Nieuwe Poll: Wie gaat er in het seizoen 2012-2013 bij de dames kampioen worden?

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Komende zondag 16 september slaan de dames om 12.45 uur af. De vraag is: wie gaat er dit jaar landskampioen worden in de hoofdklasse?
U kunt stemmen in de poll aan de rechterkant van onze homepage en/of hieronder uw mening delen.

Comments (25)

 1. Jaap de Wilde

  SCHC!!

 2. @jaap, ja Als Laren en Denbosch niet meedoen heb je een kans

 3. Laren heeft een erg jonge ploeg, denk niet dat ze dit jaar echt kans maken. Denk dat Amsterdam en Den Bosch in de finale zullen staan en dat dit jaar Amsterdam aan het langste eind gaat trekken. Een post-olympisch jaar met verrassingen denk ik wel.

 4. Laren mag blij zijn als ze de playoffs halen.. Al zijn ze dat wel aan hun stand verplicht. verwacht er helemaal niets van. Alleen die jonge spits van Zwolle gaat iedereen verbazen, die is echt goed.

 5. @Henk, de playoffs zijn nu al bekend DB,Laren,Schc en Amsterdam
  Henk er is geen ploeg buiten de eerder genoemde 3 die net zoveel kwaliteit als Laren heeft.

 6. Ben het met Erik eens. Denk dat ze bij Laren middenvelder en captain Wieke Dijkstra zullen missen en ook Carlijn Welten in de spits. Daarnaast was ook Julia Mueller een speelster waar je niet zomaar omheen kon.Maar wel leuk dat de jeugd ruim baan krijgt daar en ook een extra “oudje”( vrouw van Lammers) erbij voor de ervaring . Weet niet of die nou het verschil gaat maken maar wel het proberen waard.Succes Laren !!

 7. Van de top 4 zijn Den Bosch en Amsterdam sterker geworden, Amsterdam niet noemenswaardig veranderd en Laren verzwakt.
  Niet zozeer door het afhaken van “de captain”, maar omdat Muller er niet meer is, een spits als Welten ontbreekt, en de verdediging door vertrek De Blaey en blessure Bos er opeens heel anders uitziet. Zware verantwoordelijk voor de ervaren Van As, Lammers en Van Geenhuizen dit seizoen. Den Bosch wordt moeiteloos kampioen met winst op Schc in finale. Meest interessant: wie wordt 5e, wie degradeert? Afschaffen de play off’s. Laat competitie zich herontwikkelen zonder aanzuigende werking naar een onveranderlijke top-4.

 8. welten en zeker Dijkstra waren geen meerwaarde meer bij Laren, Muller zal zeker gemist worden.
  De playoffs worden moeiteloos gehaald en ja daarin kan alles gebeuren.

 9. Welten geen meerwaarde!? Die gaf alle ballen aan kim en die maakte ze af, zelf ook nog goed voor 12/13 goals…

 10. Beste PHe
  Amsterdam sterker geworden?? Floortje Engels weg en die pakte toch wel punten voor Amsterdam. Zij wordt vervangen door Anne Veenendaal, een hoofdklasse onervaren te jonge keepster of Beth Storry die ook een gedeelte van het seizoen er niet is. Die zie ik beiden de punten niet pakken wat Floor wel deed. Verder Fieke Holman weg, als strafcornerspecialist toch goed voor een doelpuntje of 15. Hoe ze dat op gaan vangen zie ik niet. Nee sterker zijn ze niet geworden. Verder hebben ze aangetrokken de spits Verschoor van Rotterdam (gedegradeerd) die met het EK Jong Oranje van de 45 doelpunten er geen één scoort!! Met plaats 4 mogen ze hun handen dichtknijpen.
  Den Bosch gewoon met twee vingers in de neus kampioen.

 11. Ja maar de coach van DB doet nog geen voorspelling zoals ieder jaar lekker in dr underdog rol zitten en roepen dat andere ploegen favoriet zijn

 12. DB kampioen, maar wel weer in de underdog positie :). SCHC met Stockel en Drost weer wat sterker en halen de finale.
  Verder Laren en Adam in play-offs.
  Degradatie Nijmegen, play-outs hdm en Terriers.

 13. @gvr: je hebt gelijk, klopt niet wat ik schreef.
  Had moeten zijn: Den Bosch en SCHC versterkt, Amsterdam niet noemenswaardig veranderd, Laren verzwakt. Waarom dat over Amsterdam? Engels pakte punten, maar is wisselvallig en laat ook steken vallen. Er zijn geen spitsen wel, er wel een bij. Holman is verdedigend vervangsbaar, qua strafcorner is het afwachten.
  Ik geef mijn mening voor een betere. Vind het veel opvallender en relevanter, dat iedereen het over dezelfde 4 heeft. En dat alle aandacht, sponsors, geld, spelers en coaches naar die 4 trekken. Die komen vervolgens in Oranje, play off’s en top 4 worden weer voorwaardelijk voor Oranje, etc, etc.
  Competitie is gewoon niet interessant zo. Stop er dus mee!

 14. Ik ben het met Henk eens. Ik denk ook dat Laren het wel eens heel lastig kan gaan krijgen om de playoffs te halen. OZ speelt voor het derde jaar met nagenoeg hetzelfde team en heeft zich wederom iets versterkt. Die doen kwalitatief echt niet zoveel onder voor Laren, zeker in de breedte niet. Daaronder zullen, Mop, Hurley, Pinoke en Kampong ook zeker meer punten tegen de top 4 halen, dan afgelopen jaar. Dit jaar zou het nou juist wel interessant kunnen worden.
  Wie er kampioen wordt zien we aan het eind van de rit wel. Dat DB de torenhoog favoriet is moge duidelijk zijn.

 15. @sjon, er loopt bij Oz bij lange na niet zoveel kwaliteit als bij Laren, de playoffs gaan zoals de laatste jaren gebruikelijk is gewoon gespeelt worden door DB,Laren,Schc en Amsterdam

 16. Ben het met Sjon en een aantal anderen eens dat Laren wat verzwakt is, maar ze hebben talentvolle jongere speelsters die misschien wel voor veel verrassing kunnen zorgen. Gewoon maar eens beginnen met de eerste wedstrijd (tegen Hurley) te winnen . Veel te vroeg om nu al over de playoffs te beginnen. Er is bij het huidige team van laren gezorgd voor voldoende ervaring:(internationals,
  oud-internationals en
  ervaren hoofdklassespeelsters)ookal zijn er een aantal ervaren speelsters weggegaan/gestopt.
  Hopelijk herstelt Willemijn Bos voorspoedig van haar blessure ( is zij al geopereerd ? )
  Laren zal zeker voor het hoogste willen gaan en gelijk hebben ze.
  Oh ja en dan @Hans en @PHe op dit forum. Zij hebben zo hun mening over de waarde en meerwaarde van bepaalde speelsters.En zo fantastisch onderbouwdook! Hoe dicht staan zij eigenlijk bij de club Laren? Denken zij dat ze serieus genomen kunnen worden?
  De waarde en/of meerwaarde van bijv.Dijkstra is tot op heden op Laren in ieder geval nooit een punt van discussie geweest. Alleen al de manier waarop zij het afgelopen seizoen de kar heeft getrokken binnen het team en er altijd was voor de jongere speelsters valt te prijzen. Laren vindt het jammer dat er speelsters zijn weggegaan/ gestopt en hadden graag gezien dat het team compleet was gebleven. Over het niveau en de hockeykwaliteiten van deze speelsters bestaat geen enkele discussie, allemaal zouden zij komend jaar vast gewoon in de basis gestaan hebben!
  Dus ik denk,@Hans en @PHe,dat jullie van die “bashers ” zijn die het gewoon lekker vinden om mensen,die jullie om onduidelijke redenen niet aanstaan,een beetje te krenken.
  En dat allemaal met de air van de “hockeykenner” die weet waar hij het over heeft.ha ha !!

 17. @ Miriam: goed lezen voordat je begint over bashen & krenken. Op de vraag naar de competitie reageer ik met de opmerking dat Laren is verzwakt (itt DB en SCHC) door het vertrek van ervaring en talent van diverse(!) speelsters. Dus niet alleen vanwege het vertrek van Dijkstra, maar vanwege het feit dat er uit het basisteam 1 aanvaller, 2 middenvelders, en 1 verdediger weg is, en 1 verdediger helaas flink geblesseerd. Het enige dat ik ‘bash’ dat zijn de play-off’s. Zo’n opgewonden reactie is nergens voor nodig.

 18. @Phe : ik trek de opmerking over ” bashen” en krenken graag in als je louw reactie zo verwoordt als je nu doet. Er zit inhoudelijk echt wel een nuance verschil, maar vooruit. Overigens voel ik mij helemaal niet opgewonden,hoor !!
  Mijn opmerking over ” bashen” en krenken blijft natuurlijk staan voor @hans . Die heeft het over de meerwaarde van bepaalde speelsters zonder onderbouwing.Laren kan zelf echt wel bepalen wat de waarde/meerwaarde van de speelsters in het Dames 1 team is.
  Wat heb je nou aan die goedkope,ongenuanceerde borrelpraat? Niet interessant om te lezen( wie is die Hans nou helemaal ?) en nodeloos krenkend voor de met naam genoemde speelsters.
  Vorig seizoen me veel te vaak gestoord aan dit soort posting op dit forum. Jammer als het weer die kant op gaat.
  Overigens ben ik het helemaal met je eens wat betreft de playoffs.De eerste in de competitie is landskampioen en een extra seizoensafsluiting met de beste 4 clubs voor een extra prijs mag van mij ,maar hoeft niet.Doorgaans is de hockeyagenda(mn voor internationals)al vol genoeg

 19. Uitslag oefenwedstrijd HC Tilburg – Oranje Zwart 1-4

 20. Ik denk dat Laren puntverlies gaat lijden tegen hurley.

 21. @henk, ja maar jij zegt wel meer onzin

 22. We gaan het zien. Jouw bijdrage tot nu is overigens wel erg sterk.

 23. @henk, fijn dat het jouw ook opvalt

 24. @Henk, dat is een beetje een domme vraag als je een antwoord ziet, wat jij?

Reageer