moeite zijn stick kan vasthouden.
  echt vervelend dat we op zo’n niveau te maken krijgen met voortrekkersgedrag

 8. @yolo, wat een kansloze post/opmerkingen.

 9. jammer dat Nicki Leijs er nog niet bij zit. is echt top talent. verder idd teveel HGC, zeker als je kijkt naar hun resultaten laatste tijd. ik vind dat er ook veel teveel van Bl’ daal bijzitten. schuurman vind ik vrij vlak, van Puffelen? had er nog wel een R’ dammer bij willen zien.

 10. Jasper vdg

  @yoolo: klopt!
  Van Ass is natuurlijk wel een mindere hockeyer maar papa zorgt er wel voor dat hij erbij is.

 11. dan zal Verga wel de schuld krijgen voor de mindere resultaten van HGC. eerste trainer die voortijdig de arena verlaat! @robbie, yoolo heeft gewoon gelijk. niets kansloos.

 12. @schaar, natuurlijk is het volkomen kansloos.Met vriendjespolitiek heeft het werkelijk niets te maken, hij selecteert een trainingsgroep daarbij is niet gezegd dat deze jongens dus ook gelijk meegaan op toernooien, hij geeft ze een kans niks mis mee. En we zullen altijd houden dat mensen vinden dat anderen beter zijn of ook een kans verdienen maar dat doet er niet zoveel toe want we hebben 1 bondscoach een die maakt de trainings/selectiegroep

 13. Leuk voor Bovendeert en Van Puffelen. Jammer voor Kessing en Schuurman. Bovendeert is zowel een technicus en afmaker alsook een harde werker. Van Puffelen kan aanvallend geniaal zijn met zijn rushes en techniek. Defensief laat hij nog wel eens een steekje vallen, dat moet eruit. Hoop dat ze het gaan redden. Van de spelers die er niet bij zijn zie ik zelf wel wat in; Hiebendaal, Rohof en Algera. En natuurlijk N. Meijer :-). Valt me op dat Rotterdam maar twee Nederlandse internationals levert; Blaak en J. Herzberger. Blaak is ook nog eens reserve. Bloemendaal heeft er beduidend meer, namelijk 7 (Kessing en Schuurman niet meegerekend). Verder heeft Bloemendaal 3 top Australiers en Rotterdam 1. Daar staan Nieuw Zeelanders tegenover, maar Nieuw Zeeland is als hockeyland toch altijd beduiden minder dan Australie en Nederland. Vraag me af waar de kracht van Rotterdam ligt? Teamgeest? Wolff?

 14. Jasper vdg

  @robbie “Met vriendjespolitiek heeft het werkelijk niets te maken, hij selecteert een trainingsgroep daarbij is niet gezegd dat deze jongens dus ook gelijk meegaan op toernooien, hij geeft ze een kans niks mis mee.”?!
  Je bagatelliseert de hele discussie.we hebben het hier over dat er bepaalde spelers worden geselecteerd van een team zoals HGC die in de competitie gewoon niet in de top draaien. Die spelers hebben gewoon veel mindere kwaliteiten dan andere spelers van topteams. Het zoontje van Ass zegt zelf na de verliespartij (5-0) tegen Amsterdam dat het lag aan kwaliteit, fysiek gesteldheid en mentaliteit.
  Niks mis mee… maar dan is het wel bizar dat juist deze spelers (met zo’n mentaliteit) worden geselecteerd voor Oranje (waarin normaal alleen de beste in moeten zitten)
  En van Ass is zeker geen dragende speler bij HGC en het is dan wel toevallig dat Papa bondscoach is. Terugkoppeling naar voetbal; het zou bizar zijn als Van Gaal in een keer spelers gaat selecteren van nec en roda (rechterrijtje) i.p.v de spelers van Feyenoord, Ajax en PSV (top 3). Ik vind het bijvoorbeeld raar dat Pinoke&Laren geen enkele speler leveren aan Oranje terwijl er veel potentie bij zit
  @Pieter ik denk Wolff uitstekende coach die een perfecte balans in team heeft veel talent en ervaring ik zeg rotterdam kampioen

 15. @Jasper vdg: met alle respect, maar heb jij de jongens van Laren zien spelen de laatste tijd? Over wie heb jij het dan in vredesnaam? Westra? Is alleen maar aan het schelden, komt zn man niet een keer voorbij. Van Someren? Zn man maakt twee goals gister, voor de rest totaal onzichtbaar. Havenga? Goed punt. Sterke speler, gaat er denk ik nog een keer bijkomen. Maar wie nog meer dan? Alsjeblieft, wie nog meer??

 16. @jasper, weet niet of er spelers van pinoke of laren (die zijn wel erg matig op het moment) thuis horen in oranje. ik kan even niet op een paar namen komen. maar van r’ dam had er nog wel eentje bij gemogen, welke weet ik ook niet, want zie hen nooit spelen. denk wel dat r’ dam een beetje boven zijn stand leeft, als bl’ daal, a’ dam, oz en misschien ook kampong op volle oorlog sterkte spelen, dan vrees ik dat van r’ dam behoorlijk tekort komt voor het grote werk. dat blijkt overigens ook al paar jaar achter elkaar, ze winnen nooit wat.

 17. @jasper vdg, ik bagatalliseer helemaal niks. Het is natuurlijk werkelijk totale flauwekul dat als je niet bij een top 4/5 ploeg speelt je dan geen internationaal zou kunnen zijn, en nogmaals deze jongens maken onderdeel van de trainingsgroep daarmee is dus nogmaals niet gezegd dat ze ook naar toernooien meezullen gaan. Een coach kiest een trainingsgroep en natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die vinden dat anderen ook een kans hadden verdiend.

  Laten we het dus allemaal maar even afwachten voor we conclussies trekken.

 18. Jasper vdg

  @john ik noem Westra+Looijen en ben je Hofkamp vergeten? Dat schelden is trouwens wel een kritisch punt van Westra heeft hij al heel lang

 19. @jasper vdg, je slaat echt door nu. Westra zou kunnen maar de andere 2 slaan nergens op.

 20. @Pieter,

  Glenn Schuurman staat wel degelijk in het lijstje hierboven. Kessing heeft aangegeven dat het nu tijd is om de maatschappelijke kant van het leven ook eens ruimte te geven.Dus :Kom op Glenn!!!

 21. @hockey, je hebt gelijk, stom, even te snel gelezen. Maar mooi voor Schuurman, hij verdient het ook denk ik.

 22. Heren, Paul van Ass heeft toch de nodige “credits” verdiend in Londen !! Houd jullie kruid droog tot het definitieve Nederlands XI-tal bestaande uit 18 spelers bekend wordt gemaakt en geef dan pas jullie “gewaardeerde” commentaar. Voorlopig zijn jullie reacties van generlei waarden !!
  Een sportieve groet aan u allen !!

 23. @ Diederik
  Gezien het onberispelijke Nederlands van jou moet jij JW Buissant zijn.

 24. Volgens mij moet het niet veel uitmaken voor welke club een speler op dat moment speelt.
  Volgens mij moet je als bondscoach kijken naar de kwaliteit/mentaliteit en bruikbaarheid van de speler. En dat alles vanuit jouw eigen (en mede-staffers) optiek.

  Zolang je dat doet ben je ‘goed’ bezig. Om rekening te gaan houden met onze meningen zou een beetje te veel gevraagd zijn niet waar?

  Daarnaast denk ik dat iemand als N. Leijs van Amsterdam eerst een goed WK mag spelen met Jong Oranje in India. Dat maakt hem daarna alleen maar rijper voor het grote werk. Of er nog meer potentieel goud bij Marijne z’n heren rondloopt betwijfel ik daarentegen wel.

  En ohja @ Yankee. Kan je uit mijn taalgebruik opmaken welke geselecteerde speler ik ben?

 25. Goedegebuure veel beter dan VD Ven! Internationaal geen stress, meer ervaring, sterker, en meer totaal plaatje. vd Ven natuurlijk HGC=van Ass.

 26. peter paul

  Zaalhockey is toch een kweekvijver voor het grote oranje? Wie kan er van hun mee?

 27. @Peter
  Ik denk dat jij Jesse Mahieu bent, je tekst is wat zweverig.

 28. Mr Yankee, JW Buissant mocht willen dat hij dergelijk Nederlands schrijft !! Ik ben echter wel een fan van JW. Met vriendelijke groet.

 29. Begrijp de keuze van Van Ass wel. Met; Benschop, Van Ass, Van Kan, Hiebendaal, Van der Kamp, Van der Linden en Van der Ven heeft HGC prima spelers. Nederlandse internationals en Nederlandse talenten. HGC heeft alleen verzuimt een aantal echt goede buitenlanders ( Ockenden, Fuerste, Jackson etc.)aan deze spelers toe te voegen. Vraag me af of ze komend seizoen met een nieuwe lichting talenten kunnen komen? Zo niet, dan vrees ik dat de meerderheid van bovengenoemde spelers snel bij een topclub (top 5) of in het buitenland zal spelen. Dit HGC moet wel gewoon 7e kunnen worden, playouts zou echt een schande zijn!

 30. trieste reacties over vriendjes politiek..
  En dan ondertussen snel je eigen voorkeur aangeven voor spelers bij je eigen club, die het zogenaamd meer dan verdiend hebben om het ned. elftal te halen.

 31. Wat bijzonder opvalt is de overdaad aan spelers van degradatie kandidaat HGC en de magere selectie van slechts 2 Rotterdammers.
  Dit kan nauwelijks meer een foutje zijn.

 32. amsterdam

  Van Ass heeft als ex speler en coach van HGC de schijn tegen. Wat meer zorgvuldigheid zou gepast zijn. 2 van R’dam is wel erg weing

 33. Van Ass in Oranje? die jongen kan niet hockeyen potjandorie ik had liever musters gezien van Pinoke zondag was hij tegen denbosch voortreffelijk

 34. @Sander, stel je niet aan van Ass is vele malen beter.

  Los daarvan laten we gewoon maar even afwachten wat deze nieuwe groep brengt. Zo heerlijk Nederlands om gelijk al deze selectie weer af te zeiken

 35. Mijn groenwit gekleurde hart bloedt inderdaad vanwege het feit dat er maar zo weinig Rotterdammers geselecteerd zijn. Denk dat Polkamp en Turkstra prima verdedigers zijn die beiden kunnen groeien naar hetzelfde niveau als laatbloeier Balkenstein. Ze zijn in ieder geval zeker niet minder dan Buissant! Moet wel zeggen dat ik de overige Nederlanders van Rotterdam goed vind, maar niet internationaal niveau.

  Inderdaad veel HGC-ers, vreemd gezien de Nr. 2 positie van Rotterddam, constante topclub zowel op Hoofdklasse als EHL niveau, tov van HGC dat het met evenveel buitenlanders beduidend minder doet.

 36. Misschien komend seizoen maar een paar van die HGC-ers naar Rdam halen! Halen we op die manier internationals binnen!

Reageer